Chokoladekage med chokolade frosting

Her får I en opskrift på den bedste chokoladekage i bradepande der findes. Dette er en nem opskrift på chokoladekage, så det er bare at gå igang med at bage.

Opskriften er oprindeligt på chokolade cupcakes, men jeg savnede en chokoladekage i bradepande her på bloggen. Jeg har selvfølgelig justeret ingredienserne så de passer. Med denne chokoladekage opskrift får du en chokoladekage som er fast i det, med en god smag af chokolade. Det er ikke en luftig chokoladekage. Jeg har valgt at smøre en lækker luftig chokolade frosting ovenpå, det giver virkelig en rigtig chokolade bombe i sidste ende. Sidste gang vi holdte klassefest var vores bidrag af denne kage meget hurtigt væk. Det gør selvfølgelig også lidt med den fine krymmel, det fanger altså bare børnenes interesse.
Jeg kan varmt anbefale denne chokoladekage. Skal du bruge en chokoladekage kun med kakaopulver? så udelader du blot den mørke chokolade i opskriften herunder, og holder dig ellers til fremgangsmåden.

God fornøjelse

Ingredienser til verdens bedste chokoladekage (bradepande på ca. 26 cm x 38 cm)

50 g kakaopulver
100 g mørk chokolade
4,5 dl kogende vand
400 g sukker
250 g smør
4 store æg
440 g mel
3 tsk. bagepulver
2 tsk. vaniljesukker
1/2 tsk. salt

Fremgangsmåde

  • Chokolade og kakao blandes og det kogende vand hældes over. Rør lidt i det, og lad det hele blive opløst og afkølet.
  • Pisk smør og sukker blødt og luftigt. Det skal piskes rigtig godt sammen.
  • Tilsæt æggene et af gangen og pisk det godt ind i dejen.
  • Bland mel, bagepulver, vaniljesukker og salt i en skål for sig.
  • Tilsæt melblandingen lidt af gangen til sukker og æggeblandingen og vend det forsigtigt sammen.
  • Vend til sidst kakao/chokoladeblandingen i dejen, det skal have stuetemperatur, da dejen ellers vil smelte.
  • Hæld dejen i bradepanden og bag chokoladekagen ved 180 grader almindelig ovn i 25-30 min. Er du i tvivl, så tryk på kagen, “hopper” den ud igen, er kagen færdig bagt.
  • Tag bradepanden med chokoladekagen ud af ovnen og afkøl den færdigbagte chokoladekage helt.
Lækker chokoladekage
Nem chokoladekage opskrift

Jeg har valgt at pynte chokoladekagen med en super lækker chokolade creme cheese frostingherover. Men jeg bruger også den almindelige chokoladefrosting, da mine børn ikke er så begejstret for creme cheese versionen. Det er den almindelige chokolade frosting/ chokolade smørcreme jeg har brugt på det øverste billede.

Kagen er drysset med hjemmelavet krymmel og blomster lavet af fondant, dette vil smelte med tiden, så vil du pynte med fondant, skal du vente til i sidste øjeblik.
Ellers kan du bruge helt almindelig købe krymmel, det holder sig fint. Det har jeg også brugt øverst oppe.
Vi plejer gerne, at have chokoladekagen stående på køkkenbordet 2-3 dage. Sæt den evt i køleskabet hvis du ønsker at den skal holde længere.