Rice krispies treat med hindbær og hvid chokolade

Her følger en lækker og nem Rice krispies opskrift på snacks med hindbær.

Denne opskrift på Rice krispies snacks med hindbær er lavet i en firkantet form med målene 18 cm x 28 cm. De færdige snacks har en ca. højde på 3,5 cm. Alt efter hvilken størrelse form du bruger, kan de blive højere eller lavere.

Ingredienser til rice krispies snacks med hindbær

8 yankie bars
100 g smør
6 spsk. lys sirup
40 g hakket mandler
3/4 dl frysetørret hindbær
200 g rice krispies (eller en kopi)
300 g hvid chokolade (gem lidt til at farve og sprøjte på til sidst)

Fremgangsmåde

 • Sørg for at din form får bagepapir i bunden og op langs siderne. På den måde kan du nemmere få det op af formen, når det er færdigt. Men det kræver stadig en smule arbejde at få det op.
  Rice krispies snack
 • Smør, yankiebars og sirup puttes i en gryde og smeltes sammen til en jævn masse.
  Rice krispies med hindbær og hakket mandler
 • Når massen er helt smeltet og rørt godt sammen tilføjes frysetørret hindbær og hakket mandler.
 • Rør det godt rundt og tilsæt derefter rice krispies.
 • Rør det hele godt sammen, og bliv ved med at røre i det, indtil alle rice krispies er dækket af karamel massen.

Rice krispies treat med smeltet yankie bar

 • Hele massen hældes nu ud i den bagepapirs beklædte form, og mases godt ned i formen. Jeg brugte bagsiden af en grydeske, og det fungerede ret godt.

Rice krispies snack med hvid chokolade

Chokoladeovertræk

 • Så skal den hvide chokolade smeltes og smøres udover karamel massen. Hvid chokolade opfører sig noget anderledes end lys og mørk chokolade, så den må endelig ikke blive for varm. Når hvid chokolade bliver meget varm, klumper den og vil ikke smelte. Så tager du den blot af varmen og rør i den. Så skal den nok smelte lige så stille. Da jeg lavede denne opskrift for 2. gang, brugte jeg lidt kakaosmør i chokoladen. Det gjorde den mere flydende, så jeg kunne hælde den ud over i stedet for.
 • Sørg for at gemme en lille rest af chokoladen, som du kan farve med din udvalgte pulver farve. Du kan evt. se et udvalg fra Bagetid her. Put en smule pulver i af gangen og rør det godt ind. Bliv ved med at tilføje pulver, indtil du er tilfreds med farven.
 • Herefter hældes chokoladen på en sprøjtepose, og du kan nu pynte oven på den hvide chokolade. Du kan evt. vælge at skrive eller tegne noget, jeg har bare valgt at lave en masse striber.

Rice krispies treat - Annetteskager

 • Sæt din snack i køleskabet og lad den stå og sætte sig, et par timer skulle række, men en halv dag gør heller ikke noget, hvis det passer dig bedst at lave det lang tid i forvejen.
 • Herefter kan du tage den ud af din form og skære den ud i de størrelser, som du har lyst til.

Opbevaring

Jeg opbevarer dem i køleskabet, men tager dem gerne ud lidt før de skal serveres. Så er de knap så hårde, når de skal spises. En uges tid vil jeg godt turde gemme dem, hvis de altså holder så længe;).

Smagen er skøn frisk, og hindbær og hvid chokolade smager altså bare lækkert sammen. De fleste rice krispies snacks laves faktisk med smeltet skumfiduser, men det er jeg ikke selv så vild med. Jeg kan godt lide skumfiduser, men det er altså noget klistret stads og så smager det bare ikke helt så godt. Men det er jo en smagssag, og jeg foretrækker varianten her med smeltet yankie bars.

Jeg har også lavet en variant med mørk chokolade og smeltet yankee bars, hvis du ikke er så glad for hvid chokolade.

 

2 Comments on Rice krispies snacks med hindbær

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *