Det er godt nok lang tid siden at jeg har lavet en rigtig kage:). Tiden har bare ikke været til det, og med det, har lysten så nok også manglet lidt. Men da endnu en kollega spurgte om jeg havde lyst til at lave en kage til hende, tænkte jeg at nu måtte det være.

Nicoline blev 7 år og skulle ha en rigtig tøse kage. Så den lyserøde farve var meget oplagt. Tanken om prinsesser og kroner kom stille snigende i mit baghovedet;), og sådan endte det altså. Kagen består af Mud cake bunde (25 cm rund form) med hindbær mousse og nutella creme. Smurt op med smørcreme og betrukket med fondant fra kagebutikken.

Diademet var rigtig sjovt og overraskende nemt at lave. Det er selvfølgelig lidt af et pille arbejde, men jeg hyggede mig helt vildt med det. Jeg brugte min sugar gun, men man kan sagtens bare rulle “pølser” ud med hænderne og bruge. Se min how to.

 Jeg lavede først den lange del som diademet hviler på, den blev lagt ind over en rund kagedåse, som jeg syns passede godt med den ønskede størrelse. Derefter lavede jeg buen i midten, og de 3 buer der sidder fast på den. Det er altsammen sat sammen med lidt vand, og holdte udemærket, så det der lim og hvad man ellers kan få, kan sagtens undværes;). Jeg satte den afsluttende kant øverst på, og lod det hele tørre nogle dage. De sølvfarvede sukkerkugler der sidder i buerne er sat på med lidt glasur (flormelis og æggehvide). Det var et pille arbejde, for når jeg satte en ny på, faldt den sidste af, men det gik altsammen til sidst:).

Sølvfarven på diademet, blomsterne, bogstaverne og glasur kanten er fra Rainbow dust, noget jeg for nylig har fået hjem i min shop og skulle afprøve. Det var faktisk lidt svært at male med syns jeg, for man skulle ikke tage for mange pensel strøg det samme sted, før at malingen røg med af igen. Men med lidt øvelse fik jeg fat i det, og resultatet blev helt vildt godt. Bedøm selv.

10 Comments on En rigtig prinsesekage

 1. Faldt lige over den her skønne blog fyldt med kager, jeg elsker selv at lave kager men der er bare aldrig tid nok. Dine kager er virkelig fascinerende og de ser lækre ud, jeg vil helt klart følge din blog og dine kager og håber også du vil følge min.
  saravujic.blogspot.com

  Kram

 2. Det er helt okay at du spørger:). Altså hvis du regner med at skulle bage meget så kan et bedst svare sig med hvid fondant og pasta farve. Pasta farven kan du jo også bruge til at farve andre ting, som glasur eller flødeskum. Men samtidig er det da noget nemmere at købe det færdig farvet, især hvis det skal være rød eller sort fondant (der skal man bruge meget pasta farve for at få farven så intens som den færdig farvet. Men det er som sagt forskelligt hvad der passer til ens behov.:)

 3. Tusind tak for svaret , men et spørgsmål mere Er det så bedst at købe et 1 kg fondant(hvid) Og så pasta farve tror jeg det hed , eller skal jeg bare satse på den færdiglavet, undskyld jeg spørg så meget men vil jo selvføgelig ikk ha’ det skal gå galt:)

 4. Hej Anne
  Det er skønt at du kan bruge siden til noget;). Og det lyder da som en rigtig god ide med en kage til din veninde:). Ja fondant er spiseligt, det er en sukkermasse som smager mildt af vanilje. Kagen over her er 25 cm i diameter og til ca 20 personer og mængden af fondant er nok mellem 500-750 g. Det er svært at sige helt præcist. Men jeg har som minimum 1 kg liggende, så jeg ikke løber tør, det er jo også fondant der skal bruges til pynten.ja det er en kage der skal i køleskabet da den indeholder flødefyld:). Go fornøjelse med det:)

 5. Hej Annette , det her er bare en fantastisk/hjælpsom side. Jeg kunne god tænke mig at lave den her kage til min bedste veninde da hun fylder 15år og elsker mine kager (er ret god til at bage) , jeg har tænkt mig at købe varene fra din hjemmeside dvs også fondtantet 1.er det spiseligt ,2. Hvor mange pakker skal jeg bruge til denne ene kage ? 3. Og der cirra 15 personer (og det er plus 3-6 år gamle børn) er det så nok med en kage 4. Skal den nydes kold eller stue temperatur , altså om den kan laves dagen før og puttes i køleskabet . Undskyld de mange spørgsmål men jo helst være sikker. Hilsen Anne.

 6. Hej Stine
  Jeg har faktisk aldrig brugt kaffe i min mud cake. Vi drikker ikke selv kaffe herhjemme, derfor har jeg sprunget det over. Men jeg tror ikke at smagen er vildt gennemtrængende da der jo også er både kakao pulver og rigtig chokolade i.
  Annette

 7. Hej Annette
  jeg synes dine kager er utrolig flotte 🙂
  jeg ville lige høre om mudcake smager af kaffe 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *