Cheesecake med sprød bund og friske hindbærHer får I min opskrift på en skøn og nem no-bake cheesecake, efter min mening den bedste cheesecake opskrift der findes.

Er du på jagt efter en god opskrift på cheesecake? En cheesecake opskrift uden husblas? En cheesecake der ikke skal bages? Bare en rigtig nem og god cheesecake, som du kan pynte med lige de friske bær som du ønsker.
Så skal du kigge med her, for du får min egen opskrift på en virkelig god cheesecake med netop alle disse egenskaber.

Da det blev meget populært med cheesecake for nogle år tilbage, var det ikke rigtigt noget for mig. Det lyder måske tosset, men tanken om en “ostekage” tiltalte mig overhovedet ikke. Jeg kan godt lide ost, rigtig godt faktisk. Men kage og ost passede bare ikke sammen i mit hoved.
Meget har ændret sig og nu er jeg altså her og jeg ELSKER denne cheesecake. Jeg er generelt blevet ret glad for flødeost, både i det salte og det søde køkken.

Jeg har eksperimenteret lidt frem og tilbage med opskriften på cheesecake her, så alle elementer passer sammen. Jeg kan jo godt lide når de forskellige smage spiller sammen, og mængderne af de forskellige elementer er afstemt.

Her får I en cheesecake uden husblas og digestive, og som rent faktisk smager af flødeost. Jeg synes, at mange cheesecake opskrifter er så søde, så man ikke rigtig kan smage ingredienserne. Jeg har lavet den et par gange nu og fået virkelig god feedback. Så jeg håber, at I vil tage godt imod opskriften og selv prøve den af.

Kagen på billedet er lavet i en 20 cm bagering. Du kan sagtens lave samme opskrift i en 25 cm form, så bliver kagen selvfølgelig knap så høj. Men mængdemæssigt er det det samme. Jeg vil tro at der kan være til en 9-12 personer i sådan en kage.

Kage med mousse

Hvilken flødeost?

Jeg har både brugt Philadelphia og Buko flødeost når jeg laver cheesecake, det afhænger lidt af hvad der lige er på tilbud. Smagsmæssigt gør det ikke den store forskel for mig.
Du skal springe light udgaverne af flødeost over når du laver cheesecake, da cheesecake moussen så ikke vil sætte sig som den skal. Du kan selvfølgelig bruge en hvilken som helst flødeost. Der findes mange forskellige mærker derude, så brug den flødeost som du synes smager bedst, bare ikke light.

På toppen af min cheesecake har jeg brugt friske hindbær, du kan dog bruge lige de bær, som du bedst kan lide. Evt flere slags sammen.
Er du mere til den klassiske top af gele, har jeg et forslag længere nede i opskriften af den mere rustikke slags.

Nu til opskriften på Cheesecake

Ingredienser til cheesecake bunden

150 g havrekiks (jeg bruger de økologiske fra Rema1000 til 10 kr)
150 g Kelloggs All Bran Regular
100 g hvid chokolade
120 g smør

Fremgangsmåde

 • Smelt smør i en gryde ved lav varme.
 • Hæld knækkede havrekiks og All Bran i en skål og knus dem med fx en kødhammer. Du kan også smække det i en frysepose og banke posen ned i køkkenbordet. Det skal altsammen knuses rigtig godt. Det skal ikke pulveriseres fuldstændig, men det skal knuses godt.
 • Hak den hvide chokolade godt og tilføj det til de knuste kiks og All Bran og bland det godt sammen.
 • Hæld den smeltede smør udover og bland det godt sammen.
 • Når det hele er blandet godt sammen, lægges det i en springform eller på et fad med en bagering rundt om.
 • Tryk det godt sammen, men ikke nødvendigvis helt lige, det giver et super fint og rustikt look at det ikke ligger helt jævnt.
 • Sæt din cheesecake bund i køleskabet, så den kan stå og sætte sig.
Cheesecake med friske hindbær

Klassisk cheesecake uden digestive

Ingredienser til cheesecake moussen

400 g flødeost
50 g flormelis
2 1/2 dl fløde
1 dl creme fraiche (jeg har brugt 18 %)
Korn fra 1 vaniljestang

1 bakke friske hindbær eller andre bær til at pynte toppen med.

Fremgangsmåde

 • Start med at piske flødeosten blød. Dette gør jeg for at undgå klumper af flødeost i den færdige mousse.
 • Tilsæt flormelis og vaniljekorn til flødeosten og pisk det godt sammen.
 • Tilsæt fløde og creme fraiche og pisk nu det hele rigtig godt. Pga fløden vil moussen blive cremet når du pisker den.
 • Når den har en god cremet konsistens, er den klar til at blive fordelt udover din cheesecake bund.
 • Jævn toppen forsigtigt med en palet eller kniv.
 • Sæt din cheesecake i køleskabet igen og lad den nu sætte sig, gerne natten over.

Når moussen har sat sig fuldstændig kan bageringen skæres forsigtigt fri og du kan pynte med friske bær inden servering.

Ønsker du en gele, af den mere rustikke slags, følger herunder min opskrift på netop det ↓

Cheesecake med top af gele

Nem cheesecake - Annetteskager

Ingredienser til toppen af bær

350 g frosne hindbær
2 blade husblas
Lidt sukker til at smage til

Toppen af bær

 • Husblas lægges i koldt vand i et kvarters tid.
 • Hindbær eller andre bær som du har valgt, hældes i en gryde og varmes op.
 • Tilsæt lidt sukker, ikke meget men bare lidt da det godt kan være meget syrligt. Smag dig frem, det skal stadig være syrligt men også til at spise.
 • Når bærerne er godt varme og har den konsistens som du ønsker, tilsættes husblas.
 • Rør det godt rundt, så du er sikker på at det smelter fuldstændig.
 • Tag gryden af varmen og lad det køle af.
 • Når det er kølet godt af, kan det hældes udover din cheesecake. Jeg tager en stor grydeske og hælder bærerne ned på den og det vil så løbe videre udover kagen. På den måde er jeg sikker på, at undgå at der kommer “huller” i moussen.
 • Dine bær må ikke være for varme, da det også kan smelte moussen. Så lad det køle godt af, men ikke fuldstændig, da du så vil stå med en geleklump i gryden.
 • Sæt din færdige cheesecake tilbage i køleskabet og lad geleen sætte sig. Gerne et par timer, men kig lidt til den og prøv at trykke forsigtigt.
 • Ønsker du en glat gele skal du blot si de varme bær fra. Lad saften køle lidt og hæld den udover kagen på samme måde som hvis du bruger bær.

Min opskrift på cheesecake

Denne opskrift er min egen og jeg har ændret noget i forhold til den “traditionelle” cheesecake. Fx synes jeg, at digestive kiks er voldsomt søde, derfor har jeg arbejdet udenom at bruge dem. Jeg syntes dog at bunden manglede en smule sødme, derfor har jeg valgt at tilføje lidt hvid hakket chokolade.
Jeg kan godt lide det rustikke look, og bruger derfor ikke den klassiske top af gele. Når du vælger at bruge friske bær, er kagen meget hurtigere færdig og klar til servering. Det er en smagssag om man vil lave en blank gele, friske bær eller måske en kompot og tilføje. Noget skal der dog tilføjes på toppen, for at give modspil til den søde mousse.

En anderledes måde at bruge denne cheesecake mousse på, kunne være at servere den i portionsglas. Den vil den egne sig super godt til. Gerne med lidt syrligt til, det smager bare så lækkert. ♥

Nyhedsbrev banner - Tilmeld dig her