Chokolademousse til dessert

Var det noget med en lækker chokolademousse til dessert i aften? En lækker og cremet en af slagsen, og børnevenlig er den også. Jeg har skiftet næsten halvdelen af den mørke chokolade ud med lys chokolade, da det kun er mig herhjemme, som er vild med mørk chokolade. Men resultatet var ikke mindre godt af den grund.

Opskriften kræver ikke mange timer på køl, så den kan sagtens laves “i sidste øjeblik”.

Blød chokolademousse uden husblas
Du behøver ikke, at servere mousseen i portionsglas, som jeg har gjort. Chokolademoussen kan også sagtens bruges som fyld i en kage. Når den er pisket færdig hældes den enten på glas, i en stor skål eller i kagen med det samme. Det er ikke en mousse som først skal stå og sætte sig, inden du hælder den op.

Har du været på jagt efter en god opskrift på chokolade mousse længe, så har jeg fundet den for dig. Vær dog opmærksom på, at hvis du bruger mere lys chokolade, end jeg har gjort i min opskrift, så skal der nok tilføjes lidt husblas. Det er i min opskrift især også den mørke chokolade der gør, at moussen sætter sig helt perfekt.
Denne skønne chokolademousse er blød og smelter skønt på tungen når du spiser den. Jeg kan virkelig anbefale dig at prøve den.

10 Comments on Chokolade mousse til dessert

  1. Hej Kristina
    Ja det har jeg hørt at andre gør, så det tænker jeg sagtens at du kan:). Jeg har desværre ikke selv fået prøvet det, men det kunne være at jeg skulle prøve så jeg kan skrive lidt om det:)

  2. Hej Annette!
    Jeg vil gerne lave en lagkage med en vaniljemousse med friske jordbær og en bærmousse. Kan jeg samle kagen (bunde og mousse) og sætte den på frys, tø kagen op i køleskabet over natten? Er det noget som mousse – eller ganache – kan tåle? ☺️☺️

  3. Hvor meget husblas vil du bruge hvis jeg skal bruge det til kage..?? Tænker at skulle x med 3 eller 4.

  4. Hej Kimmie
    Hvis du klikker på linket oppe i opskriften hvor der står chokolademousse med lyserød skrift, kommer du videre til opskriften.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *