Kage med fondant kirsebær blomster - Annettes kager

Endnu en kage har forladt mit køkken. En fondant betrukket lagkage pyntet med fondant kirsebærblomster.

Min mormor og morfar skulle holde fødselsdag, men havde ingen særlige ønsker. Jeg har set kager før med de smukke kirsebærblomster, så det ville jeg gerne prøve af.

Jeg kommer altså ikke til en fødselsdag uden en gave, så jeg sagde at jeg kunne lave en kage vi kunne spise. Det blev til den her kage bestående af 3 mudcake lagkagebunde, kirsebær mousse og chokolade creme af mørk marabou. Det var kirsebær moussen der gav mig ideen til kirsebær blomsterne som pynt. Jeg elsker simpelt hen kirsebær blomster, de er så fantastisk flotte når de springer ud. Jeg har lavet dem med den her mould, og så dustet dem med den her perlemors pulver. Grenene har jeg lavet af brun fondant og lagt på som et træ.

Desværre blev jeg noget skuffet over kirsebærmoussen da vi spiste kagen, for den smagte ikke særlig kraftigt af kirsebær. Til trods for at den gjorde det da jeg fyldte kagen. Min teori er, at den bare ikke var kraftig nok til at “overdøve” den temmelig kraftige mud cake smag. Men jeg ved ikke om det egentlig var årsagen.
Kagen vakte glæde og det er jo det vigtigste.

Kirsebær moussen har jeg lavet med blendet kirsebær sovs, og så ellers sammen fremgangsmåde som hindbær skummet.

10 Comments on Kirsebærblomster kage

 1. Tak Johanne
  Ja det er ikke mange opskrifter jeg har fået lagt ind. Men den er ret simpel da jeg har brugt kirsebærsovs og blendet det inden jeg har blandet det med flødeskum. Jeg bruger aldrig husblas i mine cremer til kager, og det gør selvfølgelig at den ikke stivner. Men fordi jeg laver en dam af smørcreme rundt på alle bunde, klasker kagen ikke sammen og maser fyldet ud. For ellers ville det nok blive mast ud når først kagen bliver lagt sammen (altså uden en dam af smørcreme;))

 2. Hej Louise
  Tak for de søde ord:), har luret lidt og du laver også fine kager:), og har endda en forretning:). Det er noget mere end mig;)

 3. Hej Nicoline
  Tak for de søde ord:). Min hemmelighed er ret simpel:). Smørcreme:). Jeg bruger jo ikke husblas i noget af mit fyld, jeg kan ikke arbejde med det og jeg har fundet ud af at det sagtens kan undværes:). Prøv at kigge på min how to hvor jeg viser hvordan jeg fylder mine kager. Jeg laver altid en lille dam af smørcreme rundt i kanten på mine kager så det omringer fyldet. Det gør at bunden jeg ligger ovenpå bliver oppe, da smørcreme jo stivner når det kommer på køl. Højden på kagerne har jo selvfølgelig noget med bundene at gøre. Jeg bruger rigtig tit mudcake, en lækker chokoladekage, som bunde. Dem skærer jeg som regel noget tykkere end normale lagkage bunde og det gør så kagen noget højere:). Mine mousse lag er et sted meller 1,5 og 2 cm høje:)

 4. Du laver så flotte kager 🙂
  Jeg glæder mig til jeg selv kommer i gang med at bage, jeg får meget inspiration fra dine billeder og opskrifter 🙂

 5. Hejsa. Tak for en super fed hjemmeside, jeg bruger den ofte som inspiration 🙂 Og dine kager er jo bare flotte.
  Hvordan får du dine kager så høje og lige? Jeg har tit det problem at de ikke bliver jævne, det er ligesom moussen “flyder ud” – selvom det er lavet med husblas og er helt stift.. så siderne bliver ujævne, og det ser hammer trist ud.. 🙁 øv. Har du et godt tip? Hvor stor del lagkagebund udgør din kage ca i forhold til mousse? (altså hvor tykt er dit lag mouse).

 6. Super flotte kager du laver! Og god og inspirerende blog!:) Jeg er stadig nybegynder men håber jeg bliver lige så god engang:)
  Hilsen Louise
  cakesbyl.blogspot.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *