Lyserøde flødeboller
Flødeboller overtrukket med hvid farvet chokolade. Drysset med lidt guld farvet kokos.

Ja så bliver det vist ikke meget mere tøset;). Disse lyserøde hjemmelavede flødeboller med guld farvet kokos er overtrukket med hvid chokolade, som er farvet med en kakaosmør farve i pink. De findes i mange forskellige farver. Jeg har hakket lidt kokos og farvet det med en guld dust, bare fordi jeg synes lyserød og guld er så fint sammen:)

Hæld kokos i en frysepose sammen med en lille smule farve. Jeg brugte som skrevet pulverfarve, men du kan også bruge gelefarve eller frugtfarve. Hold om posens åbning og ryst den rigtig godt, så farven fordeles ud på alt kokosmelet. Lad det tørre helt.

Jeg har efterhånden fået lavet flødeboller nogle gange, og det gør jo, at man bliver lidt mere sikker når man skal lave dem igen. Dog volder det med at betrække dem med chokolade stadig problemer. Den her lyserøde chokolade var meget meget tyk, og var ikke meget for at løbe af. Jeg har fået fiffet med ufarvet kakaosmør, og det er også bestilt. Men det modtog jeg først 1 time efter jeg havde betrukket dem. Men det skal prøves næste gang. De smager jo udemærket med et tykt lag chokolade også;). Du kan finde min opskrift og vejledning til hjemmelavede flødeboller her.

Kage med mousse

Hvordan bruger man farvet kakaosmør?

Farven ligger som en stor klump i flasken eller bøtten afhængig af hvilket mærke du køber. Kakaosmørret skal varmes op/smeltes inden det kan bruges. Man kan gøre det i mikroovnen eller i vandbad. Jeg valgte vandbad, da jeg ikke har en mikroovn. Proppen/låget tages af under opvarmningen. Så sætter du den/det på igen og ryster flasken godt inden du bruger den. Ulempen ved vandbad kan være, at etiketten bliver blød og sikkert også falder af med tiden. Men så må man lige notere sig holdbarheds datoen.
Jeg brugte en tekop med lidt varmt vand og lod flasken “ligge” og blive varm. Det var ikke hele klumpen der smeltede, men det betyder ikke noget, du skal jo kun bruge en smule. Jeg hældte det i allerede da jeg smeltede den første del af chokoladen, og det virkede meget hurtigt. Jeg puttede meget i, men jeg synes også at farven blev fin mørk. Det er ret simpelt at bruge og når du er færdig med den, sættes den på køl til næste gang.

Du kan bruge farverne til at farve hvid chokolade eller til at male ovenpå lys og mørk chokolade. Det har jeg dog ikke fået testet endnu. Men jeg synes, at mine lyserøde flødeboller taler for sig selv, jeg er i hvert fald meget begejstret for de her kakaosmør farver.
Jeg har efter dette indlæg fået afprøvet at farve hvid chokolade med pulverfarver. Det fungerer også rigtig godt, da pulverfarver tit er olie baseret. Man må aldrig bruge farve der er vandbaseret, det kan ødelægge din chokolade. Så tjek etiketten inden du kaster dig ud i noget.

Nyhedsbrev banner - Tilmeld dig her
2 Comments

2 Comments on Lyserøde hjemmelavede flødeboller med guld farvet kokos

  1. Hej Frederikke
    Jeg er virkelig smigret, men jeg laver ikke noget på bestilling. Bloggen er kun tiltænkt som inspiration og hjælp til selv at gå i køkkenet. Jeg håber at du finder en der kan lave dem for jer 🙂
    Annette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.