Marengs pynt

Disse små mini marengs eller mini kys, er perfekte som krymmel ovenpå is eller en lækker kage.

De er super nemme at lave og smager så dejlig sødt. Jeg tilføjer med vilje ikke vanilje, da jeg er lidt vild med den naturlige smag der er i bagt marengs.

Kage med mousse

Fremgangsmåde

Opskriften finder du her og den er også lige til at gå til. Du tilføjer blot en lille tyl til din sprøjtepose.

  • Jeg har her brugt den der hedder 4B fra Wilton til kyssene til højre, også kaldet en fransk tyl. Denne her minder meget om den.
  • Til mini kyssene til venstre har jeg brugt en åben stjernetyl som hedder 22 fra Wilton, denne her ligner den meget godt.
  • Find bagepapir frem til et par bageplader og lav så mange mini marengs som muligt. De må godt være meget tæt, da de jo ikke hæver. Men de bager selvfølgelig sammen, hvis de bliver sprøjtet sammen.
  • Der skal arbejdes en smule hurtigt, da marengs massen bliver mere flydende, jo længere tid du er om det. Det skyldes dine varme hænder på sprøjteposen. Det betyder egentlig bare, at dine kys kager flyder en smule ud, så mønsteret fra tyllen ikke står super skarpt. Det har intet at sige i forhold til smagen.
  • Bag dem 1 time ved 80 grader og lad dem herefter tørre og afkøle i ovnen.

De opbevares i en lufttæt bøtte til de skal bruges. Husk at marengs kys er super hurtige til at suge fugt, og så klistrer de altså sammen. Skulle det ske, skal de bare tilbage i bøtten med låget på, så tørrer de igen.
Brug de fine mini marengs som drys ovenpå is, det smager fantastisk og så er det super dekorativt.

Nyhedsbrev banner - Tilmeld dig her

2 Comments on Mini marengs

  1. Hej.
    Jeg står og skal lave rigtigt mange af disse fine små kys. Og i 3 forskellige farver og smag.
    Hvad sker der hvis de tages ud af ovnen til køling? Er det helt skidt? Ellers tager det jo frygtelig lang tid at lave 3 plader 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.