Hjemmelavet kys

Så har jeg fået sat en marengs kys opskrift sammen, som er helt perfekt. Du kan finde opskriften her.


Jeg har testet mange forskellige opskrifter for at finde den helt rigtige kombination. Når jeg laver kys vil jeg gerne have at de står skarpt, altså så de står i samme form som jeg lavede dem i når de er færdigbagt.
Du kan bruge marengs til meget. Du kan også vælge ikke at bage den, men bruge den som guf på is, topping på dine kager eller bag den som en stor “kage” og du har en pavlova. Kun fantasien sætter grænserne.

Du kan også “bare” starte med de lækre marengskys herover. God fornøjelse.

22 Comments on Lækre marengskys

 1. Hej Heidi:)
  1 til 2 uger ville de sagtens kunne holde sig:). Bare sørg for at de ligger tørt og tæt, så de ikke suger fugt til sig.

 2. Tak for tippet Inge:)
  Jeg har endnu ikke prøvet mere end 1 plade af gangen, men rart at vide at det kan lade sig gøre:)

 3. Ja Dorte;) Clara
  Det er en lille verden vi lever i;). Håber bestemt også det bedste hos dig og dine børn:)

 4. Jeg bager efter den her opskrift og har altid anvendt varmluft. Bare ikke mere end 2 plader af gangen – for hvis luften ikke bliver fordelt ordentligt er der risiko for, at de klasker sammen når de er taget ud.

 5. Dejlige marengs kys og fine kager, der smager fantastisk. Og så sidder jeg her og opdager at det jo er Annette som jeg gik i kl. Med på Lolland, verden er lille, så sjovt. Håber alt det bedste hos dig søde Annette. ♡kh. (Dengang Dorte) nu- Clara. 😉

 6. Hej Josephine
  Jeg ville bare kaste mig ud i det og måske bage dem lidt kortere tid. Man siger jo at varmluft er lidt varmere end normal ovn. Det værste der kan ske er at sukkeret i kyssene karamellisere på grund af varmen. Det vil gøre dine kys lidt brunlige i overfladen. Men hold øje med dem og prøv dig frem:)

 7. Hej Annette
  Kan man godt bage i varmluftsovn, da vores er det og jeg vil rigtig gerne lave dine kys.
  Knus fra Josephine

 8. Hej Johanne:)
  Det kan du sagtens, du kan nok bare ikke få en meget kraftig farve, da det kræver meget frugtfarve. Og det kan gøre din marengs flydende:).

 9. Hej Anette 🙂
  Ville gerne bage marengs, men er lidt i tvivl om man kan bruge frugtfarve? (Altså sådan noget der er helt tyndt som vand)
  Venlig hilsen Johanne

 10. Hej Janni
  Min tanke med denne opskrift var at gøre det så nemt som muligt. Jeg synes det er besværligt at smelte sukkeret først, derfor gik jeg helt bevidst uden om det. Så kan man selvfølgelig diskutere om den tid man så bruger på at blende det, ikke er det samme som at smelte det. Men jeg synes det er nemmere at nøjes med at blende det:)

 11. Har du overvejet at smelte sukkeret ?
  Jeg bager nogle gange de der store cacao kys kager og der smelter man sukkeret over vandbad 🙂

 12. Hej Vicki
  Det er altså også en nem og lækker ting lige at lave:). Jeg har godt læst om lakrids i marengs og andet bagværk. Jeg kan godt lide lakrids og har også købt noget i pulverform. Men af en eller anden årsag får jeg ikke brugt det. Det er som om at jeg ikke helt synes at det hører hjemme i bagværk;). Men jeg skal nok få testet det en dag:)

 13. Jeg bager ret tit marengs og vil glæde mig til at prøve din opskrift 🙂 jeg kommer til tider lakridspulver i, hvilket mine kollegaer er helt vilde med 😉

 14. Tak for hurtigt svar 🙂 Jeg tør ikke, så gør det på din måde 🙂 Og går i gang nu.

  Mvh. Nina

 15. Kan man ikke bruge flormelis i stedet for sukker hvis det er knas der er problemet?

 16. Det kan du nok sagtens:). Jeg ved ikke om det kan påvirke smagen, men det er jo det samme i sidste ende. Jeg vil dog personligt helst bruge sukker:)

 17. jeg varmer altid sukker og hvider til sukkeret er smeltet og pisker mens det er lunt. Det bliver perfekt:-)

 18. Ja det er en sikker metode til at få bugt med knasende sukker. Men jeg ville gerne udenom det at skulle smelte det, for at gøre det lidt nemmere. Men man kan jo måske sige at smelte det eller blende det måske i virkeligheden tager den samme tid;)

 19. Jeg elsker også marengs og bager dem tit. De bliver altid helt perfekte -heldigvis:-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *