Lagkagebunde opskriftNye lagkagebunde på bloggen

Jeg kan jo godt lide at prøve lidt forskelligt af, så da jeg skulle lave min sidste kage ville jeg gerne prøve en ny opskrift på lagkage bunde. Det blev disse lagkagebunde uden kartoffelmel.

Denne opskrift på lagkagebunde uden kartoffelmel er fra nettet, fra et mad forum hvor andre kan kommentere hvad de synes om de forskellige opskrifter. Jeg bruger helst opskrifter, som andre har haft gode oplevelser med, så kan det da ikke gå helt galt. Jeg har tilføjet vanilje og kakaopulver, for det var ikke med i den originale opskrift. Her kommer den.

Lagkagebunde uden kartoffelmel (rund form ca 26 cm gir 3 bunde)

6 æg (delte)
250 g sukker
180 g mel (sigtet)
1 ½ tsk bagepulver
2 tsk vanilje
3 spsk. kakaopulver

Fremgangsmåde

 • Æggehvider piskes stive og sukker piskes i lidt efter lidt, og herefter æggeblommer.
 • Mel, bagepulver, kakao og vanilje blandes og sigtes i, hele blandingen og vendes i dejen med en dejskraber.
 • Bages ved 180 grader i ca 25 min. Bager du i mindre eller større form skal bagetiden selvfølgelig justeres. Men prøv dig frem:).

Jeg lod kagen hvile til dagen efter, og delte den i 3 bunde. Med bagepapir imellem hver bund røg de i fryseren, til jeg skulle bruge dem. Jeg tager altid mine bunde op om morgenen, samme dag, som jeg skal bruge dem og lægger dem i køleskab, så de kan tø langsomt op.

Har du lyst til at prøve noget andet har jeg her en oversigt over de lagkagebunde som jeg har her på Annettes Kager.

God fornøjelse..

14 Comments on Lagkagebunde uden kartoffelmel

 1. Æggeblommerne hældes i sukker og æggehvide blandingen når den er pisket færdig:)

 2. Vil gerne lige forstå opskriften rigtigt… altså hviderne piskes stive med sukkeret, det er jeg med på. Men skal æggeblommerne piskes for sig og så blandes med mel osv. Eller skal æggeblommerne piskes ned i de stive æggehvider og så bliver mel osv. blandet sammen med æggeblandingen?
  🙂

 3. Hej!
  Jeg har prøvet at bage bundene to gange nu i hhv. 26 og 24 cm springforme. Bagetiden fungerer slet ikke for mig… Det virker helt skørt, men begge gange har jeg måttet give over 20 min ekstra bagetid (og jeg har endda bagt i to forskellige ovne). Når de 25 min er gået, er kagen stadig fuldstændig flydende indeni (man kan endda se det når man trækker lidt ud i bagepladen). Bundene bliver ellers fine hvis jeg bare giver dem den ekstra tid 🙂 Jeg ved ikke om det er mig der gør noget forkert, men ellers tænker jeg at det er meget rart at vide for andre der går i gang med opskriften, at den altså godt kan kræve lidt ekstra bagetid 😉

 4. Hej Ditte
  Det er lidt surt når man ikke selv kan smage det man bager. Så et godt råd er at lave dobbelt portion næste gang;). Jeg har gået i folkeskole med en Jakob, men det er ved at være en del år siden, så jeg kan ikke huske hans efternavn.

 5. Tusind tak 🙂 Jeg har lige lavet den, og den dufter godt! desværre må jeg ikke smage den, da jeg laver den til en ven..
  er det i øvrigt rigtigt, at du har gået i klasse med Jacob Christiansen? Han er min svoger! 🙂

 6. tusind tak for opskriften. Jeg har brugt den til vores fødselsdagsfest i år og alle gæsterne var meget begejstrede 😀

 7. Hej Hanne
  Det lyder da bare helt fantastisk at du kan bruge opskrifterne på bloggen:)

 8. Hej Annette.
  Har prøvet flere af dine kager.Bl.a mudkagen til min datters 25 års fødselsdag.Puh ha den var guor!!!!
  Skal i dag lave en “alm” lagkage til min mands 60 års fødselsdag prøver igen med din opskrift..

 9. Bliver de fugtige eller tørre?
  Altså forstå mig ret.. Mud cake er f.eks. fugtig. Købelagkagebunde er tørre.
  Jeg kan lide begge dele, men vil lige høre ad, hvilken variant, det her er? 🙂

 10. Hej Godte..
  Jeg er helt med på hvad du mener:). Det er den tørre udgave den her opskrift;).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *