Banan muffins

Banan cupcakes, de bedste af slagsen selvfølgelig:).

Ja, som kom jeg endelig i køkkenet igen, og det var helt skønt. Jeg har fået bagt de skønneste banan cupcakes af en virkelig lækker Amerikansk banankage. Du kan selvfølgelig også vælge at bage kagen som bradepande.

Jeg lovede pigerne på jobbet i fredags, at tage banan cupcakes med til dem i morgen, og sådan et løfte kan jeg jo ikke løbe fra:).
Opskriften har jeg fundet på nettet, på kageportalen.dk. Det er en skøn side, som jeg bruger rigtig meget til at få inspiration til diverse kageprojekter.

Du kan evt. se en opdateret version med jordbær frosting lige her.

Ingredienser til Amerikansk banankage cupcakes

225 g smør
400 g sukker
4 æg
2 ½ dl creme fraiche
425 g mel
2. tsk bagepulver
5 modne bananer

Fremgangsmåde

 • Smør og sukker røres til en blød, luftig, cremet masse.
 • Æggene tilsættes et efter et og piskes godt ind.
 • Herefter tilsættes creme fraiche, som også røres godt ind i dejen.
 • Sigt mel og bagepulver i dejen af et par gange.
 • Vend de moste bananer stille og roligt men godt ind i dejen
 • Fyld banandejen i papirsforme, lidt mere end halvt op.
 • Bag dine banan cupcakes ved 175 grader i almindelig ovn, i ca 25 min.
 • De færdigbagte banancupcakes stilles til afkøling på en rist, så de kan blive klar til topping. De skal være fuldstændig afkølet, inden de kan få frosting på.

Med hensyn til topping er det kun fantasien der sætter grænser. Man kan nøjes med ganske almindelig glasur af flormelis og vand, eller gøre lidt mere ud af det, som jeg har gjort i dag. Jeg har brugt en Svejtsisk marengssmørcreme med mørk smeltet chokolade i, men det har jeg desværre ikke noget billede af. Du kan også kigge på mine mange andre opskrifter på frosting til cupcakes, som jeg har her på siden.

34 Comments on Duften spreder sig i det lille hjem….

 1. Hej Nathalia
  Tak for de søde ord:). Jeg har konstant dårlig samvittighed fordi bloggen her bliver noget forsømt, så det er da dejligt at du alligevel synes at du får svar på dine spørgsmål:).
  Opskriften opover er jo egentlig til en kage og ikke cupcakes. Så jeg tænker at den burde være nok til en bradepande. Jeg tror dog at den bliver noget flad, så hvis du vil have en go høj kage så ville jeg nok bage dobbelt op. Men det kommer helt an på størrelsen af bradepanden:).
  Du skulle gerne kunne tilmelde dig som fast læser ude i højre side noget længere oppe:)

 2. Hejsa
  Elsker din blog, det er den der har fået mig til at gå igang med kager med fondant…(Med lidt nervøsitet hehe) Har nu lavet min kage nr 11.
  Bla. fordi du altid svarer på ens spørgsmål (selvom du har mega travlt.

  Ville lige høre hvis jeg skal bage i en bradepande skal jeg så gange opskriften med 2 ??? (er det nok)

  Hvordan tilmelder jeg mig som fast læser ???

  KH Nathalia

 3. Hej
  Jeg håber du er blevet glad for opskriften:). Du kan sikkert godt undevære vaniljen i opskriften, men jeg ved ikke om den så måske smager lidt meget af smør. Det er værd at prøve:)

 4. Hej, jeg skal snart bage og vil virkelig gerne bage banan cupcakes. 🙂 så mange tak for denne opskrift.

  jeg har bare et lille spørgesmål før jeg begynder: kan man godt undvære vanilien i marengesen??

 5. Hejsa:)
  Ja det kan du sagtens gøre. Men du skal bare være opmærksom på at nogle papirsforme vil løsne sig fra kagen når du så tøer dem op. Men kagerne kan sagtens tåle det:)

 6. Hej Anette, Jeg skal bage de her banan cupcakes i dag. Tænker på om jeg kan fryse et par stykker ned (uden glasur selvfølgelig) da jeg får gæster på søndag, kan det lade sig gøre?

 7. Hej Maria
  Det er faktisk ikke noget jeg tænker over, jeg går som regel efter den billigste. Jeg kan se det var igår du skulle bage, så jeg håber du bare har prøvet dig frem:).

 8. Hej Annette.
  Hvor mange procent er den creme fraiche på, som du bruger i dine banancupcakes?
  Jeg vil forsøge mig med dem i dag 🙂 og jeg glæder mig!

  Knus fra Maria

 9. Bliver lige nødt til at skrive 100 tak for en kanon god opskrift! Mine klassekammerater og dem fra parallel klassen blev helt tossede med dem 🙂
  Jeg lavede dem med chokolade icingen 🙂

 10. hej annette
  tak for en lækker opskrift. Jeg lavede dem med 400g sukker og 2% græsk youghurt i stedet for creme fraiche (det jeg havde i huset), det blev også super lækkert 🙂

 11. Hej Annette
  Hold da op, de er gode de bananmuffins…!! Jeg har aldrig rigtig dyrket muffins før, da jeg synes de blev hurtigt tørre og kedelige. Men efter at jeg har fundet din side, så er muffins noget der skal dyrkes lidt mere… Jeg har ellers koncentreret mig mere om kagedesign (lagkager) 🙂
  Tak for en kanondejlig side!!

  Hilsner Dorthe

 12. Hej Camilla
  Det var skam så lidt:), jeg er bare glad for at andre har lyst til at bruge dem også. Og jo, er der noget der passer sammen (i min verden i hvert fald;). Så er det banan kage med chokolade frosting:).

 13. Hej Annette 😀

  Jeg har kigget lidt på dine opskrifter og har besluttet at lave disse banan cupcakes til min kæreste, da vi begge er meget glad for banankage 🙂
  Har tænkt mig at bruge din “ultimate chocolate frosting”- tror du det vil passe godt sammen? 🙂

  Venlig hilsen Camilla

  Ps. Tak for at du deler alle dine lækre opskrifter

 14. Svar fra Annette som stadig ikke kan logge på blogger:(
  Tak Pia, jeg synes jo bare det er skønt at jeg kan finde opskrifter som I andre også kan bruge:)

 15. Jeg elsker at bage, især cupcakes… Bagte dine banancupcakes sammen med min guldklump (niece), som hun skulle have med til sin klasse på hendes fødselsdag. Vi bagte også dine vaniljecupcakes… Det var et kæmpe hit.. børnene var ellevilde med dem.
  Skal lave dem igen til en lektiehjælp gruppe til sidste skoledag.
  Tak for den mega gode opskrift.

 16. Ja det har du nok ret i 🙂 så næste gang skal jeg besøge en kagebutik/forretning. Men det har intet med at gøre at cremen var i køleskabet? Den skal simpelthen bare piskes i 20 min eller hvad, og skal det så være i vandbad igen, så smøren ikke er kold og hård? 😀

 17. Jeg opbevarer også altid min creme i køleskabet, og så tager jeg den ud ca. ½ time før den skal piskes op, så den lige kan nå at blive lidt blød. Så nej ikke noget vandbad, bare pisk:)

 18. Min klasse og lærer syntes de var super gode og hele klassen var i ekstase! 😀

  Jeg må nu sige at jeg selv ikke var tilfreds overhovedet. Selve kagerne var super, da jeg tilføjede 2 plader marabou mælkechokolade 😉
  Men den svejtsiske marengssmørcreme, ville kun blive lyserød, på trods af at jeg næsten brugte en hel flakon (38ml) rød farve, så hvilket mærke bruger du, for mit var Dr. Oetkers konditerfarve og det fungerede ikke? 🙁

  Jeg havde lavet cremen om aften ca. ved 9 tiden. Det var dog med elpisker, jeg var tålmodig rigtig meget tilfreds da jeg var færdig..
  Jeg satte cupcakesne i lufttætte beholdere og ligeså med cremen, bare i køleskabet.
  Da jeg så skulle piske den til morgen kl 6. var det den blev lidt klumpet. Klassen syntes de var flotte nok, men jeg ville rigtig gerne have haft den glatte overflade som på dit billede 🙁
  Hvad gjorde jeg forkert, for prøvede ovenikøbet og piske lidt lun mælk i.

  Mvh Camilla :o)

 19. Hej Camilla
  Hvor skønt at høre at det var en succes:). Ja kan jo kun sige at man er sin egen værste kritiker;). Men med hensyn til farve så bruger jeg en pasta farve, det er en lille bøtte med en gele masse i. Du kan købe dem i diverse kagegrejs butikker. Farven er meget mere koncentreret end frugtfarvernes fra dr oetker. Med hensyn til konsistensen af din marengs smørcreme, så skal den faktisk piskes rigtig længe når man pisker den op igen. Jeg har selv stået med en portion som bare ikke ville blive pæn før efter 20 min:(. Så det er bare et spørgsmål om pisketiden;), også selvom man er ved at give op og smide det ud. Bare pisk;)

 20. Tusinde tak for hurtig tilbagemelding, skal nemlig lave dem i dag 😉

  Men så gør jeg da bare som du siger.

  -Camilla

 21. Hej igen Annette :o)

  Jeg skal pynte 40 af dine vanillecupcakes med swirls. De skal ikke være store eller høje, så hvor mange x af din svejtsisk smørcreme tror du jeg skal bruge til de der ca. 40 stk? Er x2 nok eller x3??

  Mvh Camilla
  – jeg kan slet ikke undvære din hjemmeside eller råd 😉 haha

 22. Hej Camilla:). Ja altså var det mig der stod og skulle lave de her 40 cupcakes så ville jeg nok gange med 3, bare for at være helt sikker på at der er nok. Men jeg har altid en rest tilbage fordi jeg laver for meget;). Men smid det i fryseren, så har du til en anden god gang:). Tak for de søde ord, det er da rart at min blog kan bruges:)

 23. Lige endnu et spørgsmål 🙂 (Jeg kan jo slet ikke undvære din hjemmeside eller råd 😉 )

  Men jeg skal bage 4x af dine 12stk vanilliecupcakes.
  Jeg skal lave swirls med din svejtsisk marengssmørcreme men i ikke helt ud til kanten eller med voldsom højde.
  Hvor meget af din opskift vil du så mene jeg skal bruge til at pynte ca. 40 stk? 🙂
  opskriften x 2 eller x 3?

  Mvh. Camilla – igen, igen.. 😀

 24. Hej Camilla
  Altså jeg har før lavet dem som du beskriver. Dagen før og så i en luftæt bøtte, så det kan du sagtens. Jeg putter farven i til sidst, det fungere fint for mig:).
  Med hensyn til at pynte så synes jeg selv at den røde smørcreme står rigtig godt alene, men ellers så kan man jo bruge alverdens krymmel;). Jeg håber det var hjælp nok, og meld lige tilbage hvad klassen siger til dem;)

 25. Hej igen 🙂
  Hvis jeg skal lave den svejtsiske marengssmørcreme fin rød, hvornår skal skal jeg så tilsætte farvestoffet?
  Og du siger den kan holde 1-2 dage ved stuetemperatur, kan jeg så godt lave den om aften, piske den lidt op igen næste morgen og så pynte cupcakes’ne der?
  På den måde bliver selve cupcakes’ne heller ikke tørre af at komme i køleskabet, eller det er lige meget, hvis det hele alligevel skal stå ved stuetemperatur? Jeg er lidt forvirret.. 🙁

  Jeg skal bage til min klasse, men jeg er ikke interesseret i at stå op 1 time før om morgenen, så jeg vil lige høre hvad du har af forslag til pyntning, og om det kan ske om aften før.. 🙂
  Mange tak!

  Camilla :0)

 26. Hejsa:)
  Super skønt at høre at du kan bruge bloggen til noget. Jeg er også selv helt vild med den her opskrift, de smager bare så godt:)

 27. Hejsa.

  Jeg er ny læser på bloggen, som for øvrigt er meget inspirerende, og jeg har netop lavet denne opskrift idag. De var KANON gode. Virkelige lækre. Tak for opskriften.

 28. Hej Malene
  Det lyder godt nok lækkert, de bliver helt sikkert også et hit:). Når jeg laver den her opskrift får jeg ca 36 cupcakes ud af den.
  Jamen selvtak;), jeg er rigtig glad for at høre at du kan bruge min blog til noget. Det er dejligt at der er nogen der vender tilbage og læser mere.
  Hmm en prinsesse cup cake. Ja altså jeg tænker noget vanille cup cake med en fin swirl af jordbær frosting. Evt med en guld krone af fondant, hvis du har den mulighed (at lave det selv). Og ellers kunne man pynte med sukker kugler af guld. Du kunne også lave cup cake toppers, dem jeg har i mit seneste indlæg, men med noget prinsesse agtigt istedet for et hjerte. Håber det kunne bruges:) Go fornøjelse med bagningen til din store fest, og meld endelig tilbage hvordan resultatet blev:)
  Hilsen Annette

 29. MMMH ! – der skal laves en masse til min fødselsdag. Sådan ca 100 stk.
  Hvor mange kan jeg ca få af denne potion ? 🙂
  Hilsen Malene.
  Ps. har brugt din blog til megen inspiration til netop min store fest , og for dette vil jeg sige dig mange tak 🙂
  Pps. Har du evt en idé til en Prinsesse Cupcake ? 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *