Blåbær cheesecake opskriftEr du på jagt efter en lækker opskrift på blåbær cheesecake?

Så har jeg en rigtig god opskrift på den fantastiske ostekage med blåbær og hvid chokolade til dig her.

Jeg er personligt blevet ret glad for cheesecake, det har jeg ellers ikke altid været. Tanken om ostekage, eller kage med ost, lød bare ikke særlig lækkert i mine ører.
Men det ændrede sig heldigvis efter, at jeg smagte en cheesecake. Jeg har både smagt en færdiglavet cheesecake fra frost i supermarkedet, jeg har smagt cheesecakes fra cafeer når jeg har nydt en kop varmt noget og jeg har smagt hjemmelavede cheesecakes. Min personlige favorit er og bliver den hjemmelavede cheesecake. Simpelthen fordi at jeg selv kan styre sødmen og så er det en bonus, at jeg ved præcis hvad der er i kagen.

Cheesecake med pynt

I min blåbær cheesecake opskrift har jeg valgt at pynte med cream cheese frosting, friske blåbær og hakket hvid chokolade på toppen. Det kan sagtens undværes. Jeg havde bare lyst til at slå mig lidt løs i dag og så får det jo også kagen til at se voldsomt lækker ud. Men herunder kan du se kagen uden pynt. Så kan du selv vælge, hvordan du ønsker at pynte din egen blåbær cheesecake. Jeg er sikker på, at den smager fantastisk, uanset hvordan du gør det.
Det er faktisk lidt svært at få smag fra blåbær, så det kan være en fordel at pynte med masser af friske blåbær ovenpå kagen. Blåbær cheesecake

Ingredienser til Cheesecake med blåbær (lavet i en 20 cm form, til 10-12 personer)

Cheesecake bunden

150 g havrekiks (jeg bruger de økologiske fra Rema1000 til 10 kr)
150 g Kelloggs All Bran Regular
100 g hvid chokolade
110 g smør

Fremgangsmåde

Start med at gøre kanten til en springform eller kagering klar på det fad, som kagen skal serveres på. Bruger du en kagering skal den indstilles til 20 cm. Du kan godt gøre den større, men resultatet vil så selvfølgelig se lidt anderledes ud, da kagen vil blive lavere. Med hensyn til springformen kan du godt lave din cheesecake direkte i den. Så skal den blot fores med bagepapir i bunden, så du kan få den færdige kage ud af din springform uden at den falder helt fra hinanden.

 • Smørret smeltes i en lille gryde ved lav varme. Det skal ikke blive alt for varmt, blot smelte. Når det er smeltet tages det af varmen og sættes til side.
 • Samtidig med at smørret passer sig selv og smelter vejes Kellogs All Bran Regular og havrekiksen af og blandes i en skål. Jeg brækker gerne kiksene i mindre stykker, så det hele er nemmere at knuse.
 • Nu tager du en kødhammer og banker forsigtigt ned i skålen, så det hele bliver knust. Det skal ikke pulveriseres fuldstændig, men der skal heller ikke være alt for store stykker af kiks tilbage.
 • Hæld den smeltede smør ned til smuldret og rør godt rundt. Sæt skålen til side, mens du hakker din chokolade.
 • Hak nu den hvide chokolade groft og hæld også det ned i skålen til smuldret.
 • Rør godt rundt indtil smuldret er nogenlunde ensartet.
 • Hæld det nu ud i din form eller kagering. Fordel det nogenlunde jævnt. Jeg kan personligt godt lide det let rustikke look, så jeg fordeler det ikke fuldstændig jævnt, men gør det som du synes. Du kan evt. bruge et stykke madpapir, så du ikke behøver at røre for meget ved smuldret. Tryk det godt sammen og sæt kagefadet i køleskabet mens du laver cheesecake moussen.

Ingredienser til blåbær cheesecake mousse

150 g blåbær (friske eller frosne)
1/2 citron (både saft og skal)
2 blade husblas
400 g flødeost (jeg bruger selv BUKO)
1 dl creme fraiche
2 1/2 dl fløde
1/2 vaniljestang eller 1 tsk vaniljesukker
70 g flormelis

Fremgangsmåde

 • Læg husblas i blød i iskoldt vand.
 • Hæld blåbær i en lille kasserolle sammen med citronsaft og lidt af skallen fra citronen. Det skal varmes op så du kan mose blåbærerne ud med en ske. De skal ikke nødvendigvis moses helt, da det giver cheesecake moussen et fint rustikt udseende med lidt hele bær hist og pist. Tag blåbærerne af varmen når du synes, at det er godt varm og most.
 • Læg husblas i og rør det rundt så det smelter fuldstændig. Sæt det til side så det kan køle af. Du kan med fordel gøre dette lidt tidligere, så det når at køle godt af. Et lille tip til hurtigere afkøling kunne være at hælde det i en anden skål.
 • Del vaniljestangen og skrab de lækre vaniljekorn ud. Hvis du bruger en “almindelig” størrelse vaniljestang fra supermarkedet, kan du sagtens bruge en hel. Men bruger du en af de virkelig lækre og meget fyldige vaniljestænger, som man tit kan købe i specialforretninger er en halv nok.
 • Hæld flødeosten i en mellem størrelse skål sammen med flormelis og vaniljekorn eller vaniljesukker skål og pisk det blødt.
 • Tilsæt nu fløde og creme fraiche og pisk det godt cremet.
 • Vend til sidst de afkølede blåbær i cheesecake moussen. Det gør ikke noget at det stadig er lidt lunt.
 • Vend det hele forsigtigt sammen indtil din cheesecake mousse er ensartet.
 • Tag nu cheesecake bunden ud af køleskabet og hæld moussen udover bunden. Jævn den ud så godt du kan eller lad den være lidt ujævn, hvis du godt kan lide det look. Jeg var ret vild med hvor creamy min cheesecake mousse blev, derfor glattede jeg ikke toppen helt ud. Det ser så lækkert ud, når man kan se at toppen er creamy.

Din cheesecake er nu færdig og skal i køleskabet og sætte sig. Den plejer gerne at være klar efter nogle timer, men er selvfølgelig også klar og lækker dagen efter at den er lavet.

Nu skal vi igang med at pynte toppen af kagen

Cheesecake med blåbær og hvid chokolade

Ingredienser til pyntning af cheesecaken

1 dl flødeost (jeg bruger BUKO)
1 dl fløde
1/2 vaniljestang eller et par tsk vaniljesukker
20 g flormelis
1 bakke friske blåbær
50 g hvid chokolade

Fremgangsmåde

 • Flødeosten hældes i en skål sammen med flormelis og vanlijesukker/vaniljekorn og piskes blødt.
 • Tilsæt fløde og pisk det nu lækkert creamy.
 • Fyld cream cheese frostingen på en sprøjtepose med en stor åben stjernetyl. Du kan sagtens vælge en anden tyl hvis du har lyst til det.
 • Sprøjt nu dutter rundt i kanten på den færdige cheesecake. Jeg gør gerne sådan at jeg arbejder udfra et ur. Det vil sige at jeg først laver en dut kl. 12, en dut overfor kl. 6 så en dut kl. 3 og en dut kl. 9. Herefter laver jeg dutter i midten af mellemrummet mellem de dutter jeg har lavet. Ved denne teknik får jeg fordelt dutterne sådan nogenlunde ensartet. Det kan jeg meget godt lide.
 • Til sidst hakkes den hvide chokolade groft og de friske blåbær skylles og fordeles på toppen af kagen. Jeg tror, at jeg næste gang køber lidt flere blåbær til pynten, det ser bare så lækkert ud når der er masser af frisk frugt på sådan en kage.
 • Kagen er nu klar til servering.

Kagen opbevares i køleskabet indtil servering. Jeg bruger gerne en kagering, når jeg laver cheesecake og der er jo en kant på, som gør det muligt at sætte madfilm udover min kage. Uden at det rør ved kagen eller pynten.
Jeg vil tro at sådan en kage kan holde sig frisk 3-4 dage i køleskabet, hvis den altså får lov til at stå så længe uden at blive spist 😉

Blåbær cheesecake

Jeg håber at du får lyst til at kaste dig ud i at lave min blåbær cheesecake. Lad mig endelig vide hvad du synes om den. Jeg har flere cheesecakes opskrifter som snart skal prøves af, så kig endelig forbi igen.