Fondantkage med spiseligt pynt

Kagetid igen, min fætter Morten er nemlig blevet 25 år, og så skulle der en fødselsdagskage til.

Jeg elsker når det er kagetid igen. Jeg synes dog personligt, at det er lidt svært at lave kage til mænd, da jeg jo er meget stor fan af blomster;). 

Men Morten er uddannet murer, så det var alligevel lidt oplagt hvordan jeg kunne pynte den. Det var ret sjovt at spartle glasuren ud mellem “murstenene”, og jeg synes at effekten blev rigtig god. Kagen består af lyse lagkage bunde, fyldt med chokolade creme af lys marabou og en hindbær mousse. Til sidst er kagen smurt op med smørcreme inden fondanten kom på.:)

Jeg kan stadig få masser af tid til at gå med at nørde med sådan noget her. Jeg elsker simpel hen det kreative udtryk kagerne ender ud med at få. Denne tema kage var ekstra sjov at lave da det jo faktisk ligner at jeg har “muret” kagen op.

24 Comments on Kagetid igen:)

 1. Hej Susanne
  Dit indlæg her har desværre forputtet sig, så jeg ser det først nu. Jeg transporterer selv mine kager i købte termokasser og det fungerer rigtig godt. Jeg kan desværre ikke rigtig give dig råd angående det du skriver, da jeg tror at kagen vil gå i stykker hvis du putter den i formen igen.

 2. Hej.
  Jeg håber du kan hjælpe mig et spørgsmål vedr. Tranport af kage.
  Jeg har lovet min søster at bage en (simpel men pæn) kage. Den kommer til at bestå af to firkantede chokoladekager i størrelsen ca 20×30 (er formens størrelse) som samles med en jordbær frosting. Planen er dog at skære noget af kagerne hele vejen rundt for at få plads til den chokoladefrosting den skal pyntes med i kanten. Nu til mit spørgsmål, kagen skal transporten i samme form som den også bages i. Formen er dog en smule dyb, og jeg tror det er nemmest at opsmøre kagen uden for formen. Men hvordan får jeg så min færdige kage tilbage i formen uden at den knækker? Planen er også at sætte kagen på køl natten over så frostingen får lov at stivne, gerne på et skærebræt el. Lign.
  Har du et godt råd til at få kagen tilbage i sin form så den bedre kan transporteres?
  Mvh
  Susanne 🙂

 3. Tusind tak for svaret, jeg må på jagt efter gelefarve eller pastafarve måske? 🙂

 4. Tak Line)
  Jeg var også ret stolt over den, fordi den passer så godt til temaet.
  Problemet med at bruge frugtfarve til fondant er, at den bliver våd og klistret. Det kan gøre den virkelig svær at arbejde med. Du kan få gele farve i rigtig mange butikker efterhånden, for eks. mange isenkram butikker og panduro. Den grå glasur er bare farvet med sort gelefarve. Ja jeg har også glasur under stenene, så de hæfter til kagen. Det er jo godt nok noget lang tid siden efterhånden at jeg lavede kagen, men et bud på størrelsen af murstenene må være 2,5 cm x 1,5 cm. Men prøv dig frem og se hvilken størrelse du synes passer.:)
  God fornøjelse med det:)

 5. Super flot kage, som er mit næste projekt, da min onkel som er murer fylder 60!
  Men vil lige høre om nogle ting. Ville det være muligt at farve den røde fondant med frugtfarve?
  Hvordan får du den grå farve på glasuren?
  Og er glasuren kun lagt mellem murstenene eller også under?
  Samt hvor store er dine mursten?
  Håber du kan hjælpe mig! 🙂

 6. Hej Line
  Der er hvid fondant under murstenene og det er grå Royal icing der er imellem. Altså flormelis og past. æggehvide.:)

 7. Synes din kage er rigtig flot. Er det bare almindelig glasur den er spartlet op med ?? Hvad er der lagt under murstenene ?? Mvh Line Grønnemark

 8. Hej signe:)
  Det lyder da super spændende at du vil igang:). Og det er en go kage at starte med, for den er ret simpel at pynte:). Hvordan du ligger en kage sammen med fyld, påsmøring og betrækker med fondant kan du se under min how to. Den finder du ude i højre side under etiketter. Derefter har jeg farvet noget fondant rødt og blandet lidt sort i, for at få den specielle røde farve. Jeg har firkantet udstikkere som jeg har brugt. Først 1 gang og så har jeg delt den fondant firkant i 2, for at få den rigtige størrelse. Jeg havde ikke nok rødt fondant, for jeg ville egentlig ha haft hele kagen dækket af mursten. Nå men jeg har så penslet med lidt vand på mine mursten og sat dem på kagen. Da jeg var færdig med det sprøjtede jeg grå glasur af flormelis og past. æggehvide imellem murstenen og spartlede det ud med en lille spartel så det fik et realistisk look:). Det var vist det hele:). Opskrifterne har jeg linket til oppe i teksten, så det skulle være ligetil:)
  Annette

 9. Jeg er som alle andre vildt inponeret og facsineret over alle de flotte kager du laver. Min kæreste bliver udlært som murer og kunne derfor godt tænke mig at prøve kræfter af med den flotte kage du har lavet. Vil du være sød og skrive opskriften lidt mere detaljeret til mig? (Er nemlig første gang jeg skal igang med sådan et projekt og kunne godt bruge lidt mere hjælp:)
  Hilsen Signe

 10. Hej Malene
  Tak skal du ha:)
  Jeg har brugt royal icing, glasur bare med æggehvide istedet for vand:). Og så er det farvet med sort farve, selvfølgelig bare ikke så meget så det blev helt sort:) super enkelt og hurtigt:)

 11. Super flot kage!
  Når du skriver “spartle glasuren ud” hvad har du da brugt der? Farvet smørcreme, alm. glasur eller? 🙂
  Kh. Malene

 12. Hej Anna
  Dejligt at høre at du kan bruge min blog til noget:). Det lyder spændende med første kage:). Jeg har nogle udstikkere til min bogstaver, og fondanten sætter jeg fast med lidt vand. Jeg håber det kan hjælpe lidt:)

 13. Hej Annette. For det første, tusind tak for denne fantastisk inspirerende side. Jeg står og skal lave en fødselsdagskage her i morgen og jeg er helt ny på det her punkt. Hvad skriver du med på dine kager? Og Hvordan sætter du fondant ovenpå fondant?

  Venlig hilsen

  Anna:)

 14. Tak skal I ha:). Den var super nem og hurtig at lave, der skulle bare laves en masse fondant mursten;). Jeg har før købt mine fade hos Dinkage.dk, men nu har min mand lavet mig et fint et i træ, som jeg pakker ind i frokost folie når det skal bruges. Det kræver så at jeg får det tilbage efter brug, men det har aldrig været et problem:). Jeg transportere mine kager i en termo kassefyldt med fryse elementer, det fungere rigtig godt:).

 15. Jeg er helt ny i dette her univers og undre mig meget over hvordan eller hvad kagen står på, sådan at den kan transpoteres?

  Jeg mener, jeg skal feks. lave en kage der skal give væk, ergo er jeg ikke intersseret i at give mit skærebræt væk indpakket i sølvpapir, så hvad bruger du og hvor får du det fra hvis det er noget du køber?

  Hvordan transporterer du dine kager?

 16. Jeg har efterhånden fulgt med i din blog et stykke tid. Alligevel bliver jeg altid vildt imponeret!! Og ret misundelig 😉 Hvem der bare havde dit talent til at pynte flotte kager:)

  Mvh. Sofie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *