Lækker opskrift på flødebolleskum frosting. Tænker du “Ja tak” så er du på den rigtige side. Egentlig er det jo en marengs, men afhængig af måden den laves på er der forskel på smagen.

Jeg elsker flødeboller og jeg elsker især flødebolleskum. Så hvorfor ikke putte flødebolleskum frosting på noget andet som jeg også elsker, nemlig kage. Det er en fantastisk kombination, som vi elsker højt herhjemme. De let syrlige hindbær cupcakes sammen med den søde flødebolle topping er bare helt fantastisk.

Flødebolleskum frosting opskrift (til ca. 15 cupcakes med en swirl som den på billedet)

150 g sukker
1/2 dl vand
75 g æggehvider (ca. 2 bægre af de past. fra Rema1000)
Evt. chokolade til at dyppe kagerne i.

Fremgangsmåde

 • Sukker og vand hældes i en gryde og skal op og koge og nå ca. 117 grader.
 • Når lagen når 110 grader, pisker du dine æggehvider helt stive, dog ikke knoldet.
 • Lad sukkervandet koge til det når de 117 grader.
 • Hæld det i en tynd stråle langsomt ned til de piskede æggehvider, samtidig med at du pisker videre.
 • Fyr op for røremaskinen og lad det stå og piske længe.
 • Du kan selvfølgelig sagtens piske det med en elpisker, forbered dig på at piske længe.
 • Det skal være godt sejt. Hvis du skal bruge det til flødeboller, skal det kunne stå selv på bundene og stadig holde formen. Derfor skal det være så sejt.

Når flødebolleskummet er færdigt, fylder du din sprøjtepose og sprøjter skummet på dine cupcakes. Du kan lade dem stå og sætte sig eller pakke kagerne væk med det samme i en lufttæt bøtte. Jeg ville selv, så vidt det er muligt, sprøjte det på kagerne så sent som muligt.
Er du lidt kreativ og chokolade glad, kan du temperere lidt chokolade og dyppe toppen af disse cupcakes i. Så får du hindbær cupcakes med flødeboller på toppen.

♥ Hjemmelavede flødeboller ♥

Flødeboller overtrukket med chokolade

Jeg har også en opskrift og guide til hjemmelavede flødeboller.
Du kan finde de cupcakes du ser på billedet øverst her.

35 Comments on Flødebolleskum frosting

 1. Hej Marie-Louise
  Det var faktisk et godt spørgsmål. Jeg må indrømme at jeg ikke kan svare på det. Jeg har flere forskellige opskrifter hvor jeg enten bruger sukker og vand eller glukose sirup og min umiddelbare tanke er at smagen er forskellig alt efter hvad man bruger. Men om det er rigtigt ved jeg ikke. Da jeg ikke har prøvet det, kan jeg desværre ikke sige noget om mængde. Men du har ret i at vandet fordamper, og det er først når vandet er helt fordampet, at det begynder at blive til den færdige sirup :).

 2. Hej Annette. Kan jeg bruge en færdigkøbt glukosesirup i stedet for at koge vand og skuller? Hvor maget skal jeg så evt bruge? Når man laver det selv, må noget af den halveliter vand fordampe?

 3. Hej Charlotte
  Jeg vil mene at du kan farve skummet lige så kraftigt som du ønsker. Udgangspunktet er jo hvid, så der skulle være mulighed for at vælge lige den farve man ønsker 🙂 Også med pastafarver. Faktisk vil det være bedst, da de ikke påvirker konsistensen af skummet.:)

 4. Hej Annette
  Ved du, hvor mørk man kan farve flødebolleskummet?
  Vil gerne farve noget mørkt som en nissehue og noget andet hudfarvet, men er i tvivl om man kan det med pastafarver.

 5. Hej Mette
  Tak for de søde ord om min side:)
  Det lyder ret lækkert med flødebolleskum i en kage og et eller andet sted tænker jeg at det kan man sagtens. Hvis man lægger kagen sammen dagen i forvejen, bliver skummet jo “lukket til”, så det burde ikke have noget at sige i forhold til konsistensen af skummet. Men jeg har ikke prøvet det, så det er bare gisninger:). Men skriv endelig igen, hvis du prøver det af.

 6. Hej Anette!

  Dejlig blog du har 😉

  Jeg skal lave en lagkage, hvor et af lagene er maste flødeboller. Nu overvejer jeg at lave flødebolleskum og et tyndt lag mørk chokolade og lægge i i stedet for.

  Tror du, jeg kan det? Kagen bliver samlet dagen før, den skal spises.

 7. Hej Trudi
  Hmm det kan da godt være, men det lyder lidt mærkeligt synes jeg. Var det blevet en luftig skum da du tilføjede den? Eller var det lige efter at du havde tilføjet citronen? Det her flødebolle skum kan altså godt drille lidt.

 8. Hej Annettte, jeg har tilføjede min skum lidt citron essens. Efter jeg havde hældt sukker massen i. Kan jeg hav ødelagt den?? For den er vidst faldede sammen😞😞
  Mvh Trudi

 9. Hej Camilla
  Det ved jeg simpel hen ikke. Jeg ved ikke om det mister noget af luften når det får lov til at stå. Det må nok komme an på en prøve. Det kunne jo være muligt hvis man sørger for at posen er lukket helt til. Men jeg tør ikke give et sikkert svar, desværre.

 10. Hej
  Jeg ville bare vide om man godt kan lave det og putte det i en pose i ca. en time og derefter sprøjte det ud på sin muffin og lade det stå på sit bord natten over og dagen efter?🤷🏽‍♀️🤔🎂🍰🍸

 11. Hej Stine
  Først et stort tak for de meget søde ord om min side. Min tanke med bloggen har ALTID været, at vise andre at det ikke kræver en masse viden og færdigheder, for at kunne lave skønne kager. Så det er jo helt fantastisk at jeg har kunne inspirere dig til at gå helt bage amok, det elsker jeg.
  Jeg har selv lavet cupcakes med flødebolle topping, som først skulle serveres dagen efter og det kunne godt lade sig gøre. Der er lige den ting at skummet jo står og sætter sig og der vil nok også dannes en tynd hinde på toppingen. Men det har intet at sige i forhold til smagen. Jeg ville sætte dem koldt, men ikke lukket helt til. Hvis du opbevarer dem i en lufttæt bøtte eller lign og det står koldt (køleskab) så vil der dannes kondens i bøtten og i mit tilfælde faldt toppingen sammen. Vi spiste dem stadig og de smagte fint, men det ser jo ikke lige så fint ud, og det kan vi jo godt lide når det gør. Jeg håber at det var svar på dit spørgsmål:)

 12. Hej Annette.
  Tak for en super lækker blog, jeg har altid haft ønske om at bage, men har ikke turde give mig i kast med det, indtil jeg fandt din blog. Det er super gode opskrifter og nu bager jeg hver fredag, det er super skønt.
  Nu til mit spørgsmål: jeg vil bage dine brownies cupcake om fredagen, jeg skal bruge dem lørdag eftermiddag, men der får jeg ikke tid. Hvis jeg så pynter dem med flødebolle skum frosting lørdag morgen, hvordan skal de så opbevares til om eftermiddagen? Kan de stå i et køligt rum eller skal de i køleskab? Og kan jeg overhovedet putte flødebolle halløj på om morgenen allerede?
  Håber du får tid til at svare, mange tak for hjælpen😊

 13. Hej Tina
  Det ville jeg personligt ikke være nervøs for at gøre. Det kan måske have lidt at sige i forhold til at skummet “ændrer” lidt struktur. Det er svært at forklare, men når du lige har pisket det, er det jo meget let og luftigt, det kan måske blive lidt mindre luftigt, men det har hverken konsekvenser for smag eller udseende. Så som sagt ville jeg ikke være nervøs for det:)

 14. Min drenge vil gerne have cupkager med flødebolleskum med omskole på deres fødselsdagKan man komme flødebolleskum frosting på sine cupkager om morgen og de skal først spise ved 13 tiden og det er ikke muligt at havde dem i køleskab??

 15. Hej Malene
  Det tror jeg sagtens at du kan, jeg er bare lidt i tvivl om hvornår man bør gøre det. Dit spørgsmål er gammelt kan jeg se, så meld endelig tilbage hvis du har fået afprøvet det:)

 16. Hej Malene
  Skønt at du kan bruge min blog:)
  Hmm, jeg må være dig svar skyldig og lade det komme an på en prøve. Jeg har ikke selv prøvet det med kakao. Hvis jeg selv skulle eksperimentere så ville jeg tilføje kakaoen i gryden med siruppen, men så bliver jeg også lidt bange for om man kan brænde den af… Du må meget gerne melde tilbage hvis du prøver det af:). Prøv evt. at google det inden du kaster dig ud i det. Der er næsten altid nogen der har prøvet de ideer man får:)

 17. Hej Malene
  Det kan jeg desværre ikke svare dig på. Vandet i denne opskriften fordamper under kogningen og jeg ved ikke om kokosmælk vil have den samme virkning.:)

 18. Hej Anette. Tak for en super inspirerende blog! 🙂
  Hvad tænker du om at putte kakao pulver i frostingen – kan jeg det?.
  Jeg vil gerne smøre den på en lagkage på lørdag nemlig 🙂
  Knus
  Malene

 19. Hej Carina
  Ja det kan du sagtens. Jeg har selv eksperimenteret med at lave flødeboller med hindbær sirup et par gange. Det smager rigtig godt, men skummet bliver ikke så stabilt. Det tænker jeg ikke gør så meget, når det er en frosting. Men som flødebolle skal den jo gerne stå solidt. Alternativt kan du altid tilføje essens og hindbær essens er da noget DrOetker laver:)

 20. Hej Annette
  Jeg har lavet indbær muffin, hvor jeg synes at det kunne være lækkert med en hinbær topping og da jeg gerne vil lave det dagen inden, kan jeg se at denne flødebolle topping er god til det. Er der mulighed for at tilføje hindbær eller en form for hindbær smag i toppingen?

 21. Hej Christina
  Din kommentar har desværre forputtet sig, så jeg ser den først nu. Det beklager jeg.
  Hindbær frosting bliver hård af at stå i køleskabet, men frostingen kan også virke hård og tør uden at være på køl. Så skal du bare tilsætte mere væske til din frosting, så bliver den mere blød og klæbrig. Men lidt af gangen så din frosting ikke pludselig bliver flydende:)

 22. Hej Annette
  Er lidt ny med alt det bage ting her..
  Jeg skal lave en kage til min datters dåb og ville lave roserne med tyl.
  Skal lave en kage med hindbær mousse og chokolade mousse. tænkte så på at lave mudcake bunde og så som pynt de her roser i hindbær frosting.. Sidste gang jeg lavede dem var de helt hårde og ikke det her lækre frosting du ser på cupcakes.. har jeg pisket det for hårdt??

 23. Hej Louise
  Jeg tænker at du nok vil have det hurtigt, og er det tilfældet så skal du kigge i kop og kande eller panduro. Jeg tror faktisk også at jeg har set noget i netto fra DrOetker nu hvor jeg lige tænker over det. Det burde du også kunne finde i de større supermarkeder som føre deres produkter.
  Jeg håber du har held med at finde det:)

 24. Hej Ann
  Ja du kan sagtens bruge den til at smøre en kage op med, og der skulle ikke ske noget ved at have den stående en nat i køleskabet. Når du spørger hvordan den reagerer med en bærmousse må jeg være dig svar skyldig. Jeg går ud fra at du mener at fyldet i kagen er bærmousse, og at denne flødebolleskum så skal smøres op af siden på kagen? Hvis det er det du mener så ved jeg det som sagt ikke. Jeg ved ikke om den kan tage farve fra moussen til sig. Det må næsten komme an på en prøve, og ellers må du prøve at google lidt og spørge rundt omkring på nettet. Der er helt sikkert nogen der har prøvet at smøre en kage med fyld op med marengs.:)

 25. Hej 😊
  Jeg ville hører om det er muligt at bruge denne creme som opsmøring på en kage. Det er kun det der skal på ingen fondant.. og kan den gå over natten i køleskabet. Hvordan reagerer det på en bærmusse ☺
  Hilsen Ann

 26. Hej Kate
  Tak for de søde ord om min blog:)
  Ja du kan sagtens farve flødebolle skum, bare brug pastafarver, så du ikke fortynder skummet. Du kan sagtens lave dem klar dagen før og opbevare dem på køl til næste dag. Dog skal du være opmærksom på at hvis du sætter dine cupcakes i en lufttæt bøtte og sætter dem på køl, så vil der opstå kondens som vil betyde at toppingen falder sammen. Jeg oplevede selv dette på den hårde måde;). Jeg vil selvfølgelig dække dem til i køleskabet, men ikke i en lufttæt bøtte, og ellers er alternativet ikke at sætte dem på køl, for så sker det ikke. Jeg er dog ikke helt sikker på hvordan det er, i forhold til anbefalinger fra fødevarestyrelsen.:)

 27. Hej hej.

  super dejlig side.

  Skal lige høre om flødebolle skum er noget der godt kan farves ? Har lovet at lave 3 farvet toppings ovenpå muffins . og vil det være ok at gøre de færdige muffins klar med toppings om aftenen og så lade dem stå i køleskabet til næste morgen hvor de skal med i skole ?

  Mvh Kate

 28. Hej Kira
  Uha, det kender jeg alt til, det med at stå med 2 små unger;). Jo du kan sagtens gøre dine cupcakes klar dagen før og sætte dem på køl. Bare sørg for at tage dem ud 20 minutters tid før de skal serveres, så de får stuetemperatur. Hvis de er helt kolde ved servering, vil man ikke kunne smage dem rigtigt:)

 29. Hej Annette 🙂

  Kan man så også lave cupcakes + frosting dagen før de skal spises? Skal lave en masse til min datters dåb på søndag, men med 2 små unger er det sgu ikke ligefrem fordi man har alverdens tid hehe.

 30. Hej Camilla
  Den kan sagtens “overleve” i køleskabet, hvis du har sprøjtet/smurt den ud, på det du nu skal bruge den til. Man kan ikke lave den på forhånd og sætte skålen i køleskabet, for så at sprøjte/smøre den ud senere. Den skal bruges med det samme, men behøver ikke spises med det samme;)

 31. Hej Anette. Kan frostingen overleve i køleskabet et par timer inden servering?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *