Cupcakes til inspiration - drenge

Disse cupcakes til inspiration er til barnedåb. Kagerne er chokolade cupcakes og frostingen er Angel Feather Icing fra Louise på Cakejournal.com. Jeg har farvet lidt fondant blåt og udstukket med en sky udstikker. 

Navnet har jeg stemplet ned i fondanten med stemplet her og de små babyfødder er fra den her pakke med 2 udstikkere i forskellig størrelse. De blå forme kan du finde her. Når først du har dekoreret de her skyer færdigt, skal du lade dem tørre helt. Ellers vil fondanten blive våd og blød og falde helt sammen ned over frostingen.Cupcakes med navn
Disse fantastiske pige cupcakes kan også sagtens bruges til barnedåb. Men de kunne også godt laves til fx en fødselsdag. Kagerne er red velvet kager toppet med vanilje frosting. De er bagt i de her hvide forme som bliver gennemsigtige under bagningen. Jeg har farvet lidt fondant lyserødt og udstukket hjerterne med den her søde udstikker. Navnet er stemplet ned i hjerterne med det her sæt og så har de fået lov til at tørre. Hvis de ikke får lov til det, vil de meget hurtigt blive bløde og ende med at falde ned over frostingen som et vådt låg;).

Pynten her er super nem og hurtig at lave, og så får det altså bare dine cupcakes til at ligne en million. Som sagt synes jeg selv, at det ser rigtig godt ud til fx barnedåb, og dine gæster vil uden tvivl synes det samme. Jeg har lavet en how to der viser hvordan du laver fondantlåg med navn.

28 Comments on Cupcakes til inspiration

 1. Hej, er det muligt stadig at købe materiale i form af sky, små føddder,
  jeg vil gerne lave de cup cakes til barnedåb/dreng, men jeg kan se opslag er helt
  tilbage fra 2012 – de er vildt søde

 2. Hej Cindy
  Gå ind på siden Cupcakes med navn via mine how to´s oppe i bjælken øverst. Der finder du link til det du evt. skal bruge.:)

 3. Jeg vil gerne lave de der fine cupcakes med navn på til min søns barnedåb, hvor kan jeg købe det der stempelsæt?

 4. Hej Anette. Tak for svaret! Det lå og tørrede i ca. 12 timer og ligger pt. i en boks. Jeg må hellere tage dem ud når jeg kommer hjem så. 🙂 Jeg deler lige billederne på hjemmesiden så. Tak for hjælpen, endelig rart med en som deler min passion. Og rart at se at du også kan få tid til det med børn oveni.(Dem har jeg ikke endnu nemlig!).

 5. Ja så ville jeg også tage dem ud. Men du er ikke i tvivl når de er tørre, for fondanten bliver helt hård og stiv.
  Ja det kan lade sig gøre med børn:). Den store på 3 kan være med og den lille på 1/2 år sover jo en del:)
  Jeg bliver aldrig træt af cupcakes og jeg bliver hele tiden inspireret og får nye ideer:). Så der er til mange fremtidige indlæg i mit hoved;)

 6. Det lyder spændende:). Du må endelig vise billeder af det færdige resultat inde på fb siden Cupcakes med stil:). Jeg opbevarer aldrig fondant i køleskabet, hverken før eller efter der er taget hul på det. Og derfor heller ikke den pynt jeg laver. Fondant er en sukkermasse og kan holde sig længe, så du kan lave det flere uger inden det skal bruges. Når du har lavet dit pynt skal det tørre 100 % inden du pakker det væk i noget lufttæt. Det kan tage 1-2 døgn, men bemærk at luftfugtigheden også spiller ind her. Så kan det godt tage lidt længere tid. Hvis det ikke er helt tørt når du pakker det væk vil det blive helt blødt igen. Er det for eks. blomster vil de klaske sammen og har du meget pynt der ligger ovenpå hinanden vil det klistre sammen. Du kan evt lade det tørre i en åben frostpose, så kommer der ikke noget fnulder på 😉

 7. Hej Annette. Så fik jeg lavet dem, de blev rigtig gode! Jeg lavede en vanilieflødeskum i stedet. Jeg fik lavet fondantfigurerne, men hvor lang tid kan de holde sig? Jeg har lagt dem i en lufttæt beholder i mit alm. køkkenskab, er det OK?

  Mvh Sarah

 8. Hej Anette.
  Jeg er ikke så vild med marengs/æggehvide frosting og tænkte på om du har et andet alternativ, til de her muffins? Jeg kan rigtig godt lide farvekontrasterne, så derfor tænkte jeg muligvis om en alm. flødeost glasur vil være OK eller om smagsnuancerne så ikke passer sammen?

  MVH Sarah

 9. Hej Louise
  Jeg ved ikke hvad der er sket her og hvorfor jeg ikke har set dit spørgsmål. Jeg putter personligt altid mine kager på køl når de er frostet. Der er som regel altid et eller andet i frostingen som skal på køl. Enten smør eller æggehvider alt efter hvilken icing man laver. Men jeg sætter et låg over dem i køleskabet, så kagerne ikke bliver hårde. Alternativt kan du pynte kagerne så icingen dækker hele kage overfladen, så holder de sig fugtige. Tag dem ud en halv times tid før de skal bruges, så icingen/frostingen ikke er så hård. Ellers så vent med at froste dem til de skal serveres.:)

 10. Hej Sarah
  Jo det kan du da sagtens, chokolade og creme cheese frosting er der mange der sætter sammen:)

 11. Hej Annette,

  Jeg skal også lave dine flotte kager til barnedåb på lørdag. Jeg bager selve kagerne fredag. Jeg vil også gerne pynte dem med icing, og så vente med skyerne og hjerterne. Jeg prøvede lige at lave en prøve her i weekenden og opbevarede dem i køleskabet, da jeg jo havde kommet icing på. Jeg synes den blev lidt hård og der kom en tør skårbe på. Behøves jeg at opbevare dem i køleskabet, når jeg allerede skal bruge dem dagen efter?

 12. Hej Mette:)
  Tak for de søde ord.
  Ja du kan sagtens pynte din kager i god tid med din icing. Jeg ville dog vente med skyerne for en sikkerheds skyld. Det er så ærgeligt med pynt der er slasket helt sammen.

 13. Hej Mette
  Jeg bruger en lille smule vand eller spiseligt lim. Og ja jeg bruger bare almindelige tyller fra Wilton til at sprøjte min frosting på kagerne:). Jeg har dem på min shop Annettesfavoritter.dk

 14. Hej Anna
  Jeg vil altid anbefale at gemme pynten til lige inden kagerne skal serveres. Der er ikke noget mere ærgeligt end pynt der er slasket helt sammen:(.

 15. Hej Heidi.
  Jeg tillader mig lige at svare dig.
  Corn syrup er glycose sirup som kan købes i de fleste større dagligvarer butikker, fx. Føtex, Kvickly, Bilka osv. Dansukker laver en…

  Fresh lemon juice er saft fra en citron.
  God bage lyst.

 16. Hej Anette…
  Tak for FANTASTISK inspiration… Jeg er SUPER fan af din blog og din “butik”.

  Et spørgsmål: Jeg vil lave de super fine cupcakes til min søns barnedåb på søndag (d. 24/2/2013). Jeg vil bage kagerne et par dage før, og vil høre om jeg også kan pynte kagerne med icingen ca. 5-6 timer før de skal spises? Kan skyerne også sættes på sammen med icingen?
  Mvh. Mette.

 17. Hej Annette…
  Så faldte jeg også over din fantastiske hjemmeside, og vil til vores søns barnedåb forsøge at lave de fantastiske muffins.
  Jeg har de samme spørgsmål som Heidi Hjorth Jeppesen herover, samt vil jeg også høre hvordan du klistre de små baby fødder på den lyseblå sky, samt blomsten?
  Ligeledes; bruger du bare en alm tyller til at “spraye” icingen på med?
  Mvh. Mette.

 18. Hej (igen) Annette..

  Jeg skal lige have din hjælp med den frosting, som du har brugt til drenge-dåbskagerne hér. Jeg er i tvivl om nogle af ingredienserne *s*

  Angel Feather Icing

  1 dl (1/3 cup) corn syrup
  Hvad er dette? Kan jeg bruge alm. sirup? Lys eller mørk?

  1/4 tsp cream of Tartar (alternative you can use 1 tsp fresh lemon juice)
  Menes der hér alm. saft presset fra en citron?

 19. Hej Louise
  Jeg har desværre ikke mulighed for at svare herinde hver dag, så derfor svare jeg først nu. Du har jo selvfølgelig modtaget dine varer nu, så det er måske ikke så relevant. Men skulle der være andre der kommer ud for det samme en dag vil jeg alligevel svare. Din betaling er gået igennem selvom du ikke vender tilbage til shoppen. Problemet ligger i at shoppen ikke skriver det som gennemført og derfor ikke reservere varerne til dig. Det bliver først et stort problem i det øjeblik der er næsten udsolgt og en anden går ind efter dig, køber de samme varer men husker at gå tilbage til shoppen. For så er de samme varer “købt” 2 gange. Jeg håber du er glad for produkterne:)

 20. Hej Annette

  Ang.Kvitteringsnr.: 2950-6702-9109-5004
  Det er første gang jeg bestiller noget på din blog.
  Har bestilt og betalt pr. d.d. en stempel til at stemple navne i fondant og 3 pakker turkise/blå mini cupcakesforme. Har betalt via paypall, som er den betalingsmulighed, men er kommet meget i tvivl, da du skriver, at efter man har betalt skal man vende tilbage til din blog og bestille varen.

  Hvordan gør man det? – da man jo så skal betale igen.
  Skal bruge det til en barnedåb, så er rimelig tidspresset. Kan du hjælpe mig???

  Mange Hilsener
  Louise Christensen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *