Nem Hindbær cheesecake uden DigestiveEr du vild med cheesecake? Og søger du en nem opskrift på cheesecake med masser af friske hindbær?

Så har jeg den helt rigtige cheesecake opskrift til dig. Her får du simpelthen en af mine favoritkager på hele Annetteskager.com. Det er en opskrift på en skøn hindbær cheesecake uden husblas og uden alt for meget sukker. Den knasende cheesecake bund består af sprøde knuste All-Bran Regular fra Kellogg’s, havrekiks, hakket hvid chokolade og selvfølgelig smeltet smør til at holde det hele samlet. Jeg kunne ikke finde frysetørret hindbær da jeg handlede den dag. Men det var også min tanke at tilføje dem til bunden.
Jeg synes personligt, at Digestive kiks er for søde, så denne cheesecakebund er uden Digestive. Men du kan selvfølgelig gøre lige som du har lyst til. Brug samme mængde, som i min opskrift, af det du ønsker at prøve i din cheesecakebund og se om det ikke bliver godt. Tilsæt evt. mere smeltet smør, hvis du ikke synes at det samles så godt. Smørret stivner og gør at hele bunden holdes nogenlunde samlet.

Ingredienser til hindbær cheesecake (kagering på 20 cm, til ca. 12 pers)

Cheesecake bunden

150 g Kellogg’s All-Bran Regular
150 g havrekiks (kan fx købes i Rema1000)
100 g hvid chokolade
120 g smør

Fremgangsmåde

 • Smelt smørret i en lille kasserolle ved lav varme.
 • Hak den hvide chokolade lidt groft.
 • Bland Kellogs All Bran Regular og havrekiks sammen i en skål. Bræk evt. kiksene i mindre stykker inden.
 • Tag f.eks. en kødhammer og knus det godt sammen i skålen. Det skal ikke være smulder men heller ikke så groft, så man kommer til at sidde med store stykker kiks i munden. En mellemting.
 • Hæld nu det smeltede smør over blandingen lidt af gangen og vend det hele godt sammen. Bliv ved indtil der ikke er mere smør tilbage.
 • Tilsæt den hakkede hvide chokolade og vend det godt sammen med resten af cheesecakebunden.
 • Placer kageringen på et kagefad og hæld hele skålens indhold ned på kagefadet.
 • Tag en ske eller lign. og “mas” bunden på plads. Sørg for at det kommer helt ud til kanten af kageringen, så hele kagefadet er dækket.
 • Jeg kan rigtig godt lide det lidt ujævne look på kanten af kagen, som du kan se på billedet her øverst. Er du til et helt skarpt look på din hindbær cheesecake? Så skal du selvfølgelig sørge for at masse bunden på plads så laget bliver helt lige.
 • Sæt kagefadet i køleskabet, cheesecake bunden kan få lov at stivne lidt.
Et stykke hindbær cheesecake, Tak….

Lækker og nem sommerkage

Ingredienser til hindbær cheesecake moussen

400 g flødeost
70 g flormelis
2 1/2 dl fløde
1 dl creme fraiche (jeg bruger selv 18%)
1 vaniljestang
200 g friske hindbær + 150 g til at pynte med

Fremgangsmåde

 • Flæk vaniljestangen og skrab de skønne vaniljekort ud. Skrab dem af på det piskeris du vil bruge til at piske cheesecake moussen op med. På den måde får du kornene pisket godt ind i moussen.
 • Start med at komme flødeosten i en skål og pisk den op. Dette gør jeg for at undgå klumper i min cheesecake mousse.
 • Tilsæt nu resten af ingredienserne også de friske hindbær.
 • Pisk det hele godt sammen indtil cheesecake moussen har en tyk cremet konsistens og er fin lyserød. Det gør ikke noget hvis der stadig er lidt større stykker af hindbær tilbage, det giver bare kagen et mere rustikt look.
 • Tag den kolde cheesecake bund ud af køleskabet.
 • Hæld hindbær cheesecake moussen udover bunden og fordel den jævnt. Glat den evt. lidt ud, så toppen bliver så glat som muligt. Du kan også “ryste” kagen lidt frem og tilbage på køkkenbordet, så fordeler moussen sig også jævnt.
 • Sæt din færdige nobake hindbær cheesecake i køleskabet og lad den stå nogle timer, indtil den har sat sig helt. Du kan evt. sætte lidt film over kagen, hvis du godt vil have den står lidt beskyttet.

Nem Cheesecake opskrift med hindbær

Servering af den færdige hindbær cheesecake

Tag kagen ud af køleskabet og pynt med de friske skyllede hindbær. Der er mange måder at dekorere sådan en kage på, men jeg kan godt lide den lidt rustikke udgave. Jeg lægger blot de friske hindbær lidt tilfældigt på toppen af min cheesecake. Men gå gerne amok når du skal pynte din egen kage.

Vil du egentlig allerhelst bare lave en helt klassisk cheesecake uden alle de hindbær? Så har jeg en skøn opskrift til dig, et andet sted her på Annetteskager.