Cupcakes med jordbærJordbær cupcakes med jordbær frosting fra Agnes Cupcakes

Opskriften på disse jordbær cupcakes med jordbær frosting, har jeg fra min søde svigermor. Hun gemmer altid opskrifter og andre ting om kage fra diverse ugeblade til mig. I lørdags fik jeg så en artikel fra Hjemmet om Agnes cupcakes. Og i den artikel var den her lækre opskrift med. Agnes cupcakes eksisterer jo ikke længere, men derfor kan disse cupcakes stadig bages og være lige så lækre.

Er du på jagt efter en opskrift på jordbær cupcakes med en vanilje frosting? Så har jeg selv skabt en virkelig skøn opskrift, hvor jeg har tilsat fløde til dejen også.

Der står frosne jordbær i opskriften herunder, men du kan sagtens bruge friske jordbær. Så gå med det du lige har hjemme i køkkenet, når lysten til jordbær cupcakes melder sig.

Ingredienser til jordbær cupcakes (8-12 stk.)

125 g smør
½ dl sødmælk
2 æg
125 g mel
½ tsk. salt
Korn fra 1 stang vanille (bland vanille kornene med lidt rørsukker så du undgår klumper)
125 g rørsukker
1 tsk. bagepulver
100 g frosne jordbær (jeg valgte at blende mine jordbær da jeg ikke bryder mig om hele bær i kage)

Fremgangsmåde

 • Smørret smeltes, mælken tilsættes og æggene piskes i et af gangen.
 • I en anden skål blandes mel, salt, vanille, rørsukker og bagepulver.
 • Væsken hældes i melblandingen lidt af gangen, mens der røres.
 • Dejen røres indtil den er glat.
 • Jordbær vendes i med en dejskraber.
 • Dejen fordeles i formene, lidt mere end halvt op.
 • Kagerne bages i 15-20 min. ved 200 grader (almindelig ovnvarme)
Jorbær cupcakes med jordbær frosting

Cupcakes med jordbær

Ingredienser til jordbær frosting

250 g flormelis
250 g smør
Korn fra 1 stang vanille
100 g frosne eller friske jordbær (blendet helt flydende, og med stuetemperatur)
Lidt citron saft

Fremgangsmåde

 • Det hele hældes i en skål og piskes til det er let og luftigt.

Jeg undlod citron saft, ren forglemmelse, men det smagte fint uden. Der var alt for meget frosting til de 10 cupcakes jeg fik ud af opskriften. Jeg tror ikke man kan fryse det ned da jordbærrene var frosne og ikke blev varmebehandlet. Men det er ikke noget jeg ved med garanti.
Mine jordbær cupcakes er pyntet med 1M tyllen og en lille fondant blomst. Kagerne smagte rigtig godt, men jeg kunne godt tænke mig, at lave dem med friske jordbær istedet for.

Opskriften er fra Agnes Cupcakes

10 Comments on Jordbær cupcakes med jordbær frosting

 1. Hej Mari
  Du har helt ret, der findes virkelig mange forskellige slags opskrifter på frosting. Dem med enorme mængder af flormelis stammer tid fra USA, der kan det ikke blive sødt nok. Jeg ved ikke om den bliver mere stiv i det. Men jeg vil til enhver tid råde til at lade kagen eller dine cupcakes hvor du bruger frostingen, stå og få stuetemperatur før de spises. En frosting med smør bliver bare hård af at stå i køleskabet.

 2. Hej Annette, i de fleste opskriver jeg har læst, har der været dobbelt så meget flormelis som smør. Hvorfor er der lige mængder her? Bliver den mere stiv her?

 3. Hej Helena
  Ja selvfølgelig kan du det. Spørgsmålet er hvor mange gange du skal gange opskriften.
  Hvad med at bruge en drømmekage og tilsætte jordbær til dejen, det tror jeg også kunne blive ret godt.:)

 4. Hej Tora
  Det er garanteret fordi der har været for stor forskel på temperaturen på de forskellige ingredienser. Giv det en tur i køleskabet en times tid, så skulle det være til at piske op til en ensartet frosting igen 🙂

 5. du kan jo pynte med smeltet Cocolade eller farve den så det snyder med smag

 6. man kan jo nemt lave noget pynt af smeltet cokolade eller farve dejen for at snyde med smagen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *