Cake Boss sponge – vanilje lagkagebunde

Vaniljebunde

Jeg har fundet en ny opskrift på lagkagebunde, som jeg bruger meget herhjemme nu. Den er nem og lækker, og så er den mere fast end de andre opskrifter jeg har brugt. Søger du opskriften på en lagkagebund mere ala dem man køber, har jeg en her.

Jeg er blevet temmelig træt af lagkagebunde der knækker, når jeg skal balancere dem over på kagen. Men den her er bare super. Opskriften har jeg fundet her hos simplycupncakes. Der bliver skrevet at kagen er meget sød, og at man sagtens kan skære lidt af sukkeret. Så derfor har jeg kun brugt 300 g sukker, men jeg synes at opskriften fungerer fint alligevel.

Lagkagebunde opskrift

4 æg
300 g sukker
1 tsk. vanilje essens/ekstrakt/aroma
1,5 dl sødmælk
60 g smør (flydende smør kan også bruges)
250 mel
2 tsk. bagepulver
1/2 tsk. salt

Fremgangsmåden for Cake Boss vanilje bunde

Sørg for at alle ingredienser har stuetemperatur.
Pisk æggene med din kagespade til røremaskinen i 4 minutter på høj volumen. Har du en håndholdt bruger du bare piskeriset.

Tilsæt sukker og pisk igen i 4-5 minutter til det er let og luftigt. Tilsæt vaniljen og pisk på den laveste volumen indtil den er indarbejdet i dejen.

Bland de tørre ingredienser i en seperat skål. Hæld skiftevis melblanding, mælk og smør i sukker/æg massen og pisk kun til det lige er indarbejdet i dejen.Kagen bages ved 160 grader uden varmluft i ca. 40 min. Bagetiden afhænger jo helt af formen og portionens størrelse.Jeg brugte den her opskrift som den var til en firkantet form på 25×25 cm, og jeg kunne lige få 2 bunde ud af det. Jeg skulle ikke bruge mere da jeg altid har en mudcake bund nederst i mine kager. Men jeg syntes faktisk at bundene var lige tynde nok og vil lave dobbelt portion næste gang jeg skal lave samme størrelse (til 3 bunde ellers kun 1 1/2 til 2 bunde). Men jeg er altså også meget til høje kager og derfor også tykke bunde.

Til en rund form på 25 cm i diameter giver denne portion gange 1 1/2, 3 bunde på ca. 1 cm.


Print Friendly

36 Comments on Cake Boss sponge – vanilje lagkagebunde

 1. Maria lauridsen
  27. januar 2015 at 1:37 pm (2 år ago)

  Hej
  Hvor mange mennesker ville du tro en opskrift af denne ville være til? 🙂
  Hilsen maria lauridsen

  Svar
 2. Marianne
  4. februar 2015 at 4:34 pm (2 år ago)

  Kan man putte pastafarve i
  Skal nemlig lave en til min konfi og ved ikke hvilke kager man kan bruge til pasta farve

  Svar
  • admin
   4. februar 2015 at 6:59 pm (2 år ago)

   Ja du kan godt farve dine bunde med pastafarve. Jeg går ud fra at det er det du mener? Man kan faktisk bruge pastafarve i de fleste madvarer. Dog er chokolade en undtagelse. Her skal man bruge en speciel kakao smør farve. Så kast du dig bare ud i det projekt:)

   Svar
 3. Sanne
  11. marts 2015 at 7:42 am (2 år ago)

  Hejsa, har du prøvet at fryse bundene? Hvordan går det? Og så vil jeg lige høre hvad det er for en mudcake bund du bruger? Vil du dele den opskrift også?

  Svar
  • admin
   11. marts 2015 at 9:23 am (2 år ago)

   Hej Sanne
   Ja det har jeg. Jeg plejer faktisk gerne at fryse dem hver gang, da jeg gerne bager noget tid før jeg skal bruge bundene. Så tager jeg dem op et par timer før de skal bruges:)
   Du kan finde min mudcake her:). http://annetteskager.com/mudcake/

   Svar
 4. Lena
  14. april 2015 at 8:09 pm (2 år ago)

  Hej, og tak for din dejlige side

  Svar
  • admin
   15. april 2015 at 4:40 am (2 år ago)

   Hej Lena
   Tusind tak for det:). Min mission med bloggen er at vise at det slet ikke er så svært at lave lækkerier selv;), så jeg håber at du kan bruge nogle af opskrifterne:)

   Svar
   • Lena
    15. april 2015 at 4:57 am (2 år ago)

    Hej igen.
    Forstår ikke… Hele min kommentar er ikke med??
    Jeg har forsøgt mig med denne opskrift i dobbelt portion og i 25cm springform. Den var i ovnen 1 time og 25 min, den ville bare ikke blive færdig… Har du forsøgt sig med dobbelt portion, hvordan gik det?

    Svar
    • admin
     15. april 2015 at 6:22 am (2 år ago)

     Hej Lena
     Jo højere din kage er, og jo større i diameter, jo længere tid er den om at bage. Ulempen ved dette kan være at kanterne på kagen er hurtige til at sætte sig i forhold til midten af kagen. Det kan gøre kanterne tørre og mørke og man får den der bule i midten. Hvis det var for at ende ud med 6 bunde, så tror jeg at jeg ville lave 2 kager. Alternativt kan du prøve teknikken med håndklædet omkring bageformen. Det har jeg skrevet lidt om her: http://annetteskager.com/saadan-faar-du-en-jaevn-bagt-kage/

     Svar
     • Lena
      15. april 2015 at 8:19 am (2 år ago)

      Tak, det vil jeg prøve! Nej, jeg skal ende med 3 bunde, men er lidt i tvivl om hvor meget dej jeg skal lave.
      Har også overvejet 1,5 portion og få to bunde. Jeg vil også gerne have bundene lidt tykkere 😉

      Mange tak for dine hurtige svar.

      ps. vil prøve din daimcreme, her til datterens fødselsdag 🙂

     • admin
      15. april 2015 at 9:56 am (2 år ago)

      Ja du må prøve dig frem. Jeg kan se at jeg nederst i opskriften har skrevet at jeg gangede opskriften med 1,5 og fik 3 bunde på 1 cm. Så dobbelt portion er nok et meget godt bud, hvis du godt vil have bundene en smule tykkere. Men det kan virkelig være tricky at bage så store portioner, når midten gerne skulle være gennembagt. Alternativt kan du vælge at bage bundene hver for sig. Det er et projekt jeg også snart kaster mig ud i her på bloggen.:)
      Det lyder lækkert med daimcreme, den smager virkelig godt:).
      God fornøjelse med bagningen og tillykke med datteren:)

 5. Tine
  9. juni 2015 at 11:24 am (2 år ago)

  Hejsa
  Tak for din oversættelse af opskriften.

  Jeg ville lige skrive, at jeg har bagt denne bund idag i bradepanden i ovnen (44×34) Jeg brugte 3 gange opskrift og den er høj nok til at dele i to. Mht bagetid har jeg givet den 45 minutter, men den er jo som tidligere nævnt forskelligt fra ovn til ovn!

  Svar
 6. Louise
  2. september 2015 at 7:37 pm (2 år ago)

  Hejsa 🙂
  Hvor mange bunde tror du der bliver hvis jeg laver i en Ø28 form :)? og hvor lang tid før kan de laves og fryses ned?? og når de skal tøs op, skal de så bare ligge et par timer på køkkenbordet inden kagen samles??

  Har aldrig lavet hjemmelavet bunde før så er lidt forvirret.. 🙂

  Svar
  • Annette
   10. september 2015 at 6:03 pm (2 år ago)

   Hej Louise
   Jeg bager som regel mine bunde 1-2 uger før, hvis jeg er under tidspres når kagen skal laves. For ellers bager jeg bundene dagen før;). Når jeg fryser dem har jeg delt dem i forvejen og lagt bagepapir imellem. Hvis jeg så tager dem op af fryseren en halv time før de skal bruges, er de lige klar. Hvis du altså deler dem, så de får lov til at tø op hver for sig:).
   Jeg ville nok sige opskriften x 2 hvis du skal bruge 3 bunde a 28 cm, det burde være rigeligt:)

   Svar
 7. Anna Christensen
  4. september 2015 at 7:01 am (2 år ago)

  Hejsa.

  Jeg vil bare skrive at jeg har sidste dag prøvet med et vådt klæde rundt om formen og der var ikke nogen form for problemer og bundene, blev snor-lige hele vejen rundt, dejlig jævn på toppen og højere end de andre gange jeg har brugt denne opskrift, så der blev til to dejlige tykke bunde, da de blev skåret over, og dejen flød ikke ud forneden 😀

  Mvh. Anna

  Svar
  • Annette
   10. september 2015 at 5:57 pm (2 år ago)

   Fantastisk med succes Anna:). Tak for din kommentar:)

   Svar
 8. Helle
  29. september 2015 at 3:59 pm (2 år ago)

  Hej,

  vil denne opskrift passe til en rund form på 20 cm? Jeg skal bruge 3 bunde 🙂

  Svar
  • Annette
   1. oktober 2015 at 7:22 am (2 år ago)

   Hej Helle
   Jeg tror at jeg for en sikkerheds skyld ville lave opskriften x halvanden. Jeg har selv haft lavet den til en 25 cm form hvor jeg x med halvanden til 3 bunde, men jeg tror faktisk også at jeg ville gøre det til en 20 cm form. Så er du sikker på at der er nok kage til 3 bunde:)

   Svar
 9. Maria kofod
  4. november 2015 at 3:03 pm (2 år ago)

  Hej!
  Har lige kastet mig ud i denne lækre opskrift. Jeg har brugt smør der er stuetemperatur og ikke flydende. Men synes lidt at smørret bare ligger som små klumper? HM. Er det nødvendigt at smelte og køle ned? Nu må vi se hvordan resultatet bliver for den er på vej i ovnen. Tak for nogle dejlige opskrifter!

  Svar
  • Annette
   5. november 2015 at 4:07 pm (2 år ago)

   Hej Maria
   Jeg håber at det gik, men du har ret i at der godt kan opstå små klumper, især hvis resten af ingredienserne ikke har stue temperatur. Men jeg tænker at de forsvinder når du bager bundene, de må selvfølgelig bare ikke være for store, så der opstår “smørhuller” i din kage.

   Svar
 10. Majken
  26. januar 2016 at 10:41 am (1 år ago)

  Hej
  Hvis jeg skal bruge 3 bradepande bunde er det så nok hvis jeg laver en potion pr bund?

  Svar
  • Annette
   27. januar 2016 at 8:56 pm (1 år ago)

   Hej Majken
   Ja det vil jeg altså tro at det er:)

   Svar
 11. Sif Andersen
  28. april 2016 at 11:46 am (1 år ago)

  Jeg skal bruge to bunde a ø30 da jeg har mudcake også. Jeg tænker at lave 1 1/2 portion dej. Hvor længe skal den have i ovnen vil du tro?
  Og tak for nogle super gode opskrifter og “how to” 🙂

  Svar
  • Sif Andersen
   28. april 2016 at 3:16 pm (1 år ago)

   …Eller ville du lave dobbelt portion?
   Kagen skal bruges søndag eftermiddag. Hvornår ville du lægge den sammen?
   Laver skildpaddecreme og bananmousse. Og så skal den smøres op(med din opskrift på smørcreme) og overtrækkes med fondant.
   Tsk 🙂

   Svar
   • Annette
    28. april 2016 at 8:55 pm (1 år ago)

    Hej Sif
    Det med tid i ovnen er altid svært når man bevæger sig ud over den oprindelige opskrift. Når jeg kigger på hvordan jeg har ganget denne opskrift op tidligere, så tror jeg at jeg ville sige dobbelt portion til 2 bunde af 30 cm. Bare for at være sikker. Jeg plejer gerne at skære toppen af kagen, for at give helt jævne bunde, så der ryger jo lidt kage af der.
    Jeg ville nok starte med 1/2 time ved de 160 grader. Herefter plejer jeg gerne at tjekke med 10 minutters mellemrum, indtil jeg synes at den er fin. Og så ville jeg notere det ned, så jeg ved hvor længe den skal bage til næste gang:). Synes du at kagen begynder at blive mørk, kan du jo dække den med sølvpapir.
    Hvis jeg skal bruge en kage søndag, så plejer jeg gerne at lægge den sammen dagen før. Hvis du kunne nå det lørdag formiddag, så burde den være klar til fondant og pynt lørdag aften:)
    Glad for at du kan bruge opskrifterne her på bloggen:)

    Svar
 12. Sandie
  11. maj 2016 at 9:31 am (1 år ago)

  Hej 🙂 Jeg er lidt nybegynder ud i at bage, så bliver lidt forvirret når du siger “ikke varmluft” til at bage med. Hvilken bruger du så?

  MVH
  Sandie

  Svar
  • Annette
   18. maj 2016 at 7:34 pm (1 år ago)

   Hej Sandie
   Jeg bruger “almindelig” ovn, altså over og undervarme:). Man kan godt bruge varmluft, men du skal så skrue lidt ned for temperaturen og være opmærksom på at kagen kan hæve meget op i midten og skabe en “bule”.:)

   Svar
 13. Amanda
  22. juni 2016 at 6:55 pm (11 måneder ago)

  Hej.
  Ville man kunne tilsætte hakkede mandler til denne opskrift? Eller passer det ikke til? 😄
  Vh Amanda

  Svar
  • Annette
   17. juli 2016 at 5:10 pm (10 måneder ago)

   Hej Amanda
   Ja da, det ville jeg bare kaste mig ud i.Vend dem i lidt mel inden, så de ikke falder til bunds under bagningen:)

   Svar
 14. Randi Winther
  18. september 2016 at 2:36 pm (8 måneder ago)

  Hej Annette
  Tror du jeg kan erstatte vanilje essensen med vaniljesukker?
  Hilsen Randi

  Svar
  • Annette
   29. september 2016 at 10:20 am (8 måneder ago)

   Hej Randi
   Ja det kan du sagtens, til hver en tid. Der skal nok bare dobbelt op i, da essens kan have noget kraftigere smag i sig en vaniljesukker:)

   Svar
 15. Anna Christensen
  20. oktober 2016 at 10:53 pm (7 måneder ago)

  Hej.
  Hvor lang tid kan bundende holde sig på frys, sådan ca? 🙂
  Mvh Anna

  Svar
  • Annette
   25. oktober 2016 at 8:16 pm (7 måneder ago)

   Hej Anna
   Jeg tror sagtens at de kan holde sig 2-3 måneder:)

   Svar
 16. Jannick
  28. april 2017 at 8:41 pm (4 uger ago)

  Opdagede din side ved en tilfældighed, og hurra for det ;0)
  Har lige bagt bunde både med vanilie og cacao, og de er perfekte !
  Brugte også dit “håndklæde” trik rundt om formen, og det er jo ganske enkelt genialt !!!
  Vil i morgen lægge kagen sammen med en mokka chokolademousse og hindbærmousse ( også fra din side ), og tror så jeg vil smøre den op med en chokolade smørcreme og derefter en hvid fondant.

  Svar
  • Annette
   8. maj 2017 at 9:53 pm (3 uger ago)

   Tak Jannick fordi du tager dig tid til at skrive. Jeg er super glad for at du kan bruge mine tips til noget og ikke mindst opskrifterne her på bloggen:)

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *