smørcreme med citron

En skøn, frisk og nem opskrift på citron frosting/smørcreme. Citronen gør den ellers søde frosting dejlig syrlig og det giver et skønt pift til fx citron cupcakes eller en citron kage.

Jeg elsker alt med citron og denne citron frosting/smørcreme er ingen undtagelse. Det giver simpel hen bare et fantastisk friskt pift til både bagværk og andre søde lækkerier. Selvom det lyder utroligt, så kan jeg faktisk godt få det for sødt. Med en syrlig frosting som denne citron frosting, er der et lækkert modspil til den søde cupcake.

Ingredienser til citron frosting/smørcreme

250 g smør
350 g flormelis
½ tsk. vanilje essens
Frisk revet citron skal fra 2-3 citroner (økologiske). Kun det yderste gule lag, det indenunder er meget bittert.

Fremgangsmåde

 • Det hele blandes i en skål og piskes til det er let og luftigt.

Du kan nu sprøjte frostingen på med sprøjtepose og en fin tyl, eller du kan smøre den på med en kniv. Jeg valgte også at sprøjte en smule smørcreme indeni kagen, det var ret lækkert. Jeg kan virkelig godt lide denne frosting da den er dejlig frisk og syrlig. Det er lækkert når det sættes sammen med alt den søde kage.

Du kan også sagtens bruge citron saften fra citronen, men smagen bliver mere intens når man bruger skallen.

Jeg har også en skøn opskrift på citron cupcakes her på bloggen.

 

7 Comments on Citron frosting/smørcreme

 1. Hej Rikke
  Det kan jeg desværre ikke svare på. Umiddelbart vil min egen teori være at man sagtens kan, da der er så lidt citron i. Altså sammenlignet med smør og flormelis. Men jeg ved det ikke, da jeg ikke selv har prøvet det. 🙂

 2. Hej Annette

  Kan man bruge den til opsmøring af fondantkage, hvis man bruger skallen og ikke saften? Eller er der stadig for meget syre?

 3. Hej Maria
  Hmm, jeg har ikke hørt noget om at det skulle påvirke fondanten at der er citron i smørcremen. Men derfor kan det da godt have noget at sige. Har du prøvet at Google det? Evt. på engelsk, der får man mange flere svar:)

 4. Må der godt være citronsaft i hvis man bruger den til opsmøring af fondantkage ..?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *