Hjemmelavede ispinde

Jeg har lavet en lille billede guide der viser, hvordan du laver de fineste hjemmelavede ispinde.

Formene jeg bruger er købt via Ebay, men du kan efterhånden få dem mange steder herhjemme. Både i webshops på nettet og isenkram eller hobby butikker. Der findes mange forskellige forme, og det er fuldstændig ligegyldigt hvilken form du bruger.
Selve opskriften på isen finder du her, det er en meget nem og lækker is lavet af kondenseret mælk, flødeskum, vanilje essens og vaniljestang samt det du nu ønsker at tilsætte som smag.

Hjemmelavede ispinde

I indlægget her har jeg valgt at lave 2 slags is. En lækker hindbær is.

Hjemmelavede ispinde

Og en lækker chokolade is af mørk chokolade.

Hjemmelavede ispinde

Lav først basen som anført i opskriften. Jeg har brugt en lækker mørk Callebaut chokolade til chokoladeisen. Den er normalt super intens i smagen, hvis du bare spiser den som den er. Men sødmen fra den kondenseneret mælk, får den lige et par takker ned og den smager SÅ lækkert.

Chokolade is

  • Smelt 120 g god mørk chokolade. Lad det afkøle lidt.
  • Tilsæt din ismasse lidt af gangen til den smeltede chokolade og vend det godt sammen. Det er vigtigt at du tilsætter lidt af gangen, så chokoladen ikke får et kuldechok, for så stivner den og din chokoladeis bliver grynet og fyldt med små klumper chokolade.

Is med bær

  • 200 g frosne bær blendes godt.
  • Hæld det i en gryde og giv det et opkog.
  • Hæld den varme puré igennem en si og lad saften køle helt af. Du behøver ikke at hælde det igennem en si, men jeg synes personligt, at isen bliver bedre uden kerner fra frugterne.
  • Når din puré er iskold blandes, den sammen med ismassen. Du kan evt. vælge ikke at blande din frugt puré helt ind i vaniljeisen. Så ser isen mere rustik ud og smagen vil skifte mellem vanilje og intens frugt puré.

Hjemmelavede ispinde
Når du skal have isene ud af formene, skal du have lidt tålmodighed. Du starter oppe fra, altså den modsatte ende af is pinden. Vend formen ud på vrangen, så kommer den selv ud. Når du når ned til pinden skal du være forsigtig. Skub pinden op, så du kan få fat i den og hiv så pinden helt ud.
Har du mod på det, kan du selvfølgelig overtrække isene her med chokolade. En lækker hvid chokolade kunne være god, da det passer super lækkert med hindbær.
Pynt evt. med lidt frysetørret hindbær eller hakket nødder.

Bruger du en ismaskine, kan du selvfølgelig sagtens hælde isen i samme forme. Kør din is færdig på maskinen, og hæld den op i formene. Dæk formene til og sæt dem i fryseren.