Guide til spiseligt kagepynt

Her følger en lille guide til spiseligt kagepynt. Den viser hvor nemt du kan lave personlige søde fondant hjerter med navn i.

Brug fondant hjerterne her fra min guide til spiseligt kagepynt, som pynt til dåbskagen eller til fine dåbs cupcakes.

Guide til spiseligt kagepynt
Redskaber du skal bruge for at komme igang.

Guide til spiseligt kagepynt

 • Du ruller fondanten ud. Den skal ikke være for tynd, da prægningen så vil gå igennem og hjertet vil knække. En tykkelse på 3-4 mm passer meget godt.
 • Så udstikker du dit hjerte.
Guide til spiseligt kagepynt
Sæt navnet i prægeren, og tryk den forsigtigt ned i fondanten.
 • Med stempel sættet følger en lille holder, hvori du sætter de bogstaver, som du skal bruge. Husk det skal vende spejlvendt.
 • Så sætter du prægeren på hjertet og trykker jævnt på hele holderen. Men ikke alt for hårdt, da kanten af holderen så kan blive trykt ned i.
Det færdige fondant hjerte. Lad det nu tørre i minimum 1 døgn, gerne mere.
Et personligt fondant hjerte
Guide til spiseligt kagepynt
Perfekte til barnedåben eller fødselsdagen.

Hjertet skal tørre minimum 1 døgn og gerne mere. Får det ikke lov til at tørre ordentligt, vil det suge fugten fra frostingen til sig meget hurtigt og blive blødt. Så lav gerne hjerterne nogle dage i forvejen.
Pynt evt. med små fondant blomster eller hvad du ellers kan finde på.

 Affiliate links

Siden her indeholder affiliate links. Det betyder, at der når du klikker på mine links, vil lægge sig en lille cookie hos dig. Hvis og når du evt. handler i den webshop, som jeg linker til, vil jeg modtage et lille beløb for dit køb. Dette har ikke betydning for det beløb du handler for, det er webshoppen der betaler mig.
Beløbet gør det muligt for mig, at prøve endnu flere kreative ideer af og dele med dig.
Tak fordi du støtter mit arbejde, det er værdsat 

16 Comments on How to – Cupcakes med navn

 1. Hej Tine

  Jeg beklager mit sene svar og håber at du bare har kastet dig ud i fondant kunsten selv :). Jeg har ingen anelse om hvor meget jeg har brugt på et hjerte. Men hvis du kun skal lave fondant hjerter til pynt kan du sagtens nøjes med at købe en pakke fondant på 250 g. Så skulle der være til nogle hjerter i hvert fald 🙂

 2. Hej, jeg er totalt nybegynder i fondant og har ikke lige helt styr på hvor meget man bruger. Hvor meget fondant vil du mene at der ca. går til et enkelt hjerte? 🙂

 3. Hej Kamilla
  Umiddelbart så burde der ikke kunne ske noget, hvis fondant pynten har fået lov til at tørre helt op. Men alternativt kunne du pynte dem dagen før med frosting, men vente med fondanten til du pakker dem ud til servering næste dag.:)

 4. Hej Annette,

  Jeg skal bage cupcakes med fondant pynt med navn lidt ala dine. Vi skal have dem søndag eftermiddag og vi skal allerede afsted kl 10.00 om morgenen. Kan jeg pynte mine cupcakes inden vi tager afsted uden at det har den store betydning for udseendet?

  Hilsen Kamilla

 5. Hej,

  Jeg kan ikke finde lige netop den udstikker du har på billederne. Kan du sende et link?

  Hilsen Caroline

 6. Hej Helene
  Det ved jeg desværre ikke, men jeg tænker umiddelbart at man godt kan. Prøv evt. Odense Marcipans hjemmeside. De sælger jo også farvet marcipan:)

 7. Hej annette!

  Jeg vil kaste mig ud i disse smukke cupcakes, men jeg er ikke så vild med fondant. Kan man tørre marcipan på samme måde, så det kan anvendes til disse cupcakes? Jeg vil købe noget lyserødt farvet marcipan fra odense marcipan i stedet 🙂

  Hilsen Helene

 8. Hej Joan
  Du kan godt bare nøjes med at bruge den lyserøde fondant, medmindre du synes at den skal være mere lys i det. Så kan du sagtens blande den med hvid fondant:). Og ja det er blødt nok, du kan sammenligne det med børnenes modellervoks:)

 9. Hvis man køber færdiglavet fondant i hvid og lyserød pastafarve, hvordan blandes det så, så hjerterne får farven. Er massen blød nok til at det kan blandes sammen?

 10. Hej Louise
  Jeg går ud fra at du mener at det er hvis man har lavet noget ud af fondanten ik? Som f.eks. blomster eller pynten herover. For ja så skal du stadig lave fondanten tørre:)

 11. Hej.
  Hvis man nu køber fondant færdiglavet (fx fra odens marcipan) ved du så om man stadig skal lade der tørre eller er der mindre “vådt”?

 12. Hej Anja
  Hvis du klikker dig ind under opskrifter på cupcakes herover, kan du finde masser af opskrifter. Jeg vil skyde på at det er en vanilje opskrift jeg har brugt. Frostingen er nok den klassiske frosting, som du også kan finde oppe i fanerne. Link til stempelsættet finder du herover i min billede guide. Klik på den lyserøde tekst, så kommer du frem til bagetid.dk hvor du kan købe det:)

 13. Hej Sarah
  Du skal altid tørre fondant ved stuetemperatur. Jeg plejer gerne at putte min pynt i en frysepose og lade den stå åben. Så undgår man fnulder på det. Ja, hvis du lægger det ovenpå hinanden, så vil det klistre sammen. Så skal man lave meget pynt, kan det godt komme til at fylde en del på køkkenbordet;).
  God fornøjelse med projektet til barnedåben:)

 14. Jeg har ikk prøvet før at arbejde med fondant, men kaster mig ud i det til den kommende barnedåb 🙂 Skal fondant hjerter tørre i køleskabet eller i stuetemperatur? Og kan man lægge dem oven på hinanden uden de klister sammen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *