Lækre svampet gulerods og æble cupcakes med creme cheese frosting. De smager helt fantastisk og min egen opskrift på creme cheese frosting giver lige det sidste pift.

Gulerod/æble cupcakes opskrift (ca 15 stk.)

260 g mel
1 1/2 tsk natron
1/2 tsk. salt
1 1/2 tsk. kanel
4 store æg
150 g sukker
240 ml majs eller raps olie
210 g fint revet gulerod
2 store æbler revet

Fremgangsmåden for Gulerods og æble cupcakes

Alle ingredienser skal have stuetemperatur.
Jeg har i andre bageopskrifter brugt olivenolie med succes, men det er endnu ikke testet med denne. Skulle nogen af jer prøve det, må I gerne melde tilbage om smagen bliver okay.
Mel, natron, salt og kanel blandes i en skål. Æg sukker og olie piskes i en anden skål indtil det er tykt. Melblandingen tilsættes, rør indtil dejen er jævn og glat. Vend revet gulerødder og æble i dejen.
Fordej dejen i forme til ca. 1,5 cm fra kanten. Bages i ca. 20 minutter ved 180 grader (ikke varmluft)

Creme cheese frosting opskrift (rækker til ca. 12 cupcakes med en høj swirl)

125 g smør
200 g flødeost (ikke light)
75 g formelis

Fremgangsmåden for creme cheese frosting

Alle ingredienser skal have stuetemperatur.
Start med at piske din smør helt blød og glat, tilføj flormelis og pisk det godt ind i. Tilsæt nu smøreosten og pisk det hele lækkert cremet. Din frosting er færdig. Opskriften på frostingen herover har jeg selv lavet. Jeg har længe været irriteret over at mine creme cheese frostings altid blev så flydende, uanset hvilken opskrift jeg fulgte. Derfor har jeg eksperimenteret lidt, og er kommet frem til ovenstående.

Andre opskrifter kan indeholde meget mere flormelis, men så synes jeg personligt, at den helt særlige smag af flødeost forsvinder.

Prøv den og skriv endelig hvad du synes.

Print Friendly, PDF & Email

6 comments on “Gulerods og æble cupcakes med creme cheese frosting”

 1. Hej Annette.
  De her cupcakes er SÅ lækre, tak for god opskrift 🙂
  Har du prøvet/ved du om den kan lavessom en kage i stedet ?

  Vh Lene

  • Hej Lene
   Det kan du tro at den kan. Jeg har faktisk selv lavet den for et par måneder siden, med den lækre creme cheese frosting ovenpå. Det kan sagtens anbefales :). Jeg må få lagt den ind under skærekager:)

 2. Hej Annette,

  Sikke en skøn side.
  Jeg skal holde barnedåb – Og skal for første gang pynte en kage med frosting! Jeg er meget spændt på hvordan det kommer til at gå, men tænker at et par gode råd fra dig sikker kan hjælpe. 😉
  Vi bliver 48 voksne og 13 børn (heraf en del på 0-3 år).
  Jeg tænker at lave 2 store gulerodskager, der skal pyntes helt ind i swirls/blomsterdutter i cream cheese frosting.
  Hvor meget kage tror du jeg skal lave? Mon en opskrift på samme mængde som 2 bradepander er nok? Og så så jeg din opskrift på cream cheese frosting, som jeg vil prøve. Hvor mange gange tror du den skal ganges op? 6-7 gange?
  Jeg tænker at bage kagerne fredag-lørdag.. Hvordan opbevarer jeg dem bedst for at holde dem lækre? Og så laver jeg frosting lørdag og pisker den op søndag inden kagerne skal pyntes. Hvornår skal jeg komme farvepasta i? Lørdag aften eller søndag inden jeg pynter kagen? Og hvor længe kan frostingen mon holde? Skal jeg pynte lige inden servering, eller?

  • Hej Nønne
   Tak for de meget fine ord om min blog:).
   Jeg har ret travlt med min uddannelse i øjeblikket, men jeg håber ikke, at det er for sent at svare dig:).
   Jeg synes at 2 bradepander lyder okay, det er 24 stykker kage pr. bradepande. Sidst jeg lavede denne opskrift som kage, røg den meget hurtigt, så den bliver nok populær:).
   Frostingen er svær og jeg bliver en smule irriteret på mig selv over ikke at have skrevet ned hvor meget jeg brugte. Men jeg tror at jeg ville gange med opskriften 4-5 gange:).
   Køl kagerne af og dæk dem til med film, så kan de sagtens stå på køkkenbordet. Du skal putte farven i frostingen når du laver frostingen, det sker der ikke noget ved. Jeg ville ikke være nervøs for at pynte kagerne som det første om morgenen og så lade dem stå til servering. Søger man lidt rundt på Google (på engelsk) kan en creme cheese frosting holde sig i stuetemperatur i op til 3 dage:). Held og lykke med projektet:)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *