Kage til barnedåb

Så er barnedåben veloverstået, skønt. Det var en super hyggelig dag med vores skønne familier, og det hele gik bare så godt. Det gælder også kagen. Jeg synes selv, at Lauras dåbskage blev virkelig fin. Jeg har desværre ikke et billede længere, men kagen var fin i lilla og lyserød fondant.

Planlægning af dåbskage

Jeg har tænkt på denne kage stort set siden jeg blev gravid;). Så jeg glædede mig til endelig, at kunne komme igang med den. Jeg valgte den “nemme” løsning med et sukkerbillede af Laura. Firmaet som jeg bestilte mit sukkerbillede fra findes desværre ikke længere. Men lav en søgning på Google, så finder du helt sikkert noget som du kan bruge. Der findes mange webshops efterhånden, som laver disse kageprint til at lægge på kagen. Jeg valgte at bruge samme billede, som der var på invitationer og bordkort, så der var en rød tråd.

Dåbskage med fyld

Kagen består af en mud cake bund, hindbær mousse, lys bund, tobleronecreme og så en lys bund mere. Den er overtrukket med fondant, som iøvrigt var ved at give mig grå hår. Det er stadig lidt nyt for mig, det her med at overtrække en kage med fondant. Men det gik og heldigvis skal der jo som regel pynt på kagen, så man ikke kan se alle de, som sprækker der kan komme i fondanten. Det har virkelig reddet mig mange gange. Så gå ikke i panik hvis din kage ender med at være fyldt med sprækker i fondanten. Det kan nemt dækkes til med pynt.
Min favorit fondant når jeg betrækker kager er den fra FunCakes. Den dufter fantastisk og den er super blød. Jeg tror at den er forholdsvis nem at arbejde med, jeg mangler bare lidt træning i det med fondant. Men den skal ikke æltes i så lang tid før den virker klar til brug.

7 Comments on Lauras dåbskage

 1. Hejsa:)
  Nej det er bestemt ikke noget du skal være bange for at kaste dig ud i:). Der er instruktioner med billedet og det er super nemt:)
  God fornøjelse:)

 2. Er det for “farligt” at forsøge sig med sukkerprint når man ikke er så øvet udi kagekunsten endnu?
  Er det svært?

 3. Hej Didde
  Undskyld det MEGET sene svar:(. Jeg var slet ikke klar over at jeg ikke har fået svaret på kommentar så langt tilbage. Jeg har meget travlt i min webshop og har haft en del at se til med planlægning og klargørelse til Livsstilsmessen på Gavnø slot i bededagene.
  Det er et rigtig godt spørgsmål ang din fondant. Jeg tænker at du måske arbejder for meget med den inden du ruller den ud og ligger den på kagen ?. Jeg ælter den kun lige sammen og så ruller jeg den ud. Skal den farves så gør jeg det og lader den ligge i en lufttæt pose bagefter, for ligesom at “afkøle” igen. Man ælter jo temmelig meget når man indfarver fondanten, og som du selv er inde på har man (som regel) varme hænder. Måske det kan være årsagen ?. Og ja en varm fondant gør jo at smørcremen bliver blød og så forsvinder de skarpe kanter som man har lavet med smørcremen. Prøv at se om det her skulle hjælpe:)
  Anonym:), det var da pudsigt med navnet;), og tak for de søde ord om min datter:). Syns jo også selv at hun er skøn:)

 4. Hej. Har lige kigget på din side og fandt denne flotte kage. Lidt pudsigt for hvis jeg skulle have haft børn så skulle navnet på en pige være Laura Kirstine efter min oldemor og mormor og de hed begge Rasmussen. Smukt navn til en rigtig køn pige.

 5. Hej.

  Jeg synes det er nogle super flotte kager du har lavet. Jeg kunne godt bruge et godt råd til hvordan man får så flotte kanter når fondanten er lagt. Så snart jeg har lagt fondant så bliver det så blødt at det klistre. Jeg bruge det fra specialkøbmanen. Jeg kan heller ikk bruge min udglatter Da fondanten sidder fast, og ved at bruge mine hænder, varmer jeg fondanten op og gør den mere klistret. Har du et godt råd?
  KAn jeg få dig til at svare på mail? Diddebryde1985@gmail.com
  På forhånd tak.

  Didde

 6. Hej Anette.
  Jeg syntes din kage til din lille prensesses dåbsdag er utrolig flot. Jeg ville så gerne bage en dåbskage til min nervøs lille prins. Har prøvet de sidste dage på at finde en opskrift, men det er ikke lykkes mig. Jeg har altid godt kunne lide at bage og dette er jo en større udfordring, som jeg ville elske at gå i gang med, særlig fordi det skal være en overraskelse for de unge mennesker.
  Håber på et par fif fra dig.

  Knus Susanne

 7. Hej Susanne
  Tak skal du ha:), jeg er især helt vild med farverne på kagen.
  Jeg synes bare du skal kaste dig ud i kage bageriet, de ville blive så glade. For der er ikke noget der glæder som sukker, plus at det er en meget personlig ting at give sådan en kage. Det synes jeg i hvert fald selv:)
  Du skal bare finde en nem opskrift på nogle bunde, jeg synes selv at mud cake er rigtig lækker, og så med hindbær mousse og toblerone creme. Men det er også en MEGET tung kage, så man kan som regel ikke spise 2 stykker;). Spørg endelig hvis der er noget:). Og ellers har jeg et par how to´s herinde, som beskriver ret godt hvordan jeg gør:)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *