FondantkageJeg har lavet en kage til venindebesøg

Jeg har ikke fået bagt længe efter vores lille datter kom til verden, så det kriblede lidt i fingerne for at få lov igen. Det er skønt, når man har en passion og bare glæder sig til at komme igang med at dyrke den igen. Jeg har i hvert fald savnet, at lave disse fondantkager.
Det var derfor en helt perfekt anledning, at en veninde kommer på besøg idag. Hun har aldrig smagt mine kager, så derfor har jeg lavet den klassiske med toblerone creme og hindbær mousse. Den bliver jeg aldrig selv træt af.

Fondant blomster

Simpel pynt er finest

Pynten på kagen blev meget simpel, da det ikke er meget jeg kan nå, med sådan en lille størrelse i huset. Men jeg synes nu også personligt, at simple kager er de flotteste. Jeg har lavet små fondant blomster, som er dustet med lidt glimmer og pyntet med en sølv kugle i midten. Blomsterne er lavet med hvid fondant, som jeg har farvet med pasta farver. Farverne er ret kraftige, så du skal ikke bruge meget farve, for at få de fine pastelfarver som mine blomster har. Jeg har brugt en helt fantastisk mould med præger, som gør det super nemt at lave de her fine blomster.

Du starter med at rulle fondant ud til en tykkelse på 2-3 mm. Herefter udstikker du blomsten med den udstikker, som følger med. Herefter lægger du den flade fondant blomst i moulden/prægeren og trykker let sammen. På denne måde bliver blomsten både formet plus, at den bliver præget på overfladen. Det giver blomsterne et meget livagtig udseende. Du kan få flere slags af disse prægede og de er alle super fine. Jeg har dem selvfølgelig selv og får lavet mange flotte blomster med dem.

Nu er jeg spændt på, hvad hun synes om kagen når hun smager.:)

4 Comments on Kage til venindebesøg

  1. Ser virkelig godt ud… især blomsterne.. har du en speciel udstikker?

  2. Tak skal du ha:), den faldt i god jord hos hende. Men med hindbær mousse og toblerone creme kan man næsten heller ikke gå galt i byen;) Mums..

  3. Virkelig smuk kage.. Håber din veninde kunne lide den. Jeg er grøn af misundelse:)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *