Lyserød chokolade farve

Skal du bruge en opskrift til lyserøde hjemmelavede flødeboller?

Disse lyserøde hjemmelavede flødeboller med guld farvet kokos er overtrukket med hvid chokolade, som er farvet med en kakaosmør farve i pink. De findes i mange forskellige farver. Jeg har hakket lidt kokos og farvet det med en guld dust, bare fordi jeg synes lyserød og guld er så fint sammen:)

Hvordan får man farvet kokos?

Hæld kokos i en frysepose sammen med en lille smule farve. Jeg brugte som skrevet pulverfarve, men du kan også bruge gelefarve eller frugtfarve. Hold om posens åbning og ryst den rigtig godt, så farven fordeles ud på alt kokosmelet. Lad det tørre fuldstændig. Bruger du pulverfarve, slipper du for at vente på at kokosmelet tørrer.

Hjemmelavede lyserøde flødeboller

Jeg har efterhånden lavet flødeboller nogle gange, og det gør jo, at man bliver lidt mere sikker når man skal lave dem igen. Dog volder det med at betrække dem med chokolade stadig problemer. Den her lyserøde chokolade var meget meget tyk, og var ikke meget for at løbe af. Jeg har fået fiffet med ufarvet kakaosmør, og det er også bestilt. Men det modtog jeg først 1 time efter, at jeg havde betrukket dem. Men det skal prøves næste gang. De smager jo udemærket med et tykt lag chokolade også;). Du kan finde min opskrift og vejledning til hjemmelavede flødeboller her.

Hvordan farver man chokolade? (opdateret)

Flødebollerne på billedet øverst er som beskrevet farvet med lyserød kakaosmør. Jeg kan ikke finde en shop som forhandler den kakaosmør som jeg brugte længere. Men jeg er faktisk også selv begyndt at bruge fedtopløselig farve til min hvide chokolade. Man kan nemlig ikke farve chokolade med hvad som helst, det skal være en farve som arbejder sammen med chokoladen. Det gør disse små flasker som Bagetid har.

Du kan bruge farverne til at farve hvid chokolade eller til at lave stænk i en chokoladeform. Det er dog ikke noget, som jeg selv har fået testet endnu. Men jeg har set masser af videoer på blandt andet Youtube, hvor man putter lidt farve på en pensel og så “sprøjter/stænker” farven ned i formen. Når man så har støbt chokoladen færdig, kommer de færdige chokolader ud med stænk af den eller de farver som du nu har brugt. Det kan faktisk blive ret flot.

Kan man bruge pulverfarve til at farve chokolade med?

Jeg har efter dette indlæg fået afprøvet at farve hvid chokolade med pulverfarver. Det fungerer også rigtig godt, da pulverfarver tit er olie baseret. Man må aldrig bruge farve der er vandbaseret, det kan ødelægge din chokolade. Så tjek etiketten inden du kaster dig ud i noget.

2 Comments on Lyserøde hjemmelavede flødeboller med guld farvet kokos

  1. Hej Frederikke
    Jeg er virkelig smigret, men jeg laver ikke noget på bestilling. Bloggen er kun tiltænkt som inspiration og hjælp til selv at gå i køkkenet. Jeg håber at du finder en der kan lave dem for jer 🙂
    Annette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *