Hvid chokoladepind
Vi har lavet chokolade slikkepinde herhjemme

Eller chokolade på en pind kan vi også kalde dem.

Chokolade pindene er super simple at lave og børnene kan nemt være med i køkkenet.
Mine piger elsker når de selv kan få lov til at bestemme hvordan det færdige resultat kommer til at se ud, som fx her hvor de selv vælger krymmel eller andet tilbehør til at drysse udover.

Fremgangsmåden for chokolade på en pind

 • Det kræver nogle slikkepinde pinde til formålet, dem kan man efterhånden få rigtig mange steder. Du ville også kunne bruge de flade træpinde, som man normalt bruger til is.
 • Chokoladen skal tempereres, og det kan jo så diskuteres, om man synes, at det er nemt. Jeg tror faktisk ikke, at jeg ramte den præcis. Chokoladen størknede meget hurtigt, men den er ikke blank og siger ikke knæk. Jeg øver videre.Hvid chokoladepind
 • Læg dine pinde på noget bage- eller madpapir med god plads imellem.
 • Når chokoladen er klar, tager du en spiseske og øser lidt chokolade udover enden af pinden. Gerne en 2-3 cm ned af pinden, så chokoladen sætter sig godt fast.
 • Drys nu med lidt krymmel, eller hvad du har fantasi til at drysse på. Det kunne være  hakket nødder eller frysetørret frugt. Eller hvad med små chokolade knapper eller mini skumfiduser, kun fantasien sætter grænserne her.
 • Lad dine chokolade slikkepinde størkne, og de er klar til at spise.

Jeg opbevarer mine chokolade slikkepinde i en lufttæt bøtte og gerne mørkt. De er super sjove at lave og børnene kan nemt være med i køkkenet her. Lad dem slå sig løs med krymmel eller andet lækkert til at drysse ud over jeres chokolade slikkepinde.

2 Comments on Chokolade på en pind

 1. Hej Randi
  Jeg har læst at frugtfarve ikke kan bruges. Man skal finde noget der er olie baseret, da chokoladen ellers vil skille. Jeg har selv prøvet at farve chokolade en enkelt gang, og der brugte jeg pulverfarve. Det gik godt og resultatet blev rigtig fint;)

 2. Hej Annette
  Ved du hvordan man farver hvid chokolade, lyserød?
  Jeg har pt kun frugt farve.
  Hilsen Randi

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *