Fudge

Disse mint fudge er simpelt hen så nemme at lave, og så smager de bare så fantastisk af chokolade. Man kan evt. bruge den her opskrift som en base, og så bruge en anden essens end mint.

Eller måske kun mørk eller lys chokolade istedet for at blande. Man kan gøre lige som man bedst kan lide. Jeg har oversat opskriften herfra. En side med mange skønne opskrifter:). Jeg har stadig et par stykker liggende som også skal afprøves.

Se evt. den halve opskrift uden mint med billedeguide her.

Ingredienser til mint fudge (antallet afhænger af hvor store du skærer dem)

1 spsk. smør + lidt til at smøre formen
340 g mørk chokolade
325 g lys chokolade
1 dåse kondenseret mælk
1 tsk. pebermynte essens
1 tsk. vanilje essens

Fremgangsmåde

  • Start med at smøre en form. Jeg brugte en firkantet udtræksform som den her i størrelsen 28 cm x 18 cm. En anden gang vil jeg nok lave formen lidt mindre for at få de færdige stykker bare en smule højere. Men det kræver en anden bageform, da min ikke kan blive mindre. Jeg satte formen op i en bradepande og brugte bagepapir i bunden og lidt smør langs siderne af formen.
  • Smør og chokolade smeltes i en gryde forsigtigt. Det må selvfølgelig ikke koge.
  • Når det er helt smeltet og glat, tilsættes kondenseret mælk samt smags essenser.
  • Jeg oplevede nu at min chokolade masse begyndte at skille pga. temperatur forskellen. Rør rundt indtil du får en ensartet masse igen. Det kan godt lade sig gøre.
  • Når chokolade massen er glat og jævn, hældes den op i formen.
  • Fordel den og prøv at smøre overfladen ud så den bliver helt jævn. Jeg måtte dog alligevel skære toppen af for at få flotte firkantet stykker. Sæt din fudge i køleskabet til den har sat sig.

Den skal opbevares på køl, men jeg vil anbefale at tage den ud lidt før den skal spises. Det må gerne være lidt blødt efter min smag.

Det er meget chokolade der skal bruges og du kan også sagtens halvere opskriften. Det afhænger lidt af hvor mange du skal servere for.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *