Disse små mini marengs eller mini kys, er perfekte som krymmel ovenpå is eller som pynt på en lækker kage

De er super nemme at lave og smager så dejlig sødt. Jeg tilføjer med vilje ikke vanilje, da jeg er lidt vild med den naturlige smag der er i bagt marengs.

Fremgangsmåde

Opskriften finder du her og den er lige til at gå til. Jeg har også tilføjet en smule pink gelefarve til min marengs, for at få den meget fine lyserøde farve til de færdige kyskager. Derudover tilføjer blot en lille tyl til din sprøjtepose.

  • Til mine mini kys har jeg brugt en åben stjernetyl som hedder 21 fra Wilton.
  • Find bagepapir frem til et par bageplader og lav så mange mini marengs som muligt. De må godt være meget tæt, da de jo ikke hæver. Men de bager selvfølgelig sammen, hvis de bliver sprøjtet sammen.
  • Der skal arbejdes en smule hurtigt, da marengs massen bliver mere flydende, jo længere tid du er om det. Det skyldes dine varme hænder på sprøjteposen. Det betyder egentlig bare, at dine kys kager flyder en smule ud, så mønsteret fra tyllen ikke står super skarpt. Det har intet at sige i forhold til smagen.
  • Bag dem 1 time ved 80 grader og lad dem herefter tørre og afkøle i ovnen.

De opbevares i en lufttæt bøtte til de skal bruges. Bemærk at marengs kys er super hurtige til at suge fugt, og så klistrer de altså sammen. Skulle det ske, skal de bare tilbage i bøtten med låget på, så tørrer de igen. Jeg har også hørt om gode råd med ris i bøtten eller bare bagepapir, men jeg har ikke selv fået afprøvet de råd endnu.
Brug de fine mini marengs som drys ovenpå is, det smager fantastisk og så er det super dekorativt.

2 Comments on Mini marengs

  1. Hej.
    Jeg står og skal lave rigtigt mange af disse fine små kys. Og i 3 forskellige farver og smag.
    Hvad sker der hvis de tages ud af ovnen til køling? Er det helt skidt? Ellers tager det jo frygtelig lang tid at lave 3 plader 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *