Velkommen til mit magiske kageunivers

Jeg hedder Annette og bager masser af lækre kager og andre skønne ting her på Annetteskager. Det er mig der står bag alt du ser her på Annettes Kager.
At bage og skabe skønne og smukke lækkerier er en fantastisk hobby, som jeg elsker højt.

Jeg elsker hele den kreative proces fra, at ideen opstår i mit hoved, til jeg står med det færdige resultat.
Jeg elsker, at jeg gennem siden her, kan inspirere dig derude, til selv at gå i køkkenet og være kreativ. Det kræver bare lysten til at kreere noget smagfuldt og smukt. Hvem vil ikke gerne servere en smuk kage.
Slip fantasien løs og eksperimenter med opskrifterne, sæt de opskrifter sammen, som du bedst kan lide, og ha det sjovt mens du gør det.

Min passion

Jeg har efterhånden lavet lækkerier i mange år og har fået en helt særlig passion for smagen i det jeg laver. Jeg synes tit at kager og andre lækkerier, kan blive alt for søde. Hvilket jeg sjovt nok ikke er så vild med. Jeg skal kunne smage de råvarer, som jeg bruger. Det gælder især når jeg bruger bær og frugter.
Jeg elsker, at sammensætte forskellige smage og som du kan læse i flere af mine opskrifter, er jeg især vild med smagene sødt og syrligt sammen. Det bliver ligefrem en hel oplevelse, at spise en kage, hvis smagene bare spiller.

Jeg laver ikke kager på bestilling, men jeg glæder familie og venner med mine kreationer.
Jeg guider meget gerne, hvis du selv får lyst til at kaste dig ud i kagekunsten, så efterlad gerne en kommentar. Jeg skal svare så hurtigt, som det er muligt for mig.

Affiliate og annoncer

På Annetteskager finder du masser af annoncer og links. Størstedelen af dem er affiliate, hvilket betyder, at jeg tjener lidt penge, hvis du klikker på dem og handler det sted, du lander. Udover relevante affiliate annoncer her på Annettes kager, har jeg også valgt lidt andre. F.eks. har jeg banner reklamer på Teacup.dk hvor jeg selv køber min favorit te “cool mint”. Den er virkelig lækker og jeg gør faktisk det at jeg køber ekstra lakridsrod og tilsætter teen. Bare fordi jeg elsker den smag som lakridsrod giver til min te.

Derudover kan du også finde lidt sponsorerede indlæg her på Annettes Kager, hvor jeg har fået produkterne tilsendt for at teste/bruge dem og evt. vise dem frem på bloggen. Det vil fremgå af indlægget, om det er sponsoreret. Men det er ikke noget jeg gør så meget i. Jeg kan godt lide selv at bestemme hvad jeg bruger og hvad jeg vil vise frem.

Kig dig endelig omkring her på Annetteskager og spørg hvis der er noget du vil vide.

Kærlig hilsen Annette

39 Comments on Mig

 1. Hej Pernille
  Det lyder fantastisk at du har succes med opskrifterne 😊🌸
  Mørkeblå er en ret svær farve at opnå. Jeg har selv prøvet det en enkelt gang og jeg tilsatte bare gelefarve indtil frostingen fik den rigtige farve. Tror egentlig at det var en hel bøtte eller meget tæt på. Jeg har desværre ikke nogle tips til en nemmere vej for at opnå det, og jeg ved faktisk ikke om pulver farver mere. Det må nok komme an på en prøve. Alternativt kan du prøve at google efter en løsning på engelsk. Måske dukker der et svar op 🙂

 2. Hej Anette.
  Jeg har brugt dine opskrifter på forskellige frostings, og de er blevet virkelig gode, pånær den ønskede farve som jeg har ikke kunne ramme. Jeg skal snart lave en cupcake med mørkeblå frosting, i den forbindelse jeg har prøvet pasta og gel farve uden held at få den mørkeblå (den bliver for lys). Tror du at pulver farve ville kunne gøre? Og hvor skal jeg ca. regne med at bruge?
  Mvh. Pernille

 3. Hej Carina
  Spændende kageprojekt du har foran dig😊.
  Hmm, hvad med en bærmousse af fx hindbær sammen med en chokolade ganache af en mørk chokolade? Eller også bare en chokolade ganache af lys chokolade. Det ville være lækkert med bananer i. Lidt sødt men med hindbær moussen er der noget modspil i smagene af sødt og syrligt. 😊

 4. Hejsa.
  Jeg skal lave en studenterhue kage til min datter
  Hun vil gerne have 2 slags mousse i
  Hun syntes Nutella er for sød
  Har du en god ide til hvad man kan lave sammen? som ikke bliver for sødt?
  Hun vil også gerne have bananer i:-)

 5. Hej Ninna
  Ja selvfølgelig kan du det :). Jeg er selv personlig fan af en syrlig bærmousse sammen med en sød chokolademousse eller ganache. Det kunne være hindbærmousse med toblerone creme fx 🙂

 6. Hej Anette
  Jeg skal bage en firkantet kage
  Kan man det med dine opskrifter på crem og hvorfor nogle vil være gode og sætte sammen

 7. Hej Louise
  Tusind tak for de meget søde ord, jeg arbejder også virkelig meget på at gøre den fin og brugervenlig 🙂
  Ja det skulle være muligt at fryse mousserne ned, så det kan du roligt gøre. Måske det er muligt at fryse dem ned i den form som du skal bruge dem? Ellers kan du nok lige røre lidt i det når det er optøet, så er det fint igen. 🙂

 8. Hej Anette

  Sikke en fantastisk hjemmeside og blog du har. Det har været til meget stor hjælp i mit lille fritids bageri. 🙂

  Er det muligt at fryse mousserne så de er lavet på forhånd hvis man er lidt under tidspress?

  Mvh Louise

 9. Hej Irene
  Det er altid så svært når man skal lave mere end det opskriften siger. Jeg tror faktisk at jeg personligt ville gå med 3 x af portionen. Det kan godt være at der bliver noget tilbage, men heller for meget fyld end for lidt. Jeg kan personligt godt lide at der er noget fyld og højde i en lagkage:) God fornøjelse med projektet 🙂

 10. Hej Anette. Skal lave en lagkage (bradepandestørrelse til ovnen) vil bruge din hindbærmousse og tolerancerne, to lag hindbær og et lag toblerone i midten, hvis jeg laver dobbelt portion af begge cremer tror du så der er nok? Mvh Irene

 11. Wauw Ane, det var noget af en feedback at få😍, tusind tak. Dejligt at kagen var en succes😊. Du spørger bare hvis der er noget du synes mangler herinde, og jeg sysler faktisk med lidt projekter, så hold øje. Evt via mit nyhedsbrev😉🌸

 12. Hej Annette
  Jeg er helt vild med dine opskrifter! Jeg skulle lave lagkage til min søs dåb i weekenden og brugte din mudcake i bunden med chokoladeganache samt to vaniljebunde med en lag hindbærmousse. Det var en kæmpe susses på kaffebordet! Gid du ville lave en kogebog, jeg er allerede nu ved at hente inspiration til min kærestes 30 års fødselsdag, han vil gerne have den hindbærmousse igen!

 13. Hej Helle
  Ihh tusind tak for de meget søde ord:)
  Det er er faktisk et godt spørgsmål som du stiller. Jeg vil mene at den klassiske smørcreme er den der er mest stiv i det:). Men du kan også sagtens bruge marengs smørcremen til det, den skal nok holde formen. Den kan godt se lidt mere “glansfuld” ud og er måske også lidt lettere at sprøjte med. Hvorimod den klassiske godt kan være lidt hård i det, og også se lidt grov ud, afhængig af hvor meget væske der tilsættes:)

 14. Hej Annette😀
  God hjemmeside👍 Og flotte kager😀🍰.
  Jeg vil lige høre dig, hvilken frosting, der er bedst til at lave smørblomster i??? Den klassiske Smørcreme eller marengs-Smørcremen?. Hvilken er den “stiveste”😜
  Mvh. Helle

 15. Hej Anette

  Du skal bare lige vide, at næsten hver gang jeg søger en opskrift af den ene eller den anden slags, så ender jeg ofte på din side – stadigvæk 🙂
  Tak for alle dine opskrifter.
  Nanna (Pyntekagen)

 16. Hej Line
  Det har jeg desværre ikke, jeg har faktisk aldrig selv arbejdet med passionsfrugt. Så jeg kan ikke engang komme med et bud. Men jeg vil da overveje om det er noget som jeg skal kaste mig ud i snart:). Det smager jo fantastisk:)

 17. Hej Janni
  Jeg beklager mit sene svar, men det ville alligevel have været et nej, desværre. Jeg laver ikke kager på bestilling. Jeg håber at du har fundet en anden løsning:)

 18. Hey Annette.
  Er der slet ikke mulighed for at man kan bestille kager hos dig?
  Står nemlig og ska holde navngivning for min datter og kunne rigtigt godt tænke mig 60 cupcakes med hendes navn på.

  P.s det er virkelig nogen flotte kager du laver. 😍

 19. Hej Bettina
  Det er noget af et projekt du skal igang med, det lyder spændende. Ja jeg tror at et fordobling vil være fint. Dog skal du lige sætte opskrifterne op ved siden af hinanden og kigge på mængden af de ingredienser der skal i. Jeg tænker her at hvis der er stor forskel skal en af dem måske 3 dobles:)

 20. Hej Annette
  Jeg skal til at lave en stor lagkage (bradepande størrelse) og tænker at lave den i 3 lag. Blåbær/hindbær/jordbær mousse, chokolademousse og citronmousse.

  Tror du jeg skal fordoble dine mousse opskrifter for at der er nok til hele bradepanden ?

  Og vil jeg kunne lave hele kagen en uge i forvejen og fryse den. Tage den op dagen før og pynte med fondant ?

 21. Hej Janne
  Det er nok lidt sent at svare dig, men jeg holder ferie i øjeblikket:). Jeg ville personligt nok fordoble opskrifterne for at være sikker på at der er nok fyld. Jeg håber at du selv fandt en løsning:)

 22. Hej Lars
  Lidt sent svar, men det er ikke nogle kager jeg kender til. Jeg laver slet ikke kager på bestilling.:)

 23. Hej Anette
  Er igang med at lave en lagkage udfra din opskrift med en mudcake bund og 2 almindelige lagkagebunde på 30 cm, rund. Er bagt og ser fint ud.Skal nu lave fyld af toblerone- og hindbærmousse.Spørgsmålet er om jeg bare skal fordoble din toblerone – og hindbærmousse opskrift. Kagen er til 32 pers.
  Tak for en god blog:-) Mvh. Janne

 24. Hej Anette

  Hvis det er dig der lige har leveret en flot rød kage formet som 2 pakker til Poul Erik – Pemavej – Solrød, så vil jeg meget gerne tale med dig om en studenterhatkage til på søndag…. hvis det er muligt 🙂

  Du kan kontakte mig på 51393333

 25. Hej Anette
  Jeg vil gerne prøve dine vaniljecupcake med skyr og hindbær frosting.
  Jeg er i tvivl om hvor store de forme er som du bager dem i. Hvordan sikre jeg at kagerne bliver flade så jeg kan pynte dem?
  Hvor kan jeg købe de fine sølvforme du har brugt?

 26. Hej Isabella
  Jeg ser desværre først din kommentar nu, men jeg håber at du fandt en løsning. Personligt vil jeg nok selv vente med at putte marengstoppe på en kage til lige inden den skal serveres:). Jeg håber at det gik:)

 27. hej annette. jeg har virkelig brug for din hjælp. håber du når svare. jeg skal lave en tage til på søndag, med fondant. og har tænkt mig at lave små marengs toppe, og ligge rund i kanten. kan jeg det? bliver de bløde? og kan jeg ligge dem på i dag?:) mvh Isabella Runge

 28. Hej Annette
  Tak for svar, jo det er et stort (men også hyggeligt og sjovt projekt). Jeg har som du forslår afprøvet forskellige opskrifter på cupcakes – til stor fornøjelse for min mand og hans kollegaer 😊 de mener ikke man kan øve sig nok når det gælder kage. Jeg var bare ikke klar over om den klassiske frosting kunne fryses, så tak for hjælpen med svar på dette spørgsmål. Jeg lavede marengsfrostingen i går og den var simpelthen ubeskrivelig god, så jeg tror det bliver den jeg bruger til bryllupskagen.

  Venlig hilsen
  Susan

 29. Hej Susan
  Det lyder da som et spændende (og stort) projekt du skal igang med:). Om du skal vælge marengsfrosting eller klassisk frosting er i virkeligheden et spørgsmål om smag. Den klassiske med smør og flormelis kan man sige er lidt “grov” i det i forhold til marengsfrostingen, som er blank og let. Jeg fryser begge typer frostings og har kun god erfaring med det, så det kan du sagtens gøre. Det skal bare piskes godt op når først det er tøet. Og ja du kan sagtens lave og pynte cupcakes før tid og opbevare dem på køl. Det man skal være opmærksom på, er at udtørringen af kagerne går hurtigere igang af at stå i køleskabet. Men 1 enkelt dag eller 2 skulle der ikke ske noget ved. Men det kommer selvfølgelig helt an på den opskrift du bruger. Jeg har ikke oplevet det selv, med de opskrifter jeg har testet her på siden:). Men måske du skal teste det af inden den store dag.
  Jeg håber at det var svar nok, og ellers er du velkommen til at spørge igen:)

 30. Hej Annette
  Først tusind tak for en inspirende og super blog, som jeg faldt over da jeg manglede opskrifter til fyld i min datters bryllupskage – som jeg i et svagt øjeblik har lovet at lave 😊 jeg har lavet din hindbærmousse og tobleronecremen. Den er prøvebagt og smagt og det smager pragtfuldt. Testkagerne er smurt op med alm vanille frosting og pyntet med swirls, nu er jeg imidlertid blevet i tvivl om det ville være et bedre valg med marengsfrostingen (den med smør). Jeg kan se på bloggen, at sidstnævnte kan holde sig lang tid i køleskab og endda fryses, men hvordan med vanillefrostingen – kan den det? Jeg har også bagt forskellige cupcakes, der også skal pyntes samme dag så det vil være fint hvis jeg kan lave det meste i forvejen. Der er jo meget andet der skal forberedes så jeg har planlagt, at pynte kagerne dagen før og har læst på bloggen, at det ikke skulle være noget problem. Håber du kan hjælpe mig og endnu en gang tak for en inspirerende og informativ blog.
  Med venlig hilsen
  Susan

 31. Hej Maria
  Det lyder hyggeligt med et barnedåbs bageprojekt:).
  Ang. opskriften med hvid chokolade og hindbær, så er de 2 ingredienser sat sammen, fordi de går rigtig godt sammen. Hindbær og syrligt og hvid chokolade er meget sødt. Selvfølgelig kan du sætte det sammen med jordbær, men om smagskombinationen er god, tør jeg ikke sige noget om. Jordbær er jo søde ligesom den hvide chokolade. Måske jeg så ville bruge mørk chokolade istedet, som er lidt bitter. Men det er jo helt op til dig selv:).
  Ang. frostingen så er SMBC uden tvivl mest stabil. Nu ved jeg ikke om det er vanilje frostingen, som er i den cupcakes opskrift du spørger til. Men hvis det er den, så er den knap så stabil, fordi det er ren marengs. Den er fin nok og du kan sagtens bruge den. Men hvis den skal stå nogle timer i varmen på et bord, så ville jeg vælge den hvor der også er smør i:).
  Jordbær vil farve din frosting lyserød, det kan du ikke komme udenom. Men en vanilje frosting til hindbær/chokolade cupcakes er altså også lækker, og på den måde har du mulighed for, at farve den i de farver du ønsker.:)

 32. Hej Annette
  Håber du kan hjælpe mig.. Jeg står overfor min søns barnedåb og vil gerne lave dine cupcakes med hindbær og hvid chokolade.. Overvejer at skifte hindbærene ud med jordbær, da jeg er vild med jordbær.. Tror du det fungerer ret smagsmæssig?
  Et andet spørgsmål er omkring toppingen.. Over vejer din vaniliefrosting eller din SMBC. Hvad tænker du ville være bedst? Ville jo gerne have have lidt jordbær i denne også, men den skal have farven grøn og blå, så det dur ikke med den røde farve.. Kan man gøre noget der?
  Mvh. Maria

 33. hejsa Annette

  på dine to dåbskager har du lavet et mønstre hvilke redskab har du brugt der??
  minder lidt om en gammeldags klejne udruller

  mvh anja

 34. Hej Anja:)
  Du kan finde link (nederst) i mit indlæg til bryllupskagen, redskabet hedder tilskærer/præger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *