Hjemmelavet

Her følger en skøn opskrift på disse virkelig lækre bløde karameller. Det er meget svært at stoppe med at spise dem, når først du er gået igang.

Jeg elsker karameller og især hjemmelavede bløde karameller. Der er bare noget ved lækkerier som er lavet i eget køkken. Disse hjemmelavede karameller er med kondenseret mælk. Karamellerne tager tid at lave, men fremgangsmåden er simpel. Følg opskriften og du ender ud med de skønneste lækre flødekarameller.

Ingredienser til karameller (passer til en folieform på 20×14 cm)

2,5 dl fløde
1 dl kondenseret mælk
280 g sukker
2,5 dl glukose (ca. 330 g)
1,5 dl vand
110 g smør

Fremgangsmåde

 • Fløde og kondenseret mælk varmes op sammen i en gryde. Det må ikke koge.
 • Sukker, glukose og vand hældes i en anden gryde og bringes til kog. Det skal op på ca. 124 grader.
 • Herefter tilsættes den varme fløde/mælk blanding, samt smør.
 • Rør det godt sammen. Temperaturen vil nu falde, den skal op igen, men kun til en 118 grader.
 • Rør godt rundt så det ikke brænder på.

Jeg vil gerne bekræfte, at ja det tager lidt tid at lave det her, men jeg lover at det er det hele værd;). Se evt. hvordan du laver chokoladekarameller længere nede på denne side.

Bløde karameller 2
Hæld karamel massen op i din form. Jeg har beklædt min form med bagepapir som har fået en smule smør. Det skal nu stå og trække minimum et halvt døgns tid
 • Når massen har sat sig og er blevet lidt fast, tager du fat i bagepapiret og vender det hele ud på et skærebræt.
 • Skær karamellerne ud i den ønskede størrelse. Jeg sætter en kniv ned på massen og lægger alt min vægt på, så kniven bliver mast ned. Det giver de pæneste stykker.

Bløde karameller 2Du bør opbevare dine hjemmelavede flødekarameller i en lufttæt bøtte eller evt. pakke dem ind i noget papir. Fx. noget madpapir. Ellers kan du gøre som jeg gjorde og give dem et overtræk af lækker tempereret mørk chokolade, det er også super lækkert. Den mørke chokolade er et godt modspil til de søde karameller.

Bløde karameller 3
Lækre bløde karameller, lige til at spise.
Lav dine flødekarameller om til lækre chokoladekarameller
ChokoladekaramellerHar du lyst til, at prøve at lave en chokolade variant?

Tilsæt da 100 g god mørk chokolade (jeg bruger 60 %) til karamellen så snart du har taget gryden af varmen. Rør det godt rundt, så alt chokoladen smelter og hæld derefter massen i en form og lad den sætte sig. Gør herefter som i opskriften opover.

8 Comments on Lækre bløde karameller

 1. Jeg kan ikke sige andet end tak for en lækker opskrift.

  Jeg har søgt længe efter en god opskrift på karameller og har fejlet utrolig mange gange, men endelig faldt jeg over denne side og de faldt i rigtig god jord hos hele familien 😊

 2. Hej Tina
  Det har jeg ikke prøvet, men ja umiddelbart tror jeg godt at du kan. Jeg ville nok holde mig til opskriften, stadig skære karamellerne ud i firkanter og så trille dem. Jeg håber at det lykkedes, lad mig endelig høre om det kan lade sig gøre. 🙂

 3. Hej Annette.
  Jeg kunne godt tænke mig at prøve dine lækre karameller, men jeg er lidt i tvivl om hvad glukose er for en størrelse, og hvor man køber det?
  Mvh Kirsten Møller Lunn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *