DER ER BLEVET SENDT MAIL UD OM AT DETTE INDLÆG ER NYT. DET ER DET IKKE. JEG BEKLAGER MEGET. 

Så kom dagen hvor min kusine og mands søn Oscar skulle døbes. Jeg har jo tit haft kager med til diverse famillie komsammen, så de havde spurgt om jeg ville lave en dåbskage.

Det siger man jo ikke nej til;). Der blev kigget lidt rundt på nettet efter inspiration til kagen, og de vendte tilbage med dette billede fra Rikkes kager. Dog med lidt anderledes farve på kuglerne og så et par Converse sko på toppen. Jeg har tit lavet dåbssko, men jeg har helt med vilje holdt mig fra Converse skoene, da jeg syns de så MEGET detaljeret ud. Jeg holder mig helst fra ting med for mange detaljer, da jeg har en ide om at det ender med at ligne noget et lille barn har lavet;). Men efter at have fundet en skabelon på en engelsk blog, og kigget lidt billeder rundt omkring virkede det ikke så svært at gå til. De endte dog alligevel med at tage mig over 2 timer at lave. Kagen er den sædvanlige Mud cake med hindbær mousse med 7 dl fløde, egentlig er det bare hindbær skum, da en mousse opskrift kræver lidt mere end flødeskum og hindbær;). Toblerone creme også på 7 dl fløde og så er kagen smurt op med den ultimative smørcreme, ganget med 2. Selve kagen består af 2 runde kager på 20 og 25 cm, delt i hver 3 bunde, hvilket giver kage til ca. 32 personer. Kanterne er sprøjtet med royal icing og tyl nr. 21 fra wilton. Rudemønsteret på siden af kagerne, har jeg lavet med min nyindkøbte wilton fondant skærer og der kommer en how to inden længe.:). De små for-glem-mig-ej rundt i kanten har jeg udstukket med den her udstikker og pyntet med sølvkuger samt lidt blå dust.
Jeg har i forbindelse med denne kage også lavet en how to der viser hvordan jeg stakker mine kager. Så kig endelig forbi igen:)

24 Comments on Dåbskage til Oscar

 1. Hej Gitte
  Tusind tak for de søde ord om bloggen:). Jeg er så glad for at andre kan bruge den også:).
  Jeg ville selv vælge kagen på 3 etager, det synes jeg ikke er for voldsomt. Årsagen er at jeg personligt ikke er så glad for at betrække store kager. En kage på 30 cm med en højde på 15-20 cm, kan hurtigt komme op og skulle betrækkes med fondant rullet up på 40-50 cm. Det er meget. Så sådan ville jeg gøre:)

 2. Helt fantastisk side, lige hvad jeg manglede :0)
  Ville lave denne flotte kage til min datters barnedåb, men vi bliver ca. 50.
  Ville du anbefale at lave den med tre etager med 25,20 og 15 cm eller med to med 30 og 25 cm? Kan ikke finde ud af om det bliver for voldsomt…?

  Kh Gitte

 3. Hej Annette

  Mange tusinde tak for dit hurtige svar :o)
  Det hjalp lidt på nerverne hehe
  Mente også det skulle være nok, men min veninde tror det blir for lidt…Fordi det er hjemmelavet lagkagebunde jeg bruger i kagen… Hun ville gerne have 50 muffins, men det er en ordentlig mundfuld for en nybegynder som mig, med dårlig ryg og fibromyalgi (selvom jeg nu bager meget,men mest brød)og ved ikke hvordan muffins,der har været på frost smager…Så må hun selv igang lol…

  KH Nathalia

 4. Jo det lyder til at være mere end rigeligt med kage. Man siger at en kage på 25×25 cm er til 25 personer. Med alle de cupcakes og en kage på 30 tror jeg nok at det skal række. Du kan sagtens lave kagen klar om lørdagen og pynte der. Det gør jeg altid selv for ikke at sidde i sidste øjeblik:)

 5. Det er bare sølvperler fra Dr Oetker og jeg har faktisk ikke brugt noget til at sætte dem fast. Da jeg lavede lige den her kage havde jeg store problemer med fondant der svedte:(. Så derfor klistrede kuglerne selv fast. Men lidt royal icing ville jeg nok bruge, altså flormelis og æggehvide. Men meget lidt så man ikke kan se det:)

 6. Hejsa

  Jeg skal bage dåbskage til søndag, skal lave en i to etager, den ene er 30 cm i dia og den anden 20 + 24 muffins :o)
  Vil så lige høre om det ikke skulle være nok til 32 voksne og 7 børn…
  Det er min 6 kage, men den første dåbskage i to etager..Vil overtrække om lørdagen og så er det jeg vil høre, om det bedst jeg sætter dem ovenpå hinanden om søndagen ??? og pynter dem der

  På forhånd tak

  Kh Nathalia :o)

 7. heej , den er bare så flot den kage der!!! jeg har lige et par spørgsmål da jeg vil lave den til min nieces barnedåb.
  – Det ude i siden, ( firkant med kugle ) vad laver du det med og hvordan gør du det så lige?
  – hvordan sidder de små kugler fast?
  – De pinde du sætter i for og holde etagerne fast, kommer man så ikke til og spise dem eller noget?
  – hvordan har du lavet bogstaverne? er det nogle du selv har skåret eller er der en form der gør de bliver så søde?

  håber du kan hjælpe mig da jeg gerne vil have den bliver rigtig fin 🙂

 8. Hej Annette.

  Jeg ved ikke lige hvilket indlæg der er passende til mit spørgsmål, men det kommer her så 🙂

  Jeg skal om kort tid lave en kage til en rigtig god veninde. Jeg har indtil nu lavet ret simple kager – altså med pynten. Fondant, blomster, osv. Men nu skal det være vildt og derfor skriver jeg til dig. Jeg vil gerne lave et smølftehus, som pynt til kagen, og som selvfølgelig også består af bunde og fyld. Jeg kan bare simpelhen ikke lure hvordan det gøres – har du lavet nogle kager, hvor du har lavet noget lignede? Kunne umiddelbart ikke finde nogen.
  Har du nogle tips eller råd?

  Forresten er jeg vild med din blog – herhjemme bliver den brugt en hel del til inspiration.

  Med venlig hilsen
  Mette Lykke.

 9. Hej Anette
  Sikke nogle flotte kager du laver! 🙂 .. Jeg er selv begyndt at lave kager i fondant, og jeg hente meget inspiration her hos dig 🙂

  Hvis jeg skal lace en kage til 40 personer som skal stables i to lag (som på dit billede) – hvilken størrelse forme skal jeg så bruge til den store og lille kage? – både firkantede og runde 🙂

  Mange hilsner
  Camilla

 10. Hej Anette.
  Hvor har du anskaffet den gitter ting du laver på denne fine kage?
  jeg har ledt og ledt, men har aldrig fundet nogen 🙁

  Mvh. Malene.

 11. Tak skal I ha:). Tja Lene jeg syns jo at de drillede meget de sko. For det første syns jeg at de blev for “flade” og så de dumme snørebånd. Jeg gav op og lavede snyde snørebånd uden sløjfe;). Jeg har iøvrigt fulgt troligt med på din blog længe;)

 12. Rigtig flot kage og skønne sko -de er slet ikke så svære at lave vel?? Jeg har meldt mig som fast læser og du er selvfølgelig velkommen hos mig -også i min give away hvis du har lyst.

 13. Tak skal I ha:). Dejligt at kagen blev godt modtaget Anita, det er altid det jeg har først i tankerne når jeg laver kage, at modtageren kan li resultatet:).

 14. Kære Annette – Det var en fantastisk kage både hvad angår udseende, men så sandelig også smag. Jeg fik taget nogle flotte billeder af den. Kærlig hilsen Anita

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *