Drømmekagebunde til lagkage Jeg har lavet en lagkage med de mest fantastiske drømmekagebunde. En slags lagkagebunde af drømmekage.

Mine drømmekagebunde var en kæmpe succes og det bliver ikke sidste gang, at jeg bruger drømmekage opskriften til sådan noget. Som I kan se på billedet blev de noget høje, og jeg blev lidt nervøs da jeg skulle samle kagen. Jeg måtte faktisk have kagefolie i brug, fordi min bagering ikke var høj nok. Lidt vildt, den er faktisk 10 cm høj min bagering.
Jeg var nervøs for om kagen ville blive tør med så meget kagebund. Men det blev den overhovedet ikke, heller ikke engang efter et par dage i køleskabet.
Selvfølgelig har det noget at sige hvor meget fyld man så fylder i kagen. Du må ikke være fedtet med fyld med så tykke bunde. Men når det er sagt, så var denne kage fuldstændig perfekt i sammensætningen af kagebund og kagefyld. Jeg så lys i øjnene på mine kollegaer som var prøvekaniner, da de smagte kagen.

De bedste lagkagebunde

Jeg har brugt 3 bunde i min drømmekage lagkage herover. Så jeg har selvfølgelig bagt 3 bunde, en af gangen. Det tager tid, men det er det værd. Vil du gerne have lidt tyndere bunde, så bag dobbelt portion og del kagen i 3 bunde. Men husk at øge bagtiden.
Jeg har i min kage brugt en skøn solbærmousse, virkelig virkelig skøn. Den er super frisk og syrlig i det, hvilken er fantastisk sammen med alt det søde. Sammen med solbærmoussen har jeg valgt at bruge en hvid chokoladecreme. Den kan godt være ret sød i det, det er hvid chokolade i sig selv. Men den går virkelig godt sammen med den syrlige solbærmousse.

Ingredienser til drømmekagebunde (bagt i en 25 cm form blev bundene ca. 2 cm høje)

50 g smør
1 1/2 dl mælk
2 æg
200 g sukker
190 g mel
1 1/2 tsk bagepulver
2 tsk. vaniljesukker eller en halv vaniljestang (afhængig af hvor glad du er for vanilje)

Fremgangsmåde

 • Mælk og smør varmes sammen i en kasserolle indtil alt smør er smeltet. Prøv at undgå at det bliver alt for varmt, for så skal det køle af længe. Alternativt kan du stille kassenrollen i iskoldt vand i fx en skål, hvis det bliver for varmt.
 • Æg og sukker piskes godt luftigt og hvidt. Bare giv den fuld skrue i hvert fald i 5 minutter.
 • Bland mel, bagepulver og vaniljesukker sammen i en skål for sig. Har du valgt at bruge vaniljestang, skrabes kornene ud og tilsættes til sukker og æg blandingen inden den piskes op.
 • Sigt nu melblandingen i æggene lidt af gangen. Dette for ikke at slå alt den luft ud, som du lige har pisket ind i. Vend det forsigtigt sammen.
 • Hæld nu også lidt af den afkølede smør og mælk i dejen.
 • Fortsæt på denne måde indtil alt mel og mælk er vendt godt ind i dejen.
 • Når dejen er ensartet hældes den i formen. Jeg har her brugt en form på 25 cm.
 • Bag kagen ved 180 grader almindelig ovn i ca. 25 minutter. Jeg tjekker gerne efter 20 minutter, og lægger her lidt sølvpapir indover kagen, for at undgå at den bliver brændt. Så får den 5 minutter mere efterfølgende.
 • Tag drømmekagebunden ud og lad den stå lidt i formen og dampe af.
 • Når den er til at røre ved, vendes den færdige drømmekagebund ud på en rist.
 • Afkøl kagen fuldstændig inden den bruges.

Når drømmekagebundene er bagt

Jeg har skåret lidt af toppen af mine bunde til min drømmekage lagkage. De hæver gerne lidt mere på midten, så der opstår den her bule. Den er ikke så god når du vil lave en lagkage, da den vil gøre kagen helt skæv. Gem evt. det du skærer væk til romkugler senere, det kan nemt kommes i fryseren. Medmindre du lige skal smage med det samme.
Ønsker du lidt sirup eller andet lækkert i din lagkage, kan du hælde eller stænke det udover dine drømmekagebunde. Det er super lækkert.
Du kan også eksperimentere med hakket nødder, chokolade eller andre lækre ting i dine drømmekagebunde. Lad mig endelig vide herunder hvordan det går.
Som skrevet længere oppe kan du sagtens bage en større kage og dele den op i flere tynde bunde. Men en ting som jeg elsker ved denne størrelse, er at jeg ikke skal være bange for om min kage er helt gennembagt. Det er jeg tit ude for når jeg bager en stor kage, som jeg vil dele i flere bunde.

Andre ideer

Du kan også bruge denne drømmekagebund som den er med lidt lækker vaniljecreme eller måske tobleronecreme og masser af frisk frugt. Eller hvad med en cream cheese frosting på toppen, lidt frisk frugt og revet chokolade? Du kan bruge lige det tilbehør som du har lyst til. Bare slå dig løs.