Hjemmelavet skumfiduser

Så fik jeg igen kastet mig ud i at lave “slikkepinde” af skumfidus.

Jeg prøvede det af for noget tid siden, da jeg fik købt en mould man kunne bruge til det. De kan sådan set bruges til lige det man har lyst til. Is, kage, skumfidus, bolche masse, chokolade osv. De er helt fantastiske.

Panduro har et lille udvalg, men desværre ikke lige den her på billedet, den måtte jeg købe via ebay. Men det gør ikke noget, de har mange andre fantastiske ting jeg også kunne få købt;). Sidst jeg prøvede det af, gik det ikke så godt. Jeg havde ikke fået smurt formen nok, og så klistrer det altså fast.

Fremgangsmåde

Først skal du følge min opskrift på skumfidus massen, den finder du her. Herefter fylder du den på en sprøjtepose og sprøjter ud i din form. Formen skal smøres først, det kan du gøre med noget bage smør på spray eller almindelig smør. Tryk godt til, så massen kommer ud i alle “kroge”, ellers får du en masse luftbobler.

Hjemmelavet skumfidus
Fyld skumfidus massen i formen. Husk at strø maizena/flormelis udover formen først. (Det glemte jeg;)

Når du har fyldt formen, drysser du flormelis og maizena blandingen udover bagsiden af dine skumfiduser. Dette gøres for at undgå at det klistrer. Skumfidus masse klistrer virkelig meget. Lad dine skumfiduser sætte sig 1 times tid. Vend formen om og tryk dem ud. Siden med mønsteret er klistret, og du kan vælge at drysse med noget spiseligt glimmer, det sætter sig nemlig fast. Herefter vender du også den side i flormelis og maizena blandingen.

Hjemmelavet skumfiduser
Stø mere af blandingen udover massen når du har fyldt formen. Det overskydende kan børstes af når de er færdige.

I formen er der faktisk plads til at du kan sætte pinde i inden du fylder skumfidus massen i. Men det har jeg prøvet og det gik ikke godt. Det er meget svært at få skumfidusen ud med pind i, uden at den går i stykker. Heldigvis er skumfidus jo så klistret, så du kan sagtens stikke pinden i til sidst. Men gør det forsigtigt, så du ikke får lavet hul i skumfidusen. Som pynt kunne du sætte en lille sløjfe på pinden. De ville også være super fine med en lille cellofan pose udover. Brug dem til kagebordet til barnedåben eller som uddeling i børnehaven, børnene vil elske det;). Jeg kan lige som bonus info fortælle at formen er fra Panduro.

Hjemmelavet skumfiduser
Bind en lille sløjfe om dine skumfidus slikkepinde til sidst.