Rice krispies

Denne opskrift på rice krispies snacks har jeg fra en kollega som havde dem med på jobbet. Den smager virkelig lækkert og er så nemme at lave. Ikke noget der skal bages. Det skal bare på køl og derefter nydes.

Ingredienser til rice krispies snacks (antal afhænger af størrelsen du skærer)

8 yankie bars (Bilka har en pakke med 5 stk. til ca. 15 kr.)
100 g smør
6 spsk. lys sirup
200 g rice krispies (en kopi er også brugbar)
200 g mørk chokolade (har du kun lys kan du sagtens kaste dig ud i det også)

Smeltet yankie bar og smør i en gryde

Fremgangsmåde

Smør, yankie bars og sirup puttes i en gryde og smeltes sammen til en jævn masse. Hæld rice krispies i massen og rør godt rundt. Det skal gå lidt hurtigt for det køler hurtigt ned.

Rice krispies snack med smeltet yankie bar

Når det er rørt godt sammen hældes det i formen (min er 23 cm x 33 cm) du vil bruge. Jeg lagde et stykke bagepapir i bunden inden. Den bliver ikke så høj, så kanterne kan skæres fri. Pres din rice krispiesmasse godt ned i formen.

Rice krispies snacks med mørk og chokolade

Smelt chokoladen og hæld den over, sørg for at fordele den godt, så den dækker hele overfladen. Sæt formen i køleskabet og lad det hele stivne. Det tager nogle timer.

Rice krispies med yankie bar

Efter et par timer på køl kan du vende din snack ud og fjerne bagepapiret. Skær derefter ud i passende stykker. Jeg synes at en størrelse på 3-4 cm x 3-4 cm er passende, men du skærer bare som du vil.;)

Opbevar dine snacks i en lufttæt bøtte eller frysepose i køleskabet. Jeg vil skyde på at de sagtens kan holde sig 1 uges tid, hvis de altså ikke er spist inden da;)

Rice krispies snacks - Annettes kager

Ønsker du dem højere bruger du bare en form der er mindre eller lave dobbelt portion. Disse er ca. 2 cm høje.
Jeg har også lavet en opskrift med hindbær og hvid chokolade som er ret lækre.

4 comments on “Rice krispies snacks”

  1. Hej Malou
    Jeg køber den billige kopi version i netto. Men det er ikke en fast vare i deres sortiment, så de har den ikke hele tiden. Ellers vil jeg da mene at de store supermarkeder har den originale version:)

  2. Hej Lene
    Det tror jeg sagtens at du kan:). Bare giv det et lag chokolade, så bunden ligesom bliver “lukket”, så burde der ikke kunne trænge creme ned i din rice krispies bund:)

  3. hej. jeg skal lave en lagkage og mangler et sprødt element i stedet for en bund med en nød af en slags så tænkte kan man ikke bruge denne som bund i en lagkage? vil den kunne tåle en creme oven på uden at blive blød?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *