Jordbær cupcakesOpskriften på disse jordbær cupcakes med jordbær frosting, har jeg fra min søde svigermor. Hun gemmer altid opskrifter og andre ting om kage fra diverse ugeblade til mig. I lørdags fik jeg så en artikel fra Hjemmet om Agnes cupcakes. Og i den artikel var den her lækre opskrift med.

Jordbær cupcakes opskrift (8-12 stk.)

125 g smør
½ dl sødmælk
2 æg
125 g mel
½ tsk. salt
Korn fra 1 stang vanille (bland vanille kornene med lidt rørsukker så du undgår klumper)
125 g rørsukker
1 tsk. bagepulver
100 g frosne jordbær (jeg valgte at blende mine jordbær da jeg ikke bryder mig om hele bær i kage)

Smørret smeltes, mælken tilsættes og æggene piskes i et af gangen. I en anden skål blandes mel, salt, vanille, rørsukker og bagepulver. Væsken hældes i melblandingen lidt af gangen, mens der røres. Dejen røres indtil den er glat. Jordbær vendes i. Dejen fordeles i formene, lidt mere end halvt op. Kagerne bages i 15-20 min. ved 200 grader (ikke varmluft)

 

Jordbær cupcakes
Jorbær cupcakes med jordbær frosting.

Jordbær frosting opskrift

250 g flormelis
250 g smør
Korn fra 1 stang vanille
100 g frosne eller friske jordbær (blendet helt flydende, og med stuetemperatur)
Lidt citron saft

Det hele hældes i en skål og piskes til det er let og luftigt. Jeg undlod citron saft, ren forglemmelse, men det smagte fint uden. Der var alt for meget frosting til de 10 cupcakes jeg fik ud af opskriften. Jeg tror ikke man kan fryse det ned da jordbærrene var frosne og ikke blev varmebehandlet. Kagerne er pyntet med 1M tyllen (selvfølgelig;) og en lille blomst. Kagerne smagte rigtig godt, men kunne godt tænke mig at lave dem med friske jordbær istedet for.:)

Opskrifter er fra Agnes Cupcakes.

Print Friendly, PDF & Email

2 comments on “Jordbær cupcakes med jordbær frosting”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *