Bedste cheesecake

Her får I min opskrift på en skøn og nem no-bake cheesecake

Da de her cheesecakes blev meget populære for nogle år tilbage, var det ikke rigtigt noget for mig. Udelukkende fordi det oversat hedder en ostekage. Jeg kan godt lide ost, rigtig godt. Men ordene ost og kage sammen var bare ikke noget for mig.
Men nu er jeg altså her og jeg ELSKER denne cheesecake. Jeg er generelt blevet ret glad for flødeost. Både i det salte og det søde køkken.

Jeg har eksperimenteret lidt frem og tilbage med opskriften så det hele passede sammen i en højere enhed. Jeg kan jo godt lide når de forskellige smage spiller sammen, og mængderne af de forskellige elementer er afstemt.

Her får I en cheesecake uden husblas og digestive, og som rent faktisk smager af flødeost. Jeg synes, at mange opskrifter er så søde, så man ikke rigtig kan smage ingredienserne. Jeg har lavet den et par gange nu og fået rigtig god feedback. Så jeg håber, at I vil tage godt imod opskriften og selv prøve den af.

Kagen på billedet er lavet i en 20 cm bagering. Du kan sagtens lave samme opskrift i en 25 cm form, så bliver kagen selvfølgelig knap så høj. Men mængdemæssigt er det det samme.
Jeg har i min cheesecake brugt Philadelphia flødeost. Jeg har ikke prøvet den med en light udgave og jeg kan godt være bange for, at selve cheesecake moussen vil blive mere flydende, hvis du bruger en light udgave. Da der ikke er husblas i, vil det ikke være så godt. Du kan selvfølgelig bruge en hvilken som helst flødeost. Der findes mange forskellige mærker derude.
På toppen af min kage har jeg brugt hindbær, du kan dog bruge lige de bær som du bedst kan lide. Evt flere slags sammen. Er du ikke til sådan en hindbær gele, så brug friske hindbær. Skyl dem godt og sæt dem eller læg dem på toppen af din cheesecake.

Ingredienser til cheesecake bunden

150 g havrekiks (jeg bruger de økologiske fra Rema1000 til 10 kr)
150 g Kelloggs All Bran Regular
100 g hvid chokolade
150 g smør

Ingredienser til cheesecake moussen

400 g flødeost
50 g flormelis
2 1/2 dl fløde
1 dl creme fraiche (jeg har brugt 18 %)
Korn fra 1 vaniljestang (af den “almindelige” fra supermarked, ellers en halv)

Ingredienser til toppen af bær

350 g frosne hindbær
2 blade husblas
Lidt sukker til at smage til

Fremgangsmåde

 • Smelt smør i en gryde stille og roligt
 • Hæld knækkede havrekiks og All Bran i en skål og knus dem med fx en kødhammer. Du kan også smække det i en frysepose og banke posen ned i køkkenbordet. Det skal altsammen knuses rigtig godt. Det skal ikke pulveriseres fuldstændig, men det skal knuses godt.
 • Hak den hvide chokolade godt og tilføj den til de knuste kiks og All Bran og bland det godt sammen.
 • Tilsæt det smeltede smør.
 • Når det hele er blandet godt sammen lægges det i en springform eller på et fad med en bagering rundt om.
 • Tryk det godt sammen men ikke nødvendigvis helt lige, det giver et super fint og rustikt look at det ikke ligger helt ensartet.
 • Sæt din bund i køleskabet, så den kan stå og sætte sig.

Verdens bedste cheesecake i glas uden husblas

Så skal der laves cheesecake mousse

 • Start med at piske flødeosten blød. Dette gør jeg for at undgå klumper af flødeost i den færdige mousse.
 • Tilsæt flormelis og vaniljekorn til flødeosten og pisk det godt sammen.
 • Tilsæt fløde og creme fraiche og pisk nu det hele rigtig godt. Pga fløden vil moussen blive cremet på et tidspunkt.
 • Når den har en god cremet konsistens, er den klar til at blive fordelt udover din cheesecake bund.
 • Jævn toppen forsigtigt med en palet eller kniv.
 • Sæt din cheesecake i køleskabet igen og lad den nu sætte sig ca. 3 timer.

Jeg holder gerne øje med kagen. Jeg prøver at trykke forsigtig på toppen for at se om den har sat sig. Når den har det, sætter jeg mine bær over på komfuret til toppen. Det er vigtigt ikke at få hældt det på for tidligt, for så vil det løbe ned gennem moussen.
Vil du helst gerne undgå en gele top, så nøjes med friske bær som du skyller godt og læg dem på toppen. Det vil også smage helt fantastisk.

Toppen af bær

 • Husblas lægges i koldt vand i et kvarters tid.
 • Hindbær eller andre bær som du har valgt, hældes i en gryde og varmes op.
 • Tilsæt lidt sukker, ikke meget men bare lidt da det godt kan være meget syrligt. Smag dig frem, det skal stadig være syrligt men også til at spise.
 • Når bærerne er godt varme og har den konsistens som du ønsker, tilsættes husblas.
 • Rør det godt rundt, så du er sikker på at det smelter fuldstændig.
 • Tag gryden af varmen og lad det køle af.
 • Når det er kølet godt af, kan det hældes udover din cheesecake. Jeg tager en stor grydeske og hælder bærerne ned på den og det vil så løbe videre udover kagen. På den måde er jeg sikker på, at undgå at der kommer “huller” i moussen.
 • Dine bær må ikke være for varme, da det også kan smelte moussen. Så lad det køle godt af, men ikke fuldstændig da du så vil stå med en geleklump i gryden. Sådan ca. lillefinger varmt.
 • Sæt din færdige cheesecake tilbage i køleskabet og lad geleen sætte sig. Gerne et par timer, men kig lidt til den og prøv at trykke forsigtigt.

Min opskrift på cheesecake

Denne opskrift er min egen og jeg har derfor ændret noget ved de “traditionelle” cheesecake. Fx synes jeg at digestive kiks er voldsomt søde, derfor har jeg arbejdet udenom det. Men bunden manglede en smule sødme, derfor har jeg valgt at tilføje lidt hakket hvid chokolade.
Jeg kan godt lide det rustikke look, derfor har jeg valgt ikke at lave en gele på kun saft. Jeg bruger også bærerne til toppen. Det ser flot ud (synes jeg) og det giver også noget ekstra smagsmæssigt, når man spiser kagen.

En anderledes måde at bruge denne cheesecake mousse på, kunne være at servere den i portionsglas. Den vil den egne sig super godt til. Gerne med lidt syrligt til, det smager bare så lækkert. ♥