Chokolade

En nem og lækker opskrift på fudge, i denne udgave med chokolade. Er du chokolade elsker vil denne opskrift helt sikkert være et hit.

Chokolade fudge opskrift (lavet i en folieform på ca. 20×14 cm)

1/2 spsk smør + lidt til at smøre formen
170 g mørk chokolade
160 g lys chokolade
1/2 dåse kondenseret mælk (ca. 200 g)
1 tsk vanilje essens

Fremgangsmåden for chokolade fudge

Sæt en lille klat smør i bunden af din foliebakke og læg bagepapir i formen. Lad det rage over kanten, så har du noget at tage fat i, når du skal have den færdige fugde op. Smør nu bagepapiret også, bare en smule.

Smør og chokolade smeltes i en gryde. Hold øje for det må selvfølgelig ikke koge eller brænde på. Når chokoladen er smeltet og glat, tilsættes kondenseret mælk samt vanilje essens. Alt efter hvilken temperatur den kondenseret mælk har, kan massen skille. Men bare bliv ved med at røre rundt, den skal nok samle sig igen. Når massen er ved at være klar, samler den sig i en stor klump og slipper bunden af gryden. Den kan nu hældes op i formen.

Chokolade fudge

Prøv at glatte toppen så meget som muligt, det er altså ikke helt nemt.

Sæt nu din fugde i køleskabet og lad den stå og sætte sig. Jeg lod min stå 1/2 døgns tid, men mindre kan nok godt gøre det.
Tag fat i bagepapiret og vend din fugde ud på et skærebræt. Skær den ud i små firkanter og pak dem evt. ind i små stykker bagepapir/madpapir som karameller. Eller opbevar dem i en lufttæt bøtte. Du kan også bruge en lille cellofan pose, og give dem som værtindegave.
Disse lækkerier bør spises indenfor 1 uges tid

Chokolade fudge
Så er den lækre chokolade fudge klar til at blive spist.

De smager virkelig lækkert, hvis du er en rigtig chokolade elsker.

Print Friendly, PDF & Email

2 comments on “Chokolade fudge”

 1. Hvilken temperatur vil du anbefale mælken har?
  Jeg troede chokolade skulle smeltes over vandbad, kan det godt tåle at komme i gryde?

  • Hej Camilla
   Den kondenseret mælk skal bare have stuetemperatur, det er helt fint. Der er mange der opbevarer den i køleskabet, og så er den jo selvfølgelig iskold, hvilket ikke ville være godt at hælde ned i den lune smeltet chokolde og smør.
   Du har ret i at chokolade i mange opskrifter helst skal over vandbad. Det er simpelt hen fordi at chokoladen ikke kan tåle at brænde på. Men står man ved gryden og holder øje sker der intet ved det. Jeg ved faktisk ikke om man ville kunne lave en fudge over vandbad.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *