skumfidus glasur

Denne opskrift på skumfidus frosting er super lækker og smager nøjagtig som skumfiduser.

En opskrift på skumfidus frosting, lyder det ikke bare fantastisk? Jeg elsker denne frosting, både smagen men også udseende. Det ligner nærmest en softice på en kage. En skøn frosting uden smør og en frosting uden flormelis.

Ingredienser til skumfidus frosting (til ca. 12 cupcakes)

2 æggehvider
200 g sukker
55 g glucosesirup (kan købes i de fleste supermarkeder efterhånden)
3/4 dl vand
2 tsk. vanilje essens

Fremgangsmåde

 • Vand, sukker og glucosesirup blandes i en gryde og bringes til at koge. Et sukkertermometer gør det hele lidt nemmere her. Lad det koge op til en 120 grader.
 • Når temperaturen nærmer sig, skal æggehviderne piskes skummende. Ikke stive, men bare til det er en hvid skummende masse.
 • Hæld langsomt den varme sukkermasse op i æggehviderne, samtidig med at der piskes. Start på lav volumen og øg langsomt.
 • Når din skumfidus masse er ved at være klar, tilsættes vaniljen.
 • Massen er klar, når du fornemmer, at den er fast nok til at lave swirls af.
 • Du kan også se det, ved at frostingen sætter sig i piskeriset på din røremaskine eller el pisker.

Den vil stadig være blød, men som billedet øverst viser, kan swirlen godt holde formen, hvis du bruger en takket tyl.

Denne frosting skal bruges så snart den er lavet.

Opskriften på kagerne på billedet er disse chokolade cupcakes.

27 Comments on Skumfidus frosting

 1. Hej

  Tak for en god opskrift!

  Har dog et spørgsmål..
  Kan man komme frysetørret frugt i (Bananpulver)?
  Hvis man kan skal det så i sukker massen eller i det færdig skum?

  Mie

 2. Hej

  Kan frostingen sprøjtes ud om formiddagen, og så undlade at stille kagerne på køl, til de skal bruges ved 15 tiden ? Tænker at sprøjte frodting på ved 12 tiden ?

 3. Hej Camilla
  Ork ja, farv du bare løs. Men brug gelefarve eller pastafarve som det også kaldes. Tilsæt farven når frostingen begynder at få noget fylde og blive hvid 🙂

 4. Hej Sussanne
  Undskyld det sene svar, men jeg har holdt ferie 🙂
  Frosting skal altid piskes op inden brug hvis ikke det bruges med det samme. Lige denne skumfidus frosting skal bruges med det samme, den kan ikke opbevares før brug. Men man kan sagtens sprøjte den på sine muffins dagen før de skal spises og så opbevares på køl. De skal dog ikke lukkes helt inde i en lufttæt bøtte, for så opstår der kondens i bøtten og det vil få frostingen til at klaske sammen i bøtten. 🙂

 5. Hejsa
  Hvis jeg vil lave muffins til kollegaer med det frosting på.
  Kan jeg så tage det i sprøjtepose og sprøjte det på inden vi skal have det? altså kan det ligge til næst i en sprøjtepose og være lige så godt?

 6. Hej Louise
  Ja det tror jeg godt at du kan, men jeg må indrømme at jeg kender ikke forskellen på aroma og essens. Essens kan du købe i de fleste dagligvarer butikker.

 7. Glykose sirup kan købes hos FØTEX i en lille flaske, næsten som sirup er i.
  Mvh ag

 8. Hej Malene
  Det er glukose sirup som du fx køber i Rema1000, det er flydende.
  Du kan bruge et termometer der kan måle op til de nødvendige grader, så prøv at kigge på det. Jeg ville bruge det lige efter at det er lavet, det kan ikke piskes op igen og jeg vil tro at luften forsvinder fra frostingen hvis du lader den stå i skålen. Men, jeg har ikke prøvet det, så det er en teori😊

 9. Hejsa, hvad er det for noget glucose du bruger?? Det pulver?? Man kan købe noget i Matas? Er det det?? Og kan man bruge alm termometer??
  Hvordan er det bedst lave det?? Kan man piske det op og putte det i en pose til sprøjte det ud når man er fremme? Og hvordan opbevares det?? Skal bruges kl 15 men skal ud køre lidt med det!! Plz hjælp! Derned så lækkert ud 😉

 10. Hej Nicole
  Ja det kan du sagtens. Den kan jo bare ikke “støtte” kagen på samme måde som fondant fx. gør. Men hvis kagen er stabil nok, skulle det jo heller ikke være et problem:). Jeg tror faktisk at det ville være rigtig fint at smøre en kage op med sådan en skumfidus frosting fordi den er så fin:)

 11. Hej Annette,
  jeg vil gerne lave denne frosting til at smøre min søns fødselsdagslagkage op, altså bruge den som en slags smørcreme… der kommer ikke noget marcipan eller fondant på. Kan den bruges til sådan noget? 🙂 Det bliver en kage på 23cm og en på 15cm, hvor meget frosting tror du skal jeg lave for at have nok? Tusinde tak for hjælpen!! Vh, Nicole

 12. Hej Maria Louise
  Ja det kan du sagtens. Jeg ville sætte dem i en bøtte eller lign og lave et lille lufthul, bare så der ikke dannes kondens. Og ellers tror jeg ikke der sker det store ved at putte dem i en bøtte som er lukket helt til og sætte dem på køkkenbordet. Skumfiduser og flødeboller står jo heller ikke på køl, og det er den samme type skum:)

 13. Har jeg forstået det rigtigt at man godt kan pynte kagerne også stille dem på.køl til dagen efter så længe de ikk er dækket til ???
  Blir kagerne tørre af ikk at være dækket til.

 14. Hej Annette 🙂 jeg har sørens svært ved at opstøve ren glukose – har du erfaring med at bruge glucosesirup i stedet? Mvh. Rikke.

 15. Hej Camilla
  Jeg er super glad for at du kan bruge min blog:)..
  Denne skumfidus frosting er faktisk en marengs, men med smag af skumfidus. En marengs kan man ikke piske op og sætte på køl til den skal bruges. Det er faktisk samme princip som ved flødebolleskum frosting hvor du har spurgt. Du kan sagtens lave den dagen i forvejen og pynte med den, for så at servere den dagen efter. Men den kan ikke stå i køleskabet og vente til næste dag før du pynter.
  Den er super lækker den her frosting, så jeg synes bestemt ikke at du behøver at bruge en anden. Men hvis du SKAL bruge en frosting, der kan stå på køl 1 dags tid inden den skal bruges, så vil jeg anbefale den klassiske frosting af smør og flormelis:)

 16. Hej Anette. Jeg bruger rigtig meget din blog til inspiration når jeg skal bage.
  Vil super gerne lave denne skumfidus frosting til på lørdag, men hvor lang tid i forvejen kan jeg lave den? Det ser ikke ud til, at jeg kan lave den dagen før og så piske op og sprøjte på? Gæsterne kommer ved 15 tiden, vi skal grille ved 16 tiden og så skal vi have kager efter det. Vil meget gerne undgå at skulle til at lave frostingen mens der er gæster. Skal jeg hellere vælge en anden frosting til denne gang?
  Hilsen Camilla

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *