Fondant betrukket kage

Jeg har lavet kage til min svigermor

Min svigermor havde fødselsdag for lidt over 1 måned siden. Men vi var ikke med til fødselsdagen, så jeg har lavet kage til min søde svigermor fordi hun kom på besøg hos os i dag.

Fra ide til kage

Jeg har gået og tænkt lidt over hvordan kagen skulle se ud, og kom frem til at den skulle være hvid og rød. Jeg elsker simpelthen knald rød ovenpå hvid, kontrasten er så skøn. Efter at have besluttet mig, kom jeg til at tænke på, at jeg faktisk lavede hendes kage hvid og rød sidste år også. Så den kommer lige med her nederst i indlægget.

Kagen består af 3 lyse lagkagebunde, med skovbær mousse og skilpadde creme. Jeg har brugt skovbær i stedet for hindbær, som opskriften oprindeligt er med. Det blev nogle tykke bunde, så derfor blev kagen hele 9,5 cm høj:). Jeg elsker selv de helt høje kager, det ser bare så flot ud. Især når fondanten så bare står helt skarp. Jeg har brugt min diamant cutter hele vejen rundt, og sat små blomster på.

Fondant betrukket kage

Blomsten ovenpå er lavet i modellerings fondant, med mine rose udstikkere. Den har fået køkkenrulle mellem alle blade og har tørret 1 par dage. Midten er en lille kugle rullet af fondant, derefter rullet i farvet sukker.

Kage med fondant og pynt

Her er så min kage til min søde svigermor fra sidste år, lidt pudsigt at jeg vælger samme farver uden at tænke over det før bagefter.

13 Comments on Kage til min søde svigermor

 1. Hej Annette
  Jeg har brug for lidt expert-hjælp 🙂
  Jeg skal til at lave en kage med en del roser. Når roserne ikke at blive tørre? Og hvad når man serverer kagen – så går man vel udenom roserne, da det nok er en lige lovlg stor mængde fondant.
  Dine kager er helt fantastiske – dejlig inspiration!
  Mvh
  Maja

 2. Hej Maja
  Tak for de søde ord:). Det kommer an på hvornår du laver roserne, om de når at tørre. Hvis det er et par dage før, så når de at tørre.
  Hos os gør vi gerne det , hvis der er meget pynt på kagen, at vi bare levner på tallerkenen. Hvis der skal rigtig mange roser på er det lidt besværligt at skære udenom, så jeg skærer bare som var det en helt almindelig lagkage.

 3. Hej Annette,

  Jeg har ledt lidt men kan ikke se at man kan tilføje siden som feed nogen steder.. Så det virker nok ikke. Øv – var forsøget værd.

  Isabelle

 4. Hej Isabelle
  Tak for de søde ord om bloggen:). Jeg har været inde og tilføje noget med feed, men jeg ved ikke om det er det du mener. Der står bare nogle titler på mine indlæg. ?
  Annette

 5. Hej!

  Super flot blog du har her! Jeg har været inde nogle gange og kigge lidt – og så ville jeg gerne kunne tilføje den til mit ‘dashboard’ hos netvibes.com, men jeg kan ikke se en RSS feed på din side. Er det noget du kunne hjælpe mig med? 🙂

  De venligste hilsner

  Isabelle

 6. Hej Pia
  Ja jeg smører altid mine kager med smørcreme. Hvis jeg undlader det kan man se alle kagens buler og ujævnheder, og det vil man jo helst gemme;). Jeg smører et så tyndt lag som muligt på, men igen så kommer det an på kagens tilstand og skæggedes;).

 7. Hej,

  Har du smurt kagen med smørcreme inden du lagde fondant på??? Hvis ja, er det tynd eller tyk lag?

 8. Hejsa:)
  Tak skal du ha:). Det hvide er fondant, det er det som alle mine kager er betrukket med. Fondant er en sukkermasse, som smager af vanille og kan rulles meget tyndt ud, for derefter at betrække en kage. Man kan også lave blomster og andet pynt med det. Det meste af min pynt er lavet med fondant, bare en lidt andet udgave end den jeg betrækker kager med. Tag et kig på kagebutikken.dk, der køber jeg min fondant:)

 9. Jeg er vild med det stramme design på den første og valmuen! Jeg må lave sådan en valmue en dag! Meget smukt det hele 🙂

 10. Mange tak skal I ha begge 2:). Det er lidt sjovt for det var ikke tanken, at det skulle være en valmue. Havde bare set sådan en meget åben og stor blomst, og tænkte at sådan en ville jeg prøve at lave. Og ja kan da godt se at det faktisk endte med at blive en valmue;)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *