Cupcakes med blonder

Jeg har leget lidt med de nye CupCake Art måtter på shoppen. Det blev til disse Cupcakes med blonder.

De er super fine og nemme at arbejde med. Den måtte jeg har brugt her hedder Bianca, men der er lidt andre designs også. Man ruller først fondanten flad, ikke helt tyndt. Så lægger man måtten ind under fondanten og ruller ovenpå fondanten. Man skal trykke godt til, så der kommer et fint aftryk. Herefter fjerner man forsigtigt måtten fra fondanten. Så kan du lave Cupcakes med blonder.

Måtterne er 10 cm i diameter og jeg bruger kun 8 cm rund udstikker til mine fondant låg. Så man skal vælge hvilken del af mønsteret man vil have, og så stikke det ud. Herefter har jeg blandet lidt super white pulver med et par dråber vand og malet hen over låget med en stor hård pensel. Fordi mønsteret i fondanten er meget dybt, er det kun det øverste der bliver malet, og det skaber den her blonde effekt. Man kan også bruge en pulver med farve og så lave fondant låget i hvidt. Eller bare en anden farve end pulveret. Det er lidt svært at male det, men man skal bare sørge for at penslen ikke drypper. Så gør øvelse mester:).

Dette indlæg er forældet. Jeg har ikke længere webshoppen. Søg evt. efter de fine silikone måtter på google.

10 Comments on Cupcakes med blonder

 1. Hej Linette
  Tusind tak for de fine ord:). Jeg har selv haft en webshop og solgte de fine måtter. Dinkage.dk overtog mit lager og du kan finde nogle enkelte af de runde måtter via linket her.
  Jeg vil gerne undersøge sagen nærmere, men ellers kan du også google Cupcake art mat:)

 2. Hej Annette

  Dejlig blog du har🌸
  Hvor kan man købe de finde prægemåtter, og evt et link?

  Mvh Linette

 3. Hej Philomina
  Jeg har godt set de cupcake bagere du snakker om, det virker meget smart. Jeg har dog aldrig selv prøvet dem, men tænker at du da kan prøve at putte mere bagepulver i og se hvad der sker:)

 4. Hej Stina
  Jeg bruger bare den frosting der hedder 250 g smør, 500 g flormelis, lidt mælk til at justere konsistensen og vanilje essens til smag:). Pisk det godt og luftigt.

 5. Hej Kristina
  Tak for de søde ord om bloggen. Jeg håber at du synes endnu bedre om den nu hvor den har fået en make over;).
  Til de cupcakes hvor jeg har brugt fondant låg har jeg bare brugt fra Funcakes. Jeg har aldrig oplevet at min fondant sveder pga. frostingen. Jeg oplever det når kagen bliver varm. Altså hvis jeg tager den ud af køleskabet og skal pynte den. Hvis det så er en varm sommerdag, så begynder fondanten at svede. Men ellers oplever jeg det ikke.:)

 6. Hej Annette.
  Allerførst: Tusind tak for en dejlig blog, jeg bnytter mig tit af dine opskrifter.
  Dernæst må jeg lige høre.
  Jeg har købt en prægemåtte hos dig, sådan en i plastik. Min plan er som ovenstående billede at præge noget fondant med måtten til nogle dejlige cupcakes. Nu er det så at jeg er i tvivl: Hvilken frosting bruger du til dine cupcakes, jeg mener at have læst at fondant godt kan “svede” ovenpå frosting… Eller er jeg helt gal på den?
  Mange venlige hilsner
  Kristina

 7. Hej Annette.
  Hvilken frosting bruger du under de fine dekorationer?
  Med venlig hilsen
  Stina

 8. Kære Annette. Jeg har prøvet at lave cupcakes et par gange, jeg har snydt lidt og købt en cupcake bager i Fakta, de er meget små, men bliver utroligt lækre. Mit eneste problem er, at de ikke hæver nok, kan man bare komme mere bagepulver/natron i opskriften? ved du det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *