Disse små skønheder lavede jeg til en kollega, som skulle fejre sin datters fødselsdag tilbage i august måned. Det er hindbær cupcakes med vanilje frosting tilsat lidt farve.
De blev lavet som mini cupcakes, da der også var lidt andet lækkert der skulle serveres sammen med. En mini cupcake har en helt perfekt størrelse, så man ikke bliver helt fyldt i maven, men alligevel får mulighed for at smage ordentligt på kagen:).

Mini cupcakes (ca. 40 stk.)

320 g mel
2 ½ tsk. Bagepulver
¼ tsk. Salt
113 g smør
350 g sukker
2 store æg
2 ¼ tsk. Vanilje essens
3 dl sødmælk
100 g hindbær (friske eller optøet til stuetemperatur)

Alle ingredienser skal have stuetemperatur.

 • Smør og sukker piskes til det er let og luftigt.
 • Æggene tilsættes et af gangen, pisk godt efter hvert.
 • Vanilje essens hældes i mælken. Mel, bagepulver og salt blandes sammen. Mælk og mel tilsættes sukkerblandingen på skift over 3 gange. Pisk godt og skrab siderne af skålen hvis det bliver nødvendigt.Hindbær vendes til sidst i dejen.Dejen fyldes i papirsforme lidt mere end 2/3 op og bages ved 160 grader (ikke varmluft) i 10-20 minutter (afhængig af om du laver mini eller almindelig størrelse). Tjek efter 10 min. med en tandstik.Tag dem ud og lad dem afkøle helt.

  Vanilje frosting

  250 g smør (stuetemp. og helst den pakket i papir som lurpak eller en kopi)
  500 g flormelis
  Mælk til at justere konsistensen med (ikke for meget da frostingen så bliver flydende)
  Et par dråber vanilie essens (eller hvad man nu er til)


  Pisk først smørret blødt, tilsæt flormelis, lidt af gangen så du undgår en støvsky over din skål. Tilsæt vanilje og farve og pisk det rigtig godt. Her stopper rigtig mange for tidligt og synes at resultatet er vammelt og smager for meget af smør. Men det skal piskes længe (minimum 10 minutter), så bliver din frosting super lækker og lufttig. Smag på den undervejs. Synes du at den er for hård kan du tilsætte lidt væske, som for eks. mælk til at justere konsistensen med. Du kunne også bruge noget saft fra en frugt eller måske kaffe. Det er helt op til dig og din fantasi:)
  Du kan både stille din frosting på køl og frost. Men den skal selvfølgelig piskes op igen inden den kan bruges.
  På disse cupcakes har jeg brugt Wiltons 8B tyl (tyl der minder om den). Det er en tyl med mange små takker, og dine swirls bliver så fine:). Du skal bare holde din sprøjtepose lige over din cupcake, presse lidt, stoppe og trække posen væk. Det er super simpelt. 
  Top dem af med en lille farverig daisy:). 

1 Comment on Hindbær cupcakes med vanilje frosting

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *