Cupcakes i regnbue farver

Her får I en vejledning til at lave regnbue cupcakes.

Opskriften på regnbue cupcakes er nem og afviger ikke så meget fra en almindelig cupcake opskrift.

Min store datter havde i sidste weekend en veninde på besøg, og det var på forhånd besluttet, at de skulle bage cupcakes. Det er lidt pudsigt, for selvom jeg bager meget og har denne blog, er det ikke noget vi har gjort før. Altså det her med at bage med en veninde.
Men nu skulle det være. Laura havde masser af ideer og besluttede, at det skulle være regnbue cupcakes med skumfidus frosting.

Opskriften

Til selve kagerne har vi brugt min favorit opskrift på vanilje cupcakes. Vi lavede dejen som beskrevet i opskriften, men delte den herefter op i 3 mindre skåle og tilsatte 3 forskellige farver til skålene. Umiddelbart vil jeg tro, at det er ligegyldigt hvilke farver man bruger. Altså frugtfarve eller gelefarve. Men ønsker man en ret intens farve, er gelefarve helt sikkert bedst, da der kun skal tilsættes en lille smule for at få den intense farve. Hvis man vælger frugtfarve, skal der noget mere i og frugtfarve er flydende. Kommer der for meget af det i dejen, vil det ændre på konsistensen. Det kan have noget at sige i forhold til afbagningen. Så min anbefaling er gelefarver.

Regnbue cupcake indeni - Annetteskager

Regnbue cupcakes

Når dejene er blandet, skal de puttes i papirsformene. Vi gjorde det her herhjemme, at jeg satte 2 skeer i hver skål, og så puttede pigerne ellers den dej i, som de synes. Der var ingen regler, pigerne bestemte helt selv. Vi har brugt folieforme og de passede helt vildt godt til vores regnbue tema.
Nu hvor vi har prøvet det, vil jeg nok vælge sprøjteposer næste gang. Kagerne blev lidt kompakte og jeg tror simpel hen, at det er fordi der gik for lang tid, før de kom i ovnen. Det tager jo noget tid at putte lidt af hver farve i hver eneste papirsform, også selvom der kun var 3 farver. Man kunne godt fornemme på dejen, at bagepulveret var igang med at gøre hvad det skulle, og det skal jo helst ske i ovnen. Så et lille tip herfra. Det duer dog ikke at skynde på dem, hvis det skal være en hyggelig aktivitet med børnene. De kompakte cupcakes smagte også udemærket.

Regnbue muffins

Frosting

På billedet herover, kan man lidt ane de forskellige farver på vores cupcakes. Så skal der frosting på. Laura havde jo i forvejen valgt skumfidus frosting, som smager præcis som skumfiduser. Jeg glemte dog vaniljen i denne portion, så der var ikke voldsom meget smag i. Så husk vaniljen;).
Jeg fyldte sprøjteposen og de fik selvfølgelig en hver. Skumfidus frosting er noget klistret noget, så den vil jeg ikke anbefale at farve i flere farver når den er færdigpisket. Man kan vælge en enkelt farve, som man så farver den i, mens den kører på røremaskinen eller i skålen med piskeriset.
Lauras veninde fik vist hvordan man bruger sprøjteposen og så gik de ellers igang. Bagefter gav de den gas med krymmel også. Jeg synes simpelthen at deres cupcakes blev SÅ fine. Jeg elsker farver, det sætter kulør på hverdagen.

Denne fremgangsmåde kan du også bruge til at bage en regnbuekage i bradepande. Men vurder først om opskriften skal ganges lidt op, afhængig af størrelsen på din bradepande.

Jeg håber, at du er blevet inspireret til at gå i køkkenet med børnene og lave regnbue cupcakes. Det er faktisk ret nemt og børnene vil elske at lege med farverne.

Nemme regnbue muffins - Annettes Kager

Jeg har skrevet et indlæg om sprøjteposer, hvor du kan finde gode tips og links til hvor du kan købe dem.

 

6 Comments on Regnbue cupcakes

  1. Hej Trine
    Ja så ville jeg lave frosting i flere farver. Tag noget mad film og læg på bordet, lav striber af de forskellige farver frosting sådan helt tæt op af hinanden. Rul herefter filmen sammen, så du ender ud med en lang “pølse. Klip hul i den ene ende og sæt den ned i din sprøjtepose😊🌈🦄

  2. Har du mon et godt tip til, hvordan man laver selve frostingen regnbuefarvet? Har en datter der er vild med My little pony Rainbow dash 😀

  3. Hej Christina
    Ja de blev bare SÅ fine, og pigerne hyggede sig helt vildt. Det bliver du nød simpel hen nød til at afprøve:)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *