Hjemmelavet mysli på panden

Jeg havde nok aldrig troet at jeg ville kaste mig ud i noget som hjemmelavet müsli.

Men jeg har bare sådan en lyst til at udvide min horisont med hensyn til alt det man selv kan lave. Hjemmelavet müsli er MEGET nemmere at lave end jeg troede, og man kan jo selv vælge hvad der skal i.

Som udgangspunkt til opskriften herunder, kiggede jeg på Mette Blomsterbergs opskrift, en af de mange opskrifter hun har lavet:). Men det eneste jeg har taget til mig er mængden af sukker og fremgangsmåden. Så her kommer min egen version.

Ingredienser til hjemmelavet müsli

200 g havregryn (grov- eller finvalset)
75 g sukker
Hakket nødder af lige den slags du har lyst til.
Tørret frugt af lige den slags du har lyst til (tilsættes når müslien er færdig og afkølet)
Evt hakket chokolade, (mørk chokolade skulle jo være så sundt i små mængder;)
Jeg har i denne müsli på billedet brugt finvalset havregryn, hakket hasselnødder, hakket mandler, hakket mørk chokolade samt rosiner.

Fremgangsmåde

Nu sidder der sikkert nogen og tænker: hvor mange gram nødder/mandler/rosiner har du brugt. Og det kan jeg ikke svare på. Jeg har ikke vejet dem, jeg har taget hvad jeg havde lyst til, at der skulle være i.

Når du har hakket dine nødder blander du dem i havregrynene med det samme, så får du et nogenlunde billede af slut resultatet. Synes du, at der skal mere i, tilsætter du mere. Så du må ikke blive nervøs, fordi der ikke står mængde.

  • Samtidig med at du justerer mængden af nødder, hælder du de 75 g sukker på panden og varmer den op.
  • Når det begynder at smelte og bliver til karamel, tager du panden af varmen og hælder din havregryns blanding op i.
  • Rør godt rundt, så godt som du nu kan i en klistret karamel masse. Jeg tænkte først, at der da er alt for lidt sukker til denne mængde havregryn, og jeg prøver nok også lidt mere sukker næste gang. Men når først man får rørt lidt rundt og hældt den færdige müsli ud på bagepapir for at køle af, så ser det faktisk okay ud.
Hjemmelavet müsli
Lad din müsli køle af, inden du hakker diverse sukker klumper ud.

Når din müsli er kølet af

Når først den hjemmelavet müsli er afkølet, kan du tilsætte rosiner og evt. hakket chokolade som jeg har gjort. Hæld det hele i en skål/krukke som kan lukkes ordentligt til og opbevar det mørkt og tørt. Det kan holde i et par uger, men mon ikke det er spist inden da.

Hvordan du spiser det er jo helt op til dig. Jeg har tænkt mig at nyde den ovenpå lidt yoghurt natural eller skyr og måske tilføje lidt flydende honning.

Min datter på halvandet år var ret vild med resultatet, og kunne ikke helt holde fingrene for sig selv, da jeg skulle tage billeder.

Hjemmelavet müsli
Selv min lille datter kunne ikke holde sine fingre væk fra skålen.

Herunder følger andre varianter af hjemmelavet müsli som jeg kan lide den.

Müsli med frysetørret hindbær

Hjemmelavet müsli med frysetørret hindbær

I denne müsli har jeg brugt hakket mandler og valnødder som er vendt i smeltet sukker (100g) sammen med havregryn (150 g). Efter afkøling har jeg tilføjet rosiner, mørk chokolade, samt frysetørret hindbær. Denne variation smager helt fantastisk, og de frysetørret hindbær sætter virkelig prikken over i’et.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *