Hindbær og hvid chokolade frosting

Disse Hindbær cupcakes med hvid chokolade toppet med flødebolle skum er helt klart en af mine favoritter nu. Opskriften med hindbær og hvid chokolade er lækker i sig selv, fordi den indeholder noget syrligt og noget sødt. Men med den lækre flødebolle topping når den en helt anden højde. Den skal bare prøves. Er du lidt vild, kan du vælge at dyppe din flødebolle topping i tempereret chokolade. Så får du en flødebolle på en cupcake. Det er et projekt jeg stadig har til gode.

44 Comments on Hindbær cupcakes med hvid chokolade toppet med flødebolle skum

 1. Hej Seher
  Fantastisk at du kan bruge dem:). Jeg ville helt sikkert hakke dem. Jeg har prøvet begge dele og synes at hakket frugt giver en meget bedre smagsoplevelse. På den måde får de her små stykker frugt i morgen fremfor at hele dejen smager af hindbær. Smagen bliver ligesom mere intens:)

 2. Hej Anette

  Har først lige opdaget dine opskrifter og de lyder og ser super ud;)
  Jeg vil prøve at bage dem her, men vil gerne lige spørge om hindbærene skal blendes eller hakkes??

  På forhånd tak;)

  Mvh. Seher

 3. Hej Helle
  Det kan man sagtens gøre:). Det smager helt fint, det eneste der sker er at skummet falder en smule sammen. Men slet ikke noget voldsomt:). Jeg ville dog opbevare dem i køleskabet når først skummet er kommet på:)

 4. Hej Annette,

  Hvordan gik det med at lade toppingen stå, så man ikke serverer kagerne med det samme? Jeg skal nemlig lave denne topping, for den ser så lækker ud og ville gerne høre, om det bliver lige så godt, når det laves dagen før?:-)
  Mvh. Helle

 5. Det lyder fantastisk:). Det var lige præcis formålet med bloggen:). Jeg afprøver en masse opskrifter og kun de gode og simple bliver godkendt og smidt på bloggen til jer:). Tak for links:), vil da straks kigge på din blog;)

 6. Hej Camilla
  Ja selvfølgelig:). Du kan bruge lige de bær du har lyst til 🙂

 7. Hejsa, ville lige høre om man kunne stifte hindbær ud med blåbær ? 🙂

 8. Hej Zahra
  Det er super svært at lave flødeboller indtil man har prøvet det nogle gange, og luret hvordan konsistensen egentlig skal være. Mit bud er at du måske ikke har kogt alt vandet ud af din sukker ? Det skal være en tyk sirup, når du tilsætter den til dine æggehvider.:)

 9. Hvad kan jeg have gjort forkert min flødebolle topping bliver ikke stiv på nogen måde?

 10. Hej Louise
  Øv altså, det er så øv når det driller. Mit bud på dit problem, fordi du skriver bageplade, er at du skal bruge en muffin bageplade. Du ved sådan en metal eller silicone form med 12 huller til kagerne. Her sætter du først papirsformene i og fylder så dejen i. De giver kagerne støtte under bagningen. Det er faktisk de færreste papirsforme der kan bage flotte kager uden den støtte. Har jeg gættet rigtigt ?

 11. Ååååh glæder mig til at smage kagerne, som er i ovnen. Ovenpå skal hello kitty til datterens 2 års fødselsdag.
  MEN det der med de forme bliver bare VED med at drille og irritere. Bruger du og andre altid 2 forme pr kage eller er mine bare for billige. Havner gang på gang med en bradepandekage med papir forme iblandet. Iiih altså. Så er de bare ikke brugbare på et kafgebord . Gode fif og råd modtages hjertens gerne. 1000 tak for en skøn blog man altid lige kan søge råd på

 12. Hej Charlotte
  Du kan sagtens lave din flødebolle topping længere tid før end 1 time. Jeg ville dog putte den på så snart den er lavet, og ikke lade toppingen stå i skålen. Det der sker med toppingen er at den bliver “flad”, den smager stadig fantastisk:). Vil du smøre flødebolle topping på og så lægge kageprintet over ? Jeg ved ikke så meget om kageprint, selvom jeg selv har brugt dem et par gange. Der har dog været ovenpå fondant. Jeg ved ikke om der er noget som kageprintet ikke kan tåle og som vil gøre at det smelter. Men det må du kunne læse dig til måske ? 🙂

 13. Hej Annette
  Hvor ser de bare lækre ud. Jeg skal holde 5 års fødselsdag på lørdag og har brug for gode ideer. Min datter er ikke så sukkerglad. Lagkager og kagemand gider hun ikke, så hun har bestilt en almindelig chkoladekage. Hvad kan man pynte sådan en med?
  Hun er ikke til almindeligt glasur, men hvis der er kokos, chokolade eller valnilje i er det ok. Flødeboller kan hun også lide, så flødebolletoppingen ville nok være et hit, men jeg tør ikke binde an med at skulle lave en time før gæsterne kommer.
  Kagen skal have et kageprint med Lego Friends, så jeg kunne godt tænke mig at pynten blev hvid, pink eller lilla.
  Det skal jo også være noget som er til at smøre på siderne ikke kun toppen som på cupcakes.
  Håber at du har nogle ideer..
  Hilsen Charlotte

 14. Hej
  SUPER kager. Mine skal dog bage LIDT længere tid.
  Jeg tog saften fra de optøede hindbær og brugte i stedet for vandet (der skulle koge med sukkeret) og fik det lækreste hindbærskum.
  Tak for inspirerende opskrifter 🙂
  Hilsen Jeannie

 15. Super Jeannie:), det er altid skønt at tilsætte sit eget twist til en opskrift:)

 16. Hej
  Virkelig god opskrift. Min kager skulle dog have omkring 25 min.
  Jeg erstattede vandet til at koge sukkeret i med den optøede hindbærsaft (fra hindbærene).
  Det var et hit hos alle, som smagte kagerne 🙂
  Hilsen Jeannie

 17. Hej Ditte
  Ihh hvor øv, jeg bliver selv så irriteret når min kagebagning ikke går som planlagt. Et bud kan godt være som du skriver, at formene er fyldt for højt op. Prøv at nøjes med at fylde dem halvt og se hvordan det går:)

 18. Har lige prøvet at lave disse, men de væltede ud over det hele inde i ovnen.. Er det fordi jeg har fyldt for meget i, eller kan det være fordi formene er for tynde? Tror du det vil hjælpe at bruge 2 forme til hver? Eller har du andre råd?
  Mvh. Ditte Skaarup

 19. Det lyder rigtig godt:). Jeg har ellers også en opskrift på marengs kys her på bloggen hvis det var noget:)

 20. Vil bare sige tak for en god opskrift, har for første gang formåede at få mine marengs til at holde formen fra tylden

 21. Ja det kan du sagtens. Jeg har alle mine cupcakes 2-3 dage efter de er bagt og de er stadig lækre. Bare sørg for at opbevare dem i noget lufttæt:)

 22. Ja det var også det jeg ville være lidt bange for. Tror du jeg kan bage de her kager dagen før de skal bruges? Jeg forestiller mig, at de ikke bliver tørre pga alle bærene og den hvide chokolade.
  Hvor er det vildt, at du bruger så meget tid på at hjælpe alle os andre 🙂 TAK!!!

 23. Hurtigt svar! TAK!! Ja jeg tænkte det samme. Kan jeg bage cupcakes dagen før (altså den opskrift her)? Jeg tænker, at de ikke bliver tørre, når der både er hindbær og hvad chokolade i, så tror du ikke jeg kan lave dem dagen før? Hvor er det vildt med den tid du bruger, på at hjælpe alle os andre 🙂

 24. Hej Anette.
  Du er så sød til at svare på spørgsmål, synes jeg, så nu prøver jeg lige lykken her 🙂

  Jeg skal først bruge kagerne kl. 17.00 og vil helst pynte kagerne lige inden de skal spises. Skal jeg lave skummet når de skal pyntes, eller kan det laves om morgenen, puttes i sprøjteposer og på køl?

  Hilsen Tina

 25. Hej Tina
  Jeg gør hvad jeg kan for at få svaret jer i tide:). Jeg har ikke selv prøvet det du skriver, men jeg tror faktisk ikke at det er en god ide. Min teori er at alle de lækre luftbobler man får skabt i skummet vil forsvinde hvis man ikke bruger det med det samme. Jeg har haft nogle af kagerne stående nogle dage og der blev skummet til sidst lidt fesent og faldt sammen. Så jeg tror at den her topping er noget der skal bruges med det samme og helst laves kort inden det skal spises. Prøv evt. 1 times tid før de skal serveres:)

 26. Super Nelle. Det er også sådan jeg finder gode opskrifter:). Dropper en ingrediens eller 2 og prøver med noget andet:). Jeg vil da prøve dit forslag:)

 27. Jeg har længe ledt efter den perfekte cupcake dej og hvor er jeg dog glad for at jeg fandt din blog!
  Det er virkelig den BEDSTE cupcake dej jeg længe har prøvet!
  Jeg laver dejen uden hvid chokolade og hindbær (min mor og bror hader hvid chokolade) og jeg siger dig det bliver en virkelig vidunderlig og lækker vanilje cupcake!
  Tusind tak for denne skønne opskrift <3!!

 28. Hej Anette,
  Hvor lang tid i forvejen kan man lave denne frosting? Jeg skal have barnedåb lørdag, kan det laves torsdag eller er det en fredags ting? Hvor lang tid i forvejen kan det lægges på uden at det skvatter sammen og skal det have en speciel temp inden det lægges på. Indholdet i cupcakes blir rabarber (fra fryseren 😉 ) og hvid chokolade.

 29. Der må ikk røres i sukkerlagen når den koger, så dannes der vidst sukkerkrystaller og så går det hele galt.

 30. Hej Mia
  Det er et godt spørgsmål. Lys chokolade er jo sød ligesom den hvide, så det ville nok kunne gå sammen. Men prøv det, uanset hvordan resultatet bliver så tror jeg ikke det vil være uspiseligt;). Så der er ingen kagespild:)

 31. Er ved at koge sukkerlagen. Har givet den 3 minutter ved kogepunktet og vupti, pludselig så var der ikke mere vand i og det blev til “sukker” igen. Forfra igen og satser på kortere kogetid.

 32. Hold da op Helle, det var da vildt. Det har jeg godt nok ikke selv prøvet. Men sletter da lige 3-4 minutter;). Hvis du synes det er nemmere med termometer skal sukkerlagen op på 110 grader og så er det klart:)

 33. Hej Mona
  Jeg har ikke taget tid på det, men jeg vil skyde på et sted mellem 15 og 20 minutter. Jeg tjekker undervejs om den er ved at være god. Grunden til at den skal være godt sej og stiv, er så flødebollerne bliver stående når du hælder den varme chokolade over. Derfor har det ikke den helt store betydning når du bruger den som topping som herover. Personligt er jeg godt tilfreds når den holder formen og man kan se det mønster som min tyl laver når jeg laver swirls.

 34. Hej,

  Jeg prøvede lige toppingen her i morges, og den var da super lækker 😀

  Jeg er dog ikke helt sikker på, at jeg fik den pisket helt stiv nok, så når du skriver lang tid i opskriften, ca hvor lang tid mener du så?

  Knus, Mona

 35. Uh de ser lækre ud. Dem vil jeg prøve at lave på lørdag til min datters 7 års fødselsdag.
  Har du købt hjerterne, som du har dekoreret med, eller har du selv lavet dem. I så fald efter hvilken opskrift?
  Kh viola

 36. Hej Viola:)
  Ja gør de ik:). Og de smager lige så godt;). Hjerterne er en færdig købt krymmel, men du kan sagtens lave den selv ud af fondant og en lille hjerte udstikker. Men du kan altså også bare købe krymmel. Jeg mener DrOetker har lavet en bøtte med 4 slags lyserød krymmel i, det kunne også være rigtig fint:). Den jeg har brugt er købt fra en engelsk webshop:)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *