Baileys muffins

Disse Baileys cupcakes med Baileys frosting er helt sikkert en succes hvis du er Bailey’s elsker.

Smagen bliver lækker og kraftig og den færdige cupcake er lækker svampet, lige til at sætte tænderne i. Har du nogensinde smagt Baileys cupcakes? De er ret gode og kan varmt anbefales herfra.

Ingredienser til Baileys cupcakes (ca. 20 stk.)

160 g mel
1/2 tsk. Natron
1/2 tsk. salt
113 g smør
250 g sukker
2 store æg
1 1/4 tsk. vanilje essens
2 1/2 dl sødmælk
64 g kakao pulver
1,2 dl (120 ml) Baileys

Fremgangsmåde

Sørg for at alle ingredienser har stuetemperatur, før du går igang med Baileys cupcakes opskriften.

 • Start med at piske smørret cremet og tilsæt så sukker. Pisk det hvidt og luftigt, indtil alt smørret er opløst.
 • Tilsæt æggene et af gangen og pisk det godt ind.
 • Bland mel, natron og salt i en anden skål.
 • Hæld vanilje essens i mælken.
 • Tilsæt melblandingen og mælken skiftevis til ægge og sukker blandingen, lidt af gangen.
 • Skrab siderne af skålen undervejs hvis det er nødvendigt.
 • Tilsæt kakaopulveret og pisk det langsomt ind i dejen.
 • Tilsæt Baileys og pisk også det langsomt ind i dejen.
 • Fyld dejen i papirsforme ca. 2/3 dele op.
 • Bag kagerne ved 180 grader i 18-20 minutter. Tjek evt. undervejs med en tandstik.
 • Afkøl de færdige Baileys cupcakes.

Baileys frosting (stor portion med nok til ca. 40 cupcakes).

8 store æggehvider (pasturiseret)
500 g sukker
690 g smør
1 spsk god vanilje ekstrakt
1/4 dl Baileys (smag dig frem)

Fremgangsmåde

 • Sukker og æggehvider hældes i en skål der kan tåle vandbad. Jeg bruger skålen til min kitchenAid.
 • Stil skålen over en gryde med varmt vand, men ikke kogende vand, da dine æggehvider ikke gerne skulle koge. Skålen må slet ikke røre vandet, det er dampen vi skal bruge.
 • Brug dit sukker termometer til at følge med i sukker massens temperatur. Jeg fandt et til ca. 70 kr i kop og kande.
 • Når massen når en temperatur på ca. 66 grader burde alt sukker være opløst, jeg bruger et lille piskeris til at røre i massen undervejs.
 • Tag skålen af varmen og pisk et par minutter på medium hastighed.
 • Pisk derefter på fuld hastighed 5-7 minutter, det burde give en dejlig marengs.
 • Sæt nu hastigheden ned på lav og pisk indtil din marengs har stue temperatur. Det er meget vigtigt, at den ikke er for varm, når du tilsætter smør, da det så vil smelte og frostingen kan falde sammen. Det kan godt tage lidt tid, men det er som sagt en vigtig ting. Når din marengs har nået stuetemperatur kan du tilsætte smør.
 • Skulle det ske at din frosting falder sammen efter, at du har tilføjet smør, kan den stadig reddes. Sæt skålen i køleskabet 1 halv times tid eller mere. Den skal blive kold og kan nu piskes op igen uden at være skilt.

Så skal der røres

Bruger du en røremaskine skal du skifte til kage spaden, inden du tilsætter smørret.
Så skal der røres indtil du får en blød og glat smørcreme, det kan tage alt fra 5-10 minutter. Oplever du at din smørcreme falder helt sammen, kan den sættes i køleskabet i en halv times tid.
Så er det tid til at tilsætte din Baileys til frostingen. Pisk imens du forsigtigt tilsætter den langs kanten på skålen. Tilsæt lidt af gangen og pisk det godt ind, smag evt. undervejs og stop når du synes der er nok i. Men vær forsigtig med at bruge mere end hvad opskriften anbefaler, da din frosting kan falde sammen og blive meget flydende.
Kagerne herover er pyntet med 2D tyllen fra Wilton. Swirlen bliver en smule krøllet hvis du trykker hårdt på sprøjteposen, mens du kører den langsomt rundt på cupcaken. Start i midten og arbejd dig ud til siden i en spiral. Du kan evt finde videoer på Youtube om hvordan man laver de fine swirls på cupcakes.
Jeg har revet lidt mørk chokolade over mine Baileys cupcakes til sidst.

Så er dine Baileys cupcakes med Baileys frosting klar til servering. Skal de først serveres senere, kan du sætte dem på køl, men tag dem ud minimum 20 minutter før de skal serveres.

Er du på udkig efter en røremaskine til køkkenet? Så læs min anbefaling om den skønne KitchenAid som jeg har stående herhjemme.

16 Comments on Baileys cupcakes med Baileys frosting

 1. Hej Maria
  Det kan du desværre ikke. En frosting skal piskes op inden brug, så den er let og luftig. Hvis først du putter den på en pose og i køleskabet ligger den og bliver hård. Hvis du tager den ud af køleskabet er den selvfølgelig ikke så hård, men den er ikke så luftig og vil nok være meget svær at sprøjte med. Jeg har ikke prøvet det, men jeg arbejder selv bedst med en frosting der er blød og lidt luftig i det. Alternativet kunne være at pynte kagen/kagerne afhængig af hvad du skal lave og pynte dem inden du smider dem på frys. Det kunne nok godt gå 🙂

 2. Hej Maria

  Du skal aldrig bruge smeltet smør til frosting, da din frosting jo så vil blive flydende. Altid blød. Er den ikke blød fordi du ikke har fået taget den ud af køleskabet lidt før tid, kan du piske den blød. 🙂

 3. Kan jeg lave bailey frosting dagen før i en pose og så pynte på dagen ?
  Skal holde dåb og bliver måske lidt presset at lave frosting på dagen 😅
  Eller skal de pyntes dagen før så de holder form 😬
  Selve kagen bager jeg i forvejen og kommer på frys

 4. Hej Jeanne
  Jeg kender godt det med at det ikke altid lykkedes. Så plejer jeg at droppe det og finde på noget andet, fordi jeg bliver så irriteret;). Ja jeg tænker godt at det kan have noget at gøre med hvor meget dej du putter i formene, men også bagningen. Varmeluft gør at kagerne hæver mere, især op i midten. Hvor almindelig varme (som jeg som regel bruger) gør dem mere flade og runde i det. Jeg fylder som regel formene op 1 – 1,5 cm fra kanten, det plejer gerne at passe.:). Jeg håber at det lykkedes for dig:)

 5. Hej Annette.

  Jeg ved bare ikke hvad jeg gør forkert. Jeg er ellers en habil bager men cupcakes det lykkes bare aldrig for mig at de ser godt ud.
  Enten bliver de for store eller også som denne gang bliver de små.
  Jeg har en form og sætter de der papir i også. Har du en ide om hvad jeg gør forkert. Tænker det er et spørgsmål om hvor meget dej der skal i hver?

 6. Hej Malene
  Ja du kan sagtens fryse cupcakes. Jeg har dog selv ikke den store erfaring med det, så der skal du nok høre andre steder. Du kan evt. søge på Google:)

 7. Hej Mona
  Det kan jeg sagtens forstå, at du gør og årsagen er simpel hen, at det er amerikanske opskrifter, hvor de bruger cups. Når det skal oversættes til vores danske mål, giver det de her skæve tal:)

 8. Hej. Smiler og undrer mig over de sjove skæve tal i din opskrift. Der er nok ikke mange der vejer 113 g smør af. Venlig hilsen

 9. Hej Vibeke
  Jeg ville anbefale den klassiske af smør og flormelis. Jeg ved dog ikke hvordan den bliver, når den så ikke bliver pisket op inden brug og der må ikke være alt for koldt i køletasken, for så bliver frostingen hård, og så kan den nok ikke komme ud af sprøjteposen:)

 10. Jeg vil lave nogle af dine lækre Baileys cupcakes til en polterabend, og skal også have en frosting med så vi selv kan dekorere. Hvilken frosting vil du anbefale? Den skal kunne holde sig i en køletaske og “holde på” fondant figurer.

 11. Skønt at du synes om dem Jane:) og ja du forkorter bare bagetiden til ca. 10 min, så har du færdigbagte mini cupcakes:)

 12. Fantastiske indbydende og flot dekoreret cupcakes man får helt lyst til at gå igang med alle.
  Kan alle dine opskrifter bruges til mini cupcakes.

 13. Ja det kan du sagtens:). Bare i en lufttæt bøtte eller frysepose med dem, når de er helt afkølet:). Hvis du også pynter dem dagen før, skal de på køl:)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *