Hjemmelavet

Her følger en skøn opskrift på disse virkelig lækre bløde karameller. Det er meget svært at stoppe med at spise dem, når først du er gået igang.

Karameller opskrift (passer til en folieform på 20×14 cm)

2,5 dl fløde
1 dl kondenseret mælk
280 g sukker
2,5 dl glukose (ca. 330 g) Ja det er meget og der eksperimenteres med mindre;)
1,5 dl vand
110 g smør

Fløde og kondenseret mælk varmes op sammen i en gryde. Det må ikke koge. Sukker, glukose og vand hældes i en anden gryde og bringes til kog. Det skal op på ca. 124 grader. Herefter tilsættes den varme fløde/mælk blanding, samt smør. Rør det godt sammen. Temperaturen vil nu falde, den skal op igen, men kun til en 118 grader. Rør godt rundt så det ikke brænder på.
Jeg vil gerne lige bekræfte at, ja det tager lidt tid at lave det her, men jeg lover at det er det hele værd;). Se evt. hvordan du laver chokoladekarameller længere nede på denne side.

Bløde karameller 2
Hæld karamel massen op i din form. Jeg har beklædt min form med bagepapir som har fået en smule smør. Det skal nu stå og trække minimum et halvt døgns tid

Når massen har sat sig og er blevet lidt fast, tager du fat i bagepapiret og vender det hele ud på et skærebræt. Skær karamellerne ud i den ønsket størrelse. Jeg sætter en kniv ned på massen og lægger alt min vægt på, så kniven bliver mast ned. Det giver de pæneste stykker.

Bløde karameller 2Du bør opbevare dem i en lufttæt bøtte eller evt. pakke dem ind i noget papir. For eks. noget madpapir. Ellers kan du gøre som jeg gjorde og give dem et overtræk af lækker tempereret mørk chokolade, det er også super lækkert. Den mørke chokolade er et godt modspil til de søde karameller.

Bløde karameller 3
Lækre bløde karameller, lige til at spise.

Lav dine flødekarameller om til lækre chokoladekarameller

ChokoladekaramellerHar du lyst til, at prøve at lave en chokolade variant? Tilsæt da 100 g god mørk chokolade (jeg bruger 60 %) til karamellen så snart du har taget gryden af varmen. Rør det godt rundt så alt chokoladen smelter og hæld derefter massen i en form.

2 comments on “Lækre bløde karameller”

  1. Hej Annette.
    Jeg kunne godt tænke mig at prøve dine lækre karameller, men jeg er lidt i tvivl om hvad glukose er for en størrelse, og hvor man køber det?
    Mvh Kirsten Møller Lunn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *