Chokolade

En nem og lækker opskrift på fudge, i denne udgave med chokolade. Er du chokolade elsker vil denne opskrift helt sikkert være et hit.

Jeg kendte ikke til chokolade fudge før jeg prøvede denne opskrift, og jeg må sige at jeg er solgt. Denne chokolade fudge er blød og har en helt fantastisk smag af chokolade. Det bedste er dog at denne opskrift på chokolade fudge er super nem. Alle kan være med her. Prøv den og skriv gerne herunder hvad du synes.

Ingredienser til chokolade fudge (lavet i en folieform på ca. 20×14 cm)

1/2 spsk smør + lidt til at smøre formen
170 g god mørk chokolade
160 g god lys chokolade
1/2 dåse kondenseret mælk (ca. 200 g)
1 tsk vanilje essens

Fremgangsmåde

 • Sæt en lille klat smør i bunden af din foliebakke og læg bagepapir i formen. Lad det rage over kanten, så har du noget at tage fat i, når du skal have den færdige fugde op.
 • Smør nu bagepapiret også, bare en smule.
 • Smør og chokolade smeltes i en gryde. Hold øje for det må selvfølgelig ikke koge eller brænde på.
 • Når chokoladen er smeltet og glat, tilsættes kondenseret mælk samt vanilje essens. Alt efter hvilken temperatur den kondenserede mælk har, kan massen skille. Men bare bliv ved med at røre rundt, den skal nok samle sig igen.
 • Når massen er ved at være klar, samler den sig i en stor klump og slipper bunden af gryden.
 • Den kan nu hældes op i formen.

God chokolade fudge - Annettes kager

Prøv at glatte toppen så meget som muligt, det er altså ikke helt nemt.

 • Sæt nu din chokolade fugde i køleskabet og lad den stå og sætte sig. Jeg lod min stå 1/2 døgns tid, men mindre kan nok godt gøre det.
 • Tag fat i bagepapiret og vend din fugde ud på et skærebræt.
 • Skær den kolde chokolade fudge ud i små firkanter og pak dem evt. ind i små stykker bagepapir/madpapir som karameller. Eller opbevar dem i en lufttæt bøtte. Du kan også bruge en lille cellofan pose, og give dem som værtindegave.

Disse lækkerier bør spises indenfor 1 uges tid

Lækker hjemmelavet chokolade fudge

Nem chokolade fudge

Er du som jeg helt tosset med chokolade, så vil du med garanti elske disse. Nyd dem til kaffen eller sæt dem på bordet til fødselsdagen sammen med kagen. De ville også være virkelig fine som en lille lækker værtindegave næste gang du skal ud.

Er du vild med chokolade ligesom jeg? Så prøv også min opskrift på verdens bedste chokolade mousse.

Affiliate links

Denne side indeholder affiliate links. Det betyder, at der når du klikker på mine links, vil lægge sig en lille cookie hos dig. Hvis og når du evt. handler i den webshop, som jeg linker til, vil jeg modtage et lille beløb for dit køb. Dette har ikke betydning for det beløb du handler for, det er webshoppen der betaler mig.
Beløbet gør det muligt for mig, at prøve endnu flere kreative ideer af og dele med dig.
Tak fordi du støtter mit arbejde, det er værdsat.

8 Comments on Chokolade fudge

 1. Fedt at du skriver igen Line, så kan andre læse med hvis de skulle opleve det samme som dig😊. Jeg sætter også lige ind i opskriften, at det godt kan have noget at sige hvor mange % chokoladen er på.
  Tusind tak for de meget søde ord ☺️🌸 jeg er glad for at andre finder inspiration her på min side 😁

 2. Hej igen. Jeg fandt ud af jo længere jeg æltede min masse jo bedre blev den. Tror bestemt osse nu på at det må have været noget andet end essensen der drillede. Det kunne sagtens have været den mørke chokolade, da jeg fik puttet een på 82 % i sammen med den lyse. Har senere lært at de 2 sagtens kan gå ind og modarbejde hinanden i sådanne sager, men har osse lige lært at der er forskel på kondenseret mælk, tro det eller ej. Nestle og Tørsleff er slet ikke ens..🤔 Ren forvirring..🤪 Synes lige jeg ville fortælle at jeg fik reddet massen ved at ælte den igennem.. Fortsat god dag og endnu engang tak for virkelige gode opskrifter og dit altid imødekommende glade sind.

 3. Hej Line
  Det lyder altså mærkeligt at essensen skulle påvirke om det samler sig. Det må ha været noget andet der har drillet. Men jeg kan ikke sige hvad🤔

 4. Hej Annette.

  Jeg sidder nu og er rigtig sur på mig selv, jeg undlod essensen, men den må have haft sin virkning på massen, da jeg havde rørt (meeeegeet) længe og den stadig ikke ville samle sig,
  valgte jeg at se hvad der ville ske, når den kom i køleskabet. Der skete det at massen blev stenhård og den kondenseret mælk ligger ovenpå i hvide klatter, så nu må jeg nok starte forfra.. Øv.. Smagen er ellers super mums

 5. Hej Line
  Ihh hvor er du sød at skrive alt det du skriver🙏🏻. Det er præcis derfor jeg elsker at dele mine succes opskrifter her på siden😊❤️ Tak 🙏🏻🙏🏻
  Hvis jeg var dig ville jeg bare prøve uden essensen. Den får jo helt sikkert smag fra chokoladen, så er ikke i tvivl om at den vil smage fantastisk alligevel 🤩🌻

 6. Hej Annette..

  Mange tak for al din hjælp igennem tiderne, sidder lidt i det skjulte og følger med, nyder hvert et øjeblik.😋
  Du hjalp mig engang med den lækreste hindbærskum til en kage, og den skum er blevet flittigt brugt siden.. Den kan bruges til alt ligefra fyld i lagkager til fyld i vandbakkelser.. 😋😋❤️❤️.
  Faldt så lige over denne dejlige nemme opskrift på fudge som jeg “desværre” har forelsket mig i. Men… Kan man ikke bruge andet end vanilie essens.. Eller skal den i?? Mvh “Den gamle krage”

 7. Hej Camilla
  Den kondenseret mælk skal bare have stuetemperatur, det er helt fint. Der er mange der opbevarer den i køleskabet, og så er den jo selvfølgelig iskold, hvilket ikke ville være godt at hælde ned i den lune smeltet chokolde og smør.
  Du har ret i at chokolade i mange opskrifter helst skal over vandbad. Det er simpelt hen fordi at chokoladen ikke kan tåle at brænde på. Men står man ved gryden og holder øje sker der intet ved det. Jeg ved faktisk ikke om man ville kunne lave en fudge over vandbad.

 8. Hvilken temperatur vil du anbefale mælken har?
  Jeg troede chokolade skulle smeltes over vandbad, kan det godt tåle at komme i gryde?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *