Fondant ugle - Annettes kager

Jeg har købt en fantastisk ugle udstikker fra Cakes by Bien, og jeg elsker den. Jeg skal bruge disse toppers til nogle lækre cupcakes. (Udstikkeren sælges desværre ikke længere). Men måske indlægget her kan inspirere til at lave uglen med andre udstikkere.

Ugle udstikker fra Cakes by Bien – How to på de sødeste fondant ugler

Du får en udstikker til selve kroppen, til øjnene (den hvide del af dem) samt en “mave” udstikker. (Desværre sælges denne udstikker ikke mere fra deres egen shop, da den er ved at lukke ned)

Ugle udstikker
 • Start med at udstikke kroppen, selve basen. Jeg synes det er finest i en lys farve, og så med en mørk farve ovenpå, som den lilla jeg bruger her. Jeg har rullet fondanten ud til en tykkelse på 2-3 mm. Jeg skal bruge dem som toppers, derfor må de godt være lidt tykke så de ikke knækker.
Fondant ugle med navn
 • Da jeg skal bruge disse toppers til en 1 års fødselsdag, har jeg valgt at stemple min datters navn ned i uglens krop. Det kan du med det her stempel.
Fondant ugle til dåb
 • Så udstikker du endnu en krop i en mørkere farve.
Pige dåb
 • Så tager du “mave” udstikkeren og fjerner noget af den krop der skal ligge øverst. Som vist på billedet.
Ugle udstikker
 • Her er de to kroppe så lagt sammen.
Fondant ugle
 • Nu kan du udstikke øjnene. Der er en rund udstikker med til den hvide del, den sorte del skal du selv finde noget til. Tjek evt. dine tyller, hvis du ikke har en rund udstikker.
Fondant ugle med navn til dåben
 • Sæt øjnene på plads og lav også et lille næb og et par fødder. Det kan du for eks. gøre som mig ved at rulle en lille pølse fondant, dele den i 2 og lave 2 streg mærker på hver fod som klør. (Se evt. billede herunder)
Sød ugle pynt til kage
 • Så er din ugle klar. Jeg er helt vild med hvordan uglerne får forskelligt udtryk bare ved at dreje lidt på øjnene, det giver dem en vis charme.
Et taller i fondant

Sammen med uglerne skal jeg også bruge disse 1 taller. En ugle på hver anden cupcake og et 1 tal på resten. Det er jo lidt samme fremgangs måde med at rulle fondant ud og stemple navnet ned i. 1 tallet kan du få her og hjerte udstikkere her. Jeg har brugt farverne pink og lilla fra ProGel. Husk at det er meget koncentreret farver, så nøjes med lidt farve af gangen, hvis du gerne vil have lidt lyse nuancer.

Ugle cupcakes

Det færdige resultat.

4 Comments on Ugle udstikker fra Cakes by Bien – How to

 1. Hvor er de bare søde de små kære ugler, dem vil jeg bestemt også bestille hjem til min søsters barnedåb som vi skal holde inden længe. Tak for dette gode og brugbare indlæg

 2. Det kan jeg desværre ikke huske Pernille. Men prøv evt. at putte dem i kurven og gå til kassen, uden at slutte af med at betale;). Så kan du se hvad portoen er. Alternativt kan du også skrive en mail til dem, de er ret hurtige til at svare:)

 3. Ville elske at lave disse til min fantastiske nieces dåb de er simpelthen for skønne!
  Kan ikke rigtig se nogle steder hvad portoen koster fra siden ? ved du det ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *