Vanilje cupcakes med creme fraiche

Her får du en god opskrift på lækre vanilje cupcakes

Disse vanilje cupcakes er fantastiske. De er lyse og får den helt rigtige bule på toppen når de bliver bagt. Jeg har brugt creme fraiche i mine vanilje cupcakes, hvilket giver dem en helt speciel krumme.
Jeg havde kagerne stående på køl et par dage med frosting, uden at de blev tørre. Så jeg synes jo selv at det er den helt perfekte opskrift på cupcakes. Jeg har også brugt opskriften til en vaniljekage i bageform, hvor jeg har flækket den til 3 bunde og tilføjet lidt lækkert fyld. Det var en stor succes.

Ingredienser til vanilje cupcakes (ca. 24 stk.)

150 g smør
400 g sukker
3 æg
370 g mel
2 tsk. bagepulver
1/4 tsk salt
1 vaniljestang (kan udskiftes med vaniljesukker eller essens)
3 dl creme fraiche (jeg har brugt 38%)

Sørg for at alle ingredienser har stuetemperatur.

Fremgangsmåde

 • Gør en muffinbageform med 12 huller klar ved at sætte papirsforme ned i hullerne og tænd ovnen på 180 grader ved almindelig ovn.
 • Smør og sukker piskes let og luftigt. Hvis du bruger korn fra en vaniljestang, kan du skrabe kornene ud og tilsætte dem til sukkeret inden det piskes. På den måde får du fordelt alle kornene godt. Bruger du vaniljesukker kan det tilsættes melblandingen og essens tilsættes til creme fraichen.
 • Tilsæt 1 æg af gangen og pisk det stille og roligt ind i æg/smør blandingen.
 • Bland mel, bagepulver og salt i en skål for sig.
 • Mål 3 dl creme fraiche op.
 • Tilsæt skiftevis mel blandingen og creme fraichen over et par gange og pisk det forsigtigt ind i dejen.
 • Fyld papirsformene lidt mere end 2/3 dele med dej.
 • Kagerne bages i 15-18 minutter, tjek evt. med en tandstik hvis du er i tvivl om kagerne er færdigbagte.
 • Tag de færdigbagte vanilje cupcakes ud af ovnen og lad dem afkøle fuldstændig.

Vanilje muffins - Annettes kager

Afkøl kagerne og pynt dem med en frosting, som du er glad for. Personligt er jeg glad for, at der er modspil i smagene, når man serverer kage. Derfor ville jeg til denne meget søde kage vælge noget syrligt, som fx en hindbær frosting eller noget bittert i form af mørk chokolade frosting.

lyse cupcakes med frosting - Annettes kager

Perfekte vanilje cupcakes

10 Comments on Vanilje cupcakes

 1. Hej.
  Hvis jeg vil bruge vaniljesukker i stedet for stangen, hvor meget skal derpå bruges?

 2. Hej Didde
  Jeg beklager mit meget sene svar. Formene er en helt almindelig form som du kan købe overalt. De købes som hvide forme, og bliver gennemsigtige ved bagning:)

 3. Ser lækre ud. De skal prøves. Men hvor er formene købt? Har længe ledt efter forme der er høje og som går op over kanten på formen. Kan det passe de er højere end 2,5 – 3 cm ?

 4. Ihh hvor godt Nanna:). Jeg glæder mig til at se resultatet, for jeg har endnu ikke fået afprøvet deres forme. Men de er super fine:)

 5. Skal vi ikke bare stole på din veninde? 🙂
  Jeg har i øvrigt købt forme hos Cups4Cakes (2 gange nu) og de skal bruges til formålet 🙂 De er super søde de forme.Tak for svar.

 6. Hej Nanna:)
  Jeg kan simpel hen ikke huske det, da det er 100 år siden jeg har bagt dem;). Jeg har dog overvejet at prøve opskriften af snart, så jeg kan få taget nogle nye billeder;). En af mine veninder har fortalt at hun er helt vild med opskriften. Og jeg tænker sådan set også at fordi der er creme fraiche i blive de sådan lækre svampet. Men et helt sikkert svar kan jeg simpel hen ikke give dig:)

 7. Hej Annette
  Jeg tænkte at jeg måske ville prøve disse vaniljecupcakes til nogle piger på 11 år. Hvad synes du om dem? Blev de gode? Søde og moisty?
  Fanhilsen Nanna 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *