Jule cupcakes

Jeg har bagt lidt cupcakes igen;), og da julen står for døren, skulle de være lidt juleagtige.

Jeg har længe gået med et billede inde i hovedet af hvordan de skulle se ud, og de kom faktisk til at ligne ret godt syns jeg. Kagerne er min opskrift på vanilje cupcakes med brunt bagepulver fra Dr Oetker istedet for det almindelige bagepulver. Forskellen er at der også er lidt krydderier i bagepulveret, blandt andet kanel og ingefær. De dufter helt fantastisk af jul allerede efter 10 min. i ovnen. Den grønne frosting er ganske almindelig vanilje frosting farvet grøn. Her kommer opskrifterne.

Julecupcakes  (giver ca. 12-15 cupcakes)
175 g mel
200 g sukker
113 g smør (saltet)
2 store æg
240 ml lunet mælk
2 tsk. brunt bagepulver
2 tsk. vanilje essens

Alle ingredienser skal have stuetemp. Ovnen sættes på 190 grader (ikke varmluft).
Sukker og smør piskes godt og luftigt. 
Æggene tilsættes et af gangen, vaniljen piskes i. 
Mel og bagepulver tilsættes, pisk kun lige til hele blandingen er jævn og glat. 
Den lune mælk tilsættes lidt af gangen, imens der piskes. Jeg bruger ikke altid det hele, det kommer lidt an på konsistensen af dejen, jeg vil ikke ha den alt for tynd.
Dejen hældes i papirsforme, ca. 2/3 af formen. Kagerne bages 16-20 min, test med en tandstik. Køl kagerne helt af og sæt dem evt. i en lufttæt kagedåse, så de bevarer fugtigheden. 
Opskriften her er super lækker og kagerne bliver dejligt svampet.

Vanilje frosting
250 g smør (lurpak eller en kopi af lurpak, brug ikke bakkesmør, det er for blødt)
250 g flormelis
Lidt lunet mælk
Et par dråber vanilje essens
Grøn pasta farve (gele farve)
Smør og flormelis piskes godt og længe indtil  frostingen er let og luftig. Det er vigtigt at piske det længe nok, så det ikke er alt for smør agtigt. Tilsæt vanilje og farve. Hvis frostingen ikke er blød nok tilsættes mælken lidt af gangen indtil den har den rette konsistens. Den skal være ret stiv for at kunne holde formen når du sprøjter juletræerne ud.

Juletræerne er lavet med 2D tyllen fra Wilton. Når du sprøjter frostingen ud skal trykket på sprøjteposen være hårdt, så der kommer meget frosting ud. Det er det der gør at juletræet “krøller” og gør det realistisk at se på. Til sidst har jeg pyntet med en fondant stjerne og perlemors kugler. De røde forme kagerne er lavet i sælger jeg også i shoppen.

17 Comments on Julen står for døren

 1. Hej Lisette
  Det kan jeg desværre ikke svare på. Jeg tror helt sikkert at det vil kunne ses og give en farve effekt, men om det bliver grøn ved jeg ikke, da nougat jo i sig selv er brun. Men ellers må du prøve dig frem:)

 2. Er den grønne gel pasta stærk nok til at kunne gøre nougat frosting grønt?

  Tænkte det kunne være perfekt til marcipan cupcakes 😊

 3. Hejsa:)
  Det lyder da mærkelig, men jeg må nok indrømme at jeg ikke kan huske om de hæver vildsomt meget. Du kan evt. putte almindelig bagepulver i også, det burde da give noget. Hvis ikke de hæver, bliver de vel også enormt kompakte indeni, eller hvad ?

 4. Hej Annettte – mine julecupcakes hæver stort set ikke – de bliver meget små når de er kommet ud af ovenen – hvad tror du jeg gør forkert – eller skal de være sådan?

 5. Hejsa:)
  Har du pisket den længe nok og tilsat den rigtige mængde vanilje? Min smager slet ikke af smør, men har en lækker let vanilje smag:). Jeg er helt vild med den her frosting:)

 6. I en anden forbindelse brugte jeg denne opskrift på frosting.. badr. Jo, en halv pakke flourmelis senere var det nogenlunde lykkes mig at kamuflere smagen af smør, men føj for den lede hvor smager det altså ikke godt.
  Det er vidst mere smør frosting end det er vanilje.

 7. Ja cupcakes kan også være juleagtige:). Prøv med 1M tyllen, den kan også lave nogle fine swirls. Du kan evt bukke spidserne lidt ind så den bliver mere lukket og minder om 2D:)

 8. Hvor er de kære – superidé til lidt julekager. Tror desværre ikke jeg har den tylle, men så… må jeg finde en anden løsning eller se, om jeg kan skaffe den. Håber du fik behørig ros for kagerne 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *