Agnes jordbær cupcakesOpskriften på disse jordbær cupcakes med jordbær frosting, har jeg fra min søde svigermor. Hun gemmer altid opskrifter og andre ting om kage fra diverse ugeblade til mig. I lørdags fik jeg så en artikel fra Hjemmet om Agnes cupcakes. Og i den artikel var den her lækre opskrift med.

Kage med mousse

Ingredienser til jordbær cupcakes (8-12 stk.)

125 g smør
½ dl sødmælk
2 æg
125 g mel
½ tsk. salt
Korn fra 1 stang vanille (bland vanille kornene med lidt rørsukker så du undgår klumper)
125 g rørsukker
1 tsk. bagepulver
100 g frosne jordbær (jeg valgte at blende mine jordbær da jeg ikke bryder mig om hele bær i kage)

Fremgangsmåde

 • Smørret smeltes, mælken tilsættes og æggene piskes i et af gangen.
 • I en anden skål blandes mel, salt, vanille, rørsukker og bagepulver.
 • Væsken hældes i melblandingen lidt af gangen, mens der røres.
 • Dejen røres indtil den er glat.
 • Jordbær vendes i.
 • Dejen fordeles i formene, lidt mere end halvt op.
 • Kagerne bages i 15-20 min. ved 200 grader (ikke varmluft)
Jorbær cupcakes med jordbær frosting
Jordbær cupcakes med jordbær frosting

Ingredienser til jordbær frosting

250 g flormelis
250 g smør
Korn fra 1 stang vanille
100 g frosne eller friske jordbær (blendet helt flydende, og med stuetemperatur)
Lidt citron saft

Fremgangsmåde

 • Det hele hældes i en skål og piskes til det er let og luftigt.

Jeg undlod citron saft, ren forglemmelse, men det smagte fint uden. Der var alt for meget frosting til de 10 cupcakes jeg fik ud af opskriften. Jeg tror ikke man kan fryse det ned da jordbærrene var frosne og ikke blev varmebehandlet. Kagerne er pyntet med 1M tyllen og en lille blomst. Kagerne smagte rigtig godt, men jeg kunne godt tænke mig, at lave dem med friske jordbær istedet for.

Opskrifter er fra Agnes Cupcakes.

Nyhedsbrev banner - Tilmeld dig her

10 Comments on Jordbær cupcakes med jordbær frosting

 1. Hej Mari
  Du har helt ret, der findes virkelig mange forskellige slags opskrifter på frosting. Dem med enorme mængder af flormelis stammer tid fra USA, der kan det ikke blive sødt nok. Jeg ved ikke om den bliver mere stiv i det. Men jeg vil til enhver tid råde til at lade kagen eller dine cupcakes hvor du bruger frostingen, stå og få stuetemperatur før de spises. En frosting med smør bliver bare hård af at stå i køleskabet.

 2. Hej Annette, i de fleste opskriver jeg har læst, har der været dobbelt så meget flormelis som smør. Hvorfor er der lige mængder her? Bliver den mere stiv her?

 3. Hej Helena
  Ja selvfølgelig kan du det. Spørgsmålet er hvor mange gange du skal gange opskriften.
  Hvad med at bruge en drømmekage og tilsætte jordbær til dejen, det tror jeg også kunne blive ret godt.:)

 4. Hej Tora
  Det er garanteret fordi der har været for stor forskel på temperaturen på de forskellige ingredienser. Giv det en tur i køleskabet en times tid, så skulle det være til at piske op til en ensartet frosting igen 🙂

 5. man kan jo nemt lave noget pynt af smeltet cokolade eller farve dejen for at snyde med smagen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.