Cake Boss kakao bunde

Disse Cake Boss kakao bunde er med samme basis opskrift som de lyse lagkagebunde fra Cake Boss. Men her er der tilføjet kakao.

Ingredienser til Cake Boss kakao bunde

4 æg
300 g sukker
1,5 dl sødmælk
60 g smør (flydende smør kan også bruges)
225 mel
25 g kakao pulver
2 tsk. bagepulver
1/2 tsk. salt.

Fremgangsmåde

Sørg for at alle ingredienser har stuetemperatur.

 • Pisk æggene med din kagespade i røremaskinen i 4 minutter på høj volumen. Har du en håndholdt mixer bruger du bare piskeriset.
 • Tilsæt sukker og pisk igen i 4-5 minutter til det er let og luftigt.
 • Bland de tørre ingredienser i en seperat skål.
 • Hæld skiftevis melblanding, mælk og smør i sukker/æg massen og pisk kun til det lige er indarbejdet i dejen.
 • Kagen bages ved 160 grader uden varmluft i ca. 40 min. Bagetiden afhænger jo helt af formen og portionens størrelse.

Jeg har brugt denne opskrift som den står herover til en firkantet form på 25×25 cm, og jeg kunne lige få 2 bunde ud af det. Jeg skulle ikke bruge mere, da jeg tit har en mudcake bund nederst i mine kager. Men jeg syntes faktisk at bundene var lige tynde nok og vil lave dobbelt portion næste gang, jeg skal lave samme størrelse (til 3 bunde ellers kun 1 1/2 x opskrift til 2 bunde).
Men jeg er altså også meget til høje kager og derfor også tykke bunde.

Til en rund form på 25 cm i diameter giver denne portion gange 1 1/2, 3 bunde på ca. 1 cm.

12 Comments on Cake Boss kakao bunde

 1. Hej Ida

  Hmm, du skal nok bage en bund af gangen hvis du skal lave dem i en bradepande. Måske du ville kunne nøjes med opskriften en gang til en bund. Men så skal du jo så lave den 3 gange. Skriv endelig igen hvis jeg har misforstået dit spørgsmål. 🙂

 2. Hvor meget skal man gange opskriften op, hvis man vil lave bunden i en bradepande, og stadig gerne vil have den skal være lidt tyk?

 3. Hej Rikke
  Du kan bruge begge dele. Hvis du ikke smelter den eller bruger flydende, skal den bare være godt blød inden du putter den i:)

 4. Jeg er blevet lidt i tvivl mht. smøren. Skal den smeltet eller blandes i dejen i fast form?

 5. Hej Alexandre
  Altså ovne er jo forskellige, og jeg har fundet ud af at min ovn varmer mere end den skal. Det jeg vil sige med det er, at mit bud er at den ikke er bagt nok? Det er i hvert fald det jeg oplever hvis en kage synker sammen, at den ikke er gennembagt. Prøver du tandstik tricket, inden du tager kagen ud? Den kan også sagtens være færdig på ydersiden, inden den er indeni. Så smækker du bare noget sølvpapir udover kagen, for at den ikke bliver helt brændt:) Jeg håber at mine tips her kan hjælpe dig lidt:)

 6. Hej Annette. Nu har jeg 2 dage i træk prøvet og lave denne .i siderne er det super flot men den synger fuldstændig sammen i midten som om luften var blevet lukket ud ? ? ? Jeg har været super omhyggeligt med at følge alt hvad der står i opskriften ? Nogen ide?
  Hilsen Alexandra 😊

 7. Hej Anja
  Åhh det er altid super svært at svare på, for det kan være så mange ting. Lige fra temperaturen på ingredienserne, piskningen af æggene og den efterfølgende tilføjelse af resten af ingredienserne. Det kan også være afbagningen af bundene. Det eneste jeg kan råde dig til er at prøve igen, desværre.

 8. Hej
  Jeg har lige prøvet at lave bundene. Men resultatet blev at de ikke er hævet særligt og at de er blevet meget svampet. Ved du hvor det måske er sket?

 9. Hej Jannie
  Et bud må være opskriften x halvanden til 24 cm formen og bare opskriften som den er i en 18 cm form:).

 10. Hej,

  Ved ikke om du kan svare på dette. Men hvis jeg skal lave en 2 etagers kage, hvor den ene bund er bagt i en 24 cm springform, og den anden i en 18 cm springform hvor meget skal jeg så beregne af ovenstående opskrift til hver?

 11. Uha Chalotte det er altid svært når man skal gange op af. Men min første tanke var opskriften x 3. Det burde altså være nok til 3 bunde, hvis det er det du skal bruge:)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *