Cupcakes

Disse cupcakes er rigtig lækre og friske, og frostingen synes jeg selv er helt fantastisk. Smagen af citron er bare så dejlig syrlig, og helt perfekt på en varm sommerdag, evt. som en bryllups cupcake.

Citron cupcakes opskrift (Giver ca. 24 cupcakes)

370 g mel
2 ½ tsk. bagepulver
1/4 tsk. salt
113 g smør (stue temp.)
440 g sukker
2 store æg (stue temp.)
2 1/4 tsk. vanilje
3,5 dl sødmælk
1 ½ dl frisk presset citron saft
Frisk revet citron skal fra 2-3 citroner (Husk de skal være økologiske, så de ikke er overflade behandlet)

Fremgangsmåden for citron cupcakes

Smør og sukker piskes til det er let og luftigt (ca. 3-5 min). Æggene tilsættes et af gangen og der piskes langsomt efter hvert.

Mel, bagepulver og salt sigtes sammen i en skål.

Vaniljen hældes i mælken.

Tilsæt 1/3 af de tørre ingredienser og 1/3 af mælken til smør blandingen og pisk grundigt. Gentag med endnu 1/3 del. Skrab siderne undervejs hvis det er nødvendigt. Tilsæt resten af de tørre ingredienser og mælken og pisk det grundigt sammen. Tilsæt citron saft samt skal og pisk langsomt sammen.

Kagerne bages i en forvarmet ovn 177 grader (ikke varmluft) i 16-18 min. Tjek evt. med en tandstik hvis du er usikker.

Citron frosting opskrift

250 g smør
350 g flormelis
½ tsk. vanilje essens
Frisk revet citron skal fra 2-3 citroner (økologiske)

Det hele blandes i en skål og piskes til det er let og luftigt.

Du kan nu sprøjte din frosting på med sprøjtepose og en fin tyl, eller du kan smøre den på med en kniv. Jeg valgte også at sprøjte en smule smørcreme indeni kagen (tyl 230), det var ret lækkert.

Print Friendly, PDF & Email

36 comments on “Citron cupcakes med citron frosting”

 1. Fantastisk cupcakes<3 Mine skulle bare bages i 40 minutter, men de var stadig ikke bagte i midten. ved du hvorfor?

  • Hej Menah
   Det lyder da godt nok mærkeligt. Min umiddelbare tanke er at det er ovnens skyld, jeg kan ikke se hvad det ellers skulle være. Ingredienserne kan ikke være årsagen. Prøv at skrue lidt mere op for ovnen næste gang:)

 2. Hej, er i fuld gang med disse – og har med stor succes brugt dine gode opskrifter. Er sukkermængden ikke lidt rigelig? (synes tidligere kun jeg har brugt cirka dobbelt så meget sukker som smør). Anyway, tak for fin inspiration til lækre sager :). Hilsen Lone

  • Hej Lone:)
   Du har fuldstændig ret i, at der er meget sukker i opskriften. Men det er klassisk for de amerikanske opskrifter. Jeg har selv overvejet at prøve med mindre sukker, men jeg er lidt usikker på om man bare kan bruge mindre sukker, uden at det har indflydelse på det færdige resultat.

 3. Lavede dem igår og jeg fik et super lækkert resultat. Havde dog ikke fået købt vanilje ekstrakt men tilsatte istedet en masse citronsaft.

  • Hej Julie
   Det lyder rigtig godt:). Fantastisk tip at vanilje essensen kan undværes, den er de generelt bare meget glade for de amerikanere;)

 4. hej anette- skal lave cupcakes til en barnedåb og vil hører hvad du vil vælge imellem dine 3 opskrifter her: citron cupcakes, lime cupcakes el lime cupcakes med kokos? det skal være den der mest vinder folk 🙂 kh michela

   • hej anette jeg har lige lavet dem og har et spørgsmål- er de normalt lidt klæberige/våde? (måske pga citronen) ? jeg har givet dem 35 min. det er bare om det er nomalt?

    • Hej Michela
     Det lyder godt nok som meget hvis de har fået 35 min. Men så længe de ikke er blevet tørre er det jo fint nok. Jeg har selv en ovn som varmer mere end den skal. Eller det vil sige at det tror jeg, fordi at hvis jeg holder mig til en opskrift, så bliver det jeg bager meget hurtigt mørkt. Det kan jo være at du kan skrue lidt op for din ovn og evt. kun bage 25 minutter istedet for de 35. Men prøv dig frem næste gang, og hold øje undervejs:)

 5. Hej – de ser rigtig gode ud 🙂 Kan man bruge mini/skummetmælk i stedet for sødmælk? Eller tror du at de vil miste smag?

  • Hej Ditte
   De er også virkelig lækre:) og ja det tror jeg sagtens at du kan. Det tror jeg ikke har store konsekvenser for smagen, i hvert fald ikke dårlige konsekvenser;)

 6. Rigtig god opskrift 🙂 Jeg lavede dem med letmælk og så brugte jeg smeltet og afkølet smør i stedet for og startede med at piske æggene og sukkeret, derefter hældte jeg det afkølede smør i. Det fungerer også godt, de blev rigtig lækre.

  • Tak for tip Berit:), der er uden tvivl et hav af måder at lave de forskellige opskrifter på og stadig opnå et lækkert resultat:)

 7. Hej
  de lyder vildt lækre..
  er det almindeligt smør der skal bruges til fordring, eller stege/bage margarine?

  • Hej Kura
   Jeg bruger altid rigtig smør, altså dem du kan købe i papir. Det behøver dog ikke at være Lurpak, der findes kopier som er langt billigere derude og smager lige så godt, synes jeg;)

 8. Hej.
  Min datter fylder 1 år og jeg forestiller mig at lave nogle forskellige cupcakes. Hvor køber du pynten og er den spiselig?
  Mht at få en flot frosting. Har aldrig arbejdet med sprøjteposer, er der en bestemt teknik?
  Vh Christina

  • Hej Christina
   Jeg laver selv min pynt, hvis det altså er blomster du tænker på. Jeg laver dem ud af fondant som er spiseligt. Jeg har lidt forskellige how to´es her på min blog til at lave fondant blomster. Kig her. Og her er teknikken til en lidt større fondant blomst.
   Med hensyn til at sprøjte frosting på cupcakes så har jeg lavet nogle små videoer som du kan finde her.

    • Hej igen Christina
     Mine favorit tyller er de åbne stjernetyller. De kan fåes i mange størrelser, men en god mellem størrelse er den fra Wilton der hedder 1M, jeg har lavet en søgning på Google her.

  • Ja det kan jeg godt se at jeg ikke har været så detaljeret med;). Men det er vist essens. Du kan dog også bruge vanilje pulver hvis du hellere vil det:)

 9. Når jeg rører dejen på røremaskinen , skal det være piskeriset eller spartel jeg skal bruge både til kagen og frostingen ?

 10. Jeg havde samme oplevelse med, at de ikke blev tilstrækkelig bagt i midten ved den lave temperatur og skruede derfor op fra de 177 grader til ca.210 grader ved anden portion. Resultatet blev helt fint. Og jeg kom mindre sukker i opskriften = 650 gr. – det fungerer fint for både smag og færdig konsistens 🙂

 11. Hej. Super lækre opskrifter du har ☺️ Har dog et spørgsmål til frosting. Er det ligemeget om det er saltet eller usaltet smør? 😬
  Mvh Christina

 12. Nu har jeg lavet de her cupcakes flere gange og jeg elsker dem.. jeg blander så 1.5 dl kærnemælk i istedet for 3.5 dl sødmælk og så når de er køle af fylder jeg lemoncurd indeni 😍 nøj.. din opskrift er super lækker tak for inspiration ❤

  • Hej Catharina
   Det lyder virkelig lækkert, det tror jeg at jeg må prøve. Jeg elsker simpel hen den “friskhed” som citron giver bagværk:). Tak fordi du deler:)

 13. Godt tip!

  Jeg prøvede at putte moste hindbær på toppen inden muffinsene kom i ovnen, og når så de blev taget ud, var der hindbær i midten.

  Og på toppen: blandede jeg flormelis og citron. Det smager fantastisk!

 14. Skal det være sødmælk pga fedtindholdet?
  Jeg prøvede med minimælk men resultatet blev ikke lige så godt som med sødmælk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *