Citron muffins med citron frosting - Annettes kager

Disse citron cupcakes med citron frosting er virkelig lækre og friske. Frostingen er skøn syrlig, et dejligt modspil til alt det søde.

Smagen af citron er bare så dejlig syrlig, og helt perfekt på en varm sommerdag, evt. som en bryllups cupcake.

Synes du som jeg godt at kager kan blive lidt for søde? Så skal du prøve denne opskrift på citron cupcakes med citron frosting. De er stadig søde men den syrlige smag fra citronsaften og skallen, giver den søde smag et twist. Jeg kan kun anbefale dig at bage dem.

Ingredienser til citron cupcakes (giver ca. 24 cupcakes)

370 g mel
2 ½ tsk. bagepulver
1/4 tsk. salt
113 g smør (stue temp.)
400 g sukker
2 store æg (stue temp.)
2 1/4 tsk. vanilje
3,5 dl sødmælk
1 ½ dl frisk presset citron saft
Frisk revet citron skal fra 2-3 citroner (Husk de skal være økologiske, så de ikke er overflade behandlet)

Fremgangsmåde

 • Smør og sukker piskes til det er let og luftigt (ca. 3-5 min).
 • Æggene tilsættes et af gangen og der piskes langsomt efter hvert.
 • Mel, bagepulver og salt sigtes sammen i en skål.
 • Vaniljen hældes i mælken.
 • Tilsæt 1/3 af de tørre ingredienser og 1/3 af mælken til smør blandingen og pisk grundigt.
 • Gentag med endnu 1/3 del. Skrab siderne undervejs hvis det er nødvendigt.
 • Tilsæt resten af de tørre ingredienser og mælken og pisk det grundigt sammen.
 • Tilsæt citron saft samt skal og pisk langsomt sammen.
 • Kagerne bages i en forvarmet ovn 177 grader (ikke varmluft) i 16-18 min.
 • Tjek evt. med en tandstik hvis du er usikker.

Ingredienser til citron frosting

250 g smør
350 g flormelis
½ tsk. vanilje essens
Frisk revet citron skal fra 2-3 citroner (økologiske)

Fremgangsmåde

 • Det hele blandes i en skål og piskes til det er let og luftigt.

Du kan nu sprøjte din frosting på med sprøjtepose og en fin tyl, eller du kan smøre den på med en kniv. Jeg valgte også at sprøjte en smule smørcreme indeni kagen (tyl 230), det var ret lækkert.

Er du, som jeg, helt pjattet med citron i det søde køkken? Så kig på min citron mousse opskrift, en lækker let dessert eller brug den som kagefyld.

38 Comments on Citron cupcakes med citron frosting

 1. Hej Gitte
  Jeg har også fået virkelig god respons på dem fra andre. Jeg har desværre ikke prøvet at fryse dem ned, men det skulle være muligt. Vær dog opmærksom på at papirsformene måske kan finde på at slippe når du skal tø dem op. Alternativt kan du bare sætte dem i nogle nye forme når de skal serveres 🙂

 2. Dine citronmuffins lyder super lækre. Har du prøvet at fryse dem ned? Jeg vil gerne servere dem på søndag, men kan ikke nå at bage dem i weekenden. Har du evt et fryse tip.

 3. Skal det være sødmælk pga fedtindholdet?
  Jeg prøvede med minimælk men resultatet blev ikke lige så godt som med sødmælk.

 4. Godt tip!

  Jeg prøvede at putte moste hindbær på toppen inden muffinsene kom i ovnen, og når så de blev taget ud, var der hindbær i midten.

  Og på toppen: blandede jeg flormelis og citron. Det smager fantastisk!

 5. Hej Catharina
  Det lyder virkelig lækkert, det tror jeg at jeg må prøve. Jeg elsker simpel hen den “friskhed” som citron giver bagværk:). Tak fordi du deler:)

 6. Nu har jeg lavet de her cupcakes flere gange og jeg elsker dem.. jeg blander så 1.5 dl kærnemælk i istedet for 3.5 dl sødmælk og så når de er køle af fylder jeg lemoncurd indeni 😍 nøj.. din opskrift er super lækker tak for inspiration ❤

 7. Hej Anja
  Tusind tak for dine tips. Jeg får lige prøvet dem af næste gang jeg prøver denne opskrift og evt. rettet den til:)

 8. Hej Christina
  Jeg bruger personligt altid saltet smør pga. den store prisforskel. Jeg kan ikke smage forskel, men det er der nok nogen der kan:)

 9. Hej. Super lækre opskrifter du har ☺️ Har dog et spørgsmål til frosting. Er det ligemeget om det er saltet eller usaltet smør? 😬
  Mvh Christina

 10. Jeg havde samme oplevelse med, at de ikke blev tilstrækkelig bagt i midten ved den lave temperatur og skruede derfor op fra de 177 grader til ca.210 grader ved anden portion. Resultatet blev helt fint. Og jeg kom mindre sukker i opskriften = 650 gr. – det fungerer fint for både smag og færdig konsistens 🙂

 11. Når jeg rører dejen på røremaskinen , skal det være piskeriset eller spartel jeg skal bruge både til kagen og frostingen ?

 12. Ja det kan jeg godt se at jeg ikke har været så detaljeret med;). Men det er vist essens. Du kan dog også bruge vanilje pulver hvis du hellere vil det:)

 13. i selve kageopskriften står der at der skal vanilje i. Er dette vaniljesukker eller essens?

 14. Hej igen Christina
  Mine favorit tyller er de åbne stjernetyller. De kan fåes i mange størrelser, men en god mellem størrelse er den fra Wilton der hedder 1M, jeg har lavet en søgning på Google her.

 15. Hej Christina
  Jeg laver selv min pynt, hvis det altså er blomster du tænker på. Jeg laver dem ud af fondant som er spiseligt. Jeg har lidt forskellige how to´es her på min blog til at lave fondant blomster. Kig her. Og her er teknikken til en lidt større fondant blomst.
  Med hensyn til at sprøjte frosting på cupcakes så har jeg lavet nogle små videoer som du kan finde her.

 16. Hej.
  Min datter fylder 1 år og jeg forestiller mig at lave nogle forskellige cupcakes. Hvor køber du pynten og er den spiselig?
  Mht at få en flot frosting. Har aldrig arbejdet med sprøjteposer, er der en bestemt teknik?
  Vh Christina

 17. Hej Kura
  Jeg bruger altid rigtig smør, altså dem du kan købe i papir. Det behøver dog ikke at være Lurpak, der findes kopier som er langt billigere derude og smager lige så godt, synes jeg;)

 18. Hej
  de lyder vildt lækre..
  er det almindeligt smør der skal bruges til fordring, eller stege/bage margarine?

 19. Tak for tip Berit:), der er uden tvivl et hav af måder at lave de forskellige opskrifter på og stadig opnå et lækkert resultat:)

 20. Rigtig god opskrift 🙂 Jeg lavede dem med letmælk og så brugte jeg smeltet og afkølet smør i stedet for og startede med at piske æggene og sukkeret, derefter hældte jeg det afkølede smør i. Det fungerer også godt, de blev rigtig lækre.

 21. Hej Ditte
  De er også virkelig lækre:) og ja det tror jeg sagtens at du kan. Det tror jeg ikke har store konsekvenser for smagen, i hvert fald ikke dårlige konsekvenser;)

 22. Hej – de ser rigtig gode ud 🙂 Kan man bruge mini/skummetmælk i stedet for sødmælk? Eller tror du at de vil miste smag?

 23. Hej Michela
  Det lyder godt nok som meget hvis de har fået 35 min. Men så længe de ikke er blevet tørre er det jo fint nok. Jeg har selv en ovn som varmer mere end den skal. Eller det vil sige at det tror jeg, fordi at hvis jeg holder mig til en opskrift, så bliver det jeg bager meget hurtigt mørkt. Det kan jo være at du kan skrue lidt op for din ovn og evt. kun bage 25 minutter istedet for de 35. Men prøv dig frem næste gang, og hold øje undervejs:)

 24. hej anette jeg har lige lavet dem og har et spørgsmål- er de normalt lidt klæberige/våde? (måske pga citronen) ? jeg har givet dem 35 min. det er bare om det er nomalt?

 25. Hej Michela
  Det er jo en smagssag;), men jeg har fået meget god respons på disse citron cupcakes opover:). De er virkelig dejlig friske:)

 26. hej anette- skal lave cupcakes til en barnedåb og vil hører hvad du vil vælge imellem dine 3 opskrifter her: citron cupcakes, lime cupcakes el lime cupcakes med kokos? det skal være den der mest vinder folk 🙂 kh michela

 27. Hej Julie
  Det lyder rigtig godt:). Fantastisk tip at vanilje essensen kan undværes, den er de generelt bare meget glade for de amerikanere;)

 28. Lavede dem igår og jeg fik et super lækkert resultat. Havde dog ikke fået købt vanilje ekstrakt men tilsatte istedet en masse citronsaft.

 29. Hej Lone:)
  Du har fuldstændig ret i, at der er meget sukker i opskriften. Men det er klassisk for de amerikanske opskrifter. Jeg har selv overvejet at prøve med mindre sukker, men jeg er lidt usikker på om man bare kan bruge mindre sukker, uden at det har indflydelse på det færdige resultat.

 30. Hej, er i fuld gang med disse – og har med stor succes brugt dine gode opskrifter. Er sukkermængden ikke lidt rigelig? (synes tidligere kun jeg har brugt cirka dobbelt så meget sukker som smør). Anyway, tak for fin inspiration til lækre sager :). Hilsen Lone

 31. Hej Menah
  Det lyder da godt nok mærkeligt. Min umiddelbare tanke er at det er ovnens skyld, jeg kan ikke se hvad det ellers skulle være. Ingredienserne kan ikke være årsagen. Prøv at skrue lidt mere op for ovnen næste gang:)

 32. Fantastisk cupcakes<3 Mine skulle bare bages i 40 minutter, men de var stadig ikke bagte i midten. ved du hvorfor?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *