Velkommen til mit magiske kageunivers

Jeg hedder Annette og bager masser af kager og andre skønne ting her på Annetteskager.
At bage og skabe skønne og smukke lækkerier er en hobby og ikke noget, som jeg er uddannet i eller arbejder med til hverdag.

Jeg elsker hele den kreative proces fra, at ideen opstår i mit hoved til jeg står med det færdige resultat.
Jeg elsker, at jeg gennem min side her, kan inspirere dig derude, til selv at gå i køkkenet og være kreativ. Det kræver bare lysten til at kreere noget smagfuldt og smukt.
Slip fantasien løs og eksperimenter med opskrifterne, sæt de opskrifter sammen som du bedst kan lide, og ha det sjovt mens du gør det.

Min passion

Jeg har efterhånden lavet lækkerier i mange år og har fået en helt særlig passion for smagen i det jeg laver. Jeg synes tit at kager og de andre lækkerier, kan blive alt for søde. Hvilket jeg sjovt nok ikke er så vild med. Jeg skal kunne smage de råvarer, som jeg bruger. Det gælder især når jeg bruger bær og frugter.
Jeg elsker at sammensætte forskellige smage og som du kan læse i flere af mine opskrifter er jeg især vild med smagene sødt og syrligt sammen. Det bliver ligefrem en hel oplevelse at spise en kage, hvis smagene bare spiller.

Jeg laver desværre ikke kager på bestilling, men jeg glæder familie og venner med mine kreationer. Jeg guider dog meget gerne, hvis du selv får lyst til at kaste dig ud i kagekunsten, så efterlad gerne en kommentar.

I den virkeliglige verden er jeg 38 år, gift og mor til 2 skønne piger. Jeg er uddannet lægesekretær og arbejder til daglig i et medicinsk ambulatorium.

Nyhedsbrev

Som noget helt nyt, har jeg besluttet at oprette et nyhedsbrev. I det vil jeg dele masser af tips til bagningen og alle de andre ideer, som jeg går rundt og får. Min tanke er at sende det ud ca. 1 gang om måneden. Så du skal ikke være bange for at modtage mails fra mig hver 2. dag.
Når du tilmelder dig mit nyhedsbrev, får du mine 3 favorit opskrifter her fra siden tilsendt. Så har du dem altid lige ved hånden.
Du kan tilmelde dig nederst i dette indlæg.

Affiliate og annoncer

På Annetteskager finder du masser af annoncer og links. Størstedelen af dem er affiliate, hvilket betyder, at jeg tjener lidt penge, hvis du klikker på dem og handler det sted, du lander.
Derudover kan du også finde sponsorerede indlæg, hvor jeg har fået produkterne tilsendt for at teste/bruge dem og evt. vise dem frem på bloggen. Det vil fremgå af indlægget, om det er sponsoreret.

Kig dig endelig omkring her på Annetteskager og spørg hvis der er noget du vil vide.

Kærlig hilsen mig
Nyhedsbrev banner - Tilmeld dig her

 

33 Comments on Mig

 1. Hej Louise
  Tusind tak for de meget søde ord, jeg arbejder også virkelig meget på at gøre den fin og brugervenlig 🙂
  Ja det skulle være muligt at fryse mousserne ned, så det kan du roligt gøre. Måske det er muligt at fryse dem ned i den form som du skal bruge dem? Ellers kan du nok lige røre lidt i det når det er optøet, så er det fint igen. 🙂

 2. Hej Anette

  Sikke en fantastisk hjemmeside og blog du har. Det har været til meget stor hjælp i mit lille fritids bageri. 🙂

  Er det muligt at fryse mousserne så de er lavet på forhånd hvis man er lidt under tidspress?

  Mvh Louise

 3. Hej Irene
  Det er altid så svært når man skal lave mere end det opskriften siger. Jeg tror faktisk at jeg personligt ville gå med 3 x af portionen. Det kan godt være at der bliver noget tilbage, men heller for meget fyld end for lidt. Jeg kan personligt godt lide at der er noget fyld og højde i en lagkage:) God fornøjelse med projektet 🙂

 4. Hej Anette. Skal lave en lagkage (bradepandestørrelse til ovnen) vil bruge din hindbærmousse og tolerancerne, to lag hindbær og et lag toblerone i midten, hvis jeg laver dobbelt portion af begge cremer tror du så der er nok? Mvh Irene

 5. Wauw Ane, det var noget af en feedback at få😍, tusind tak. Dejligt at kagen var en succes😊. Du spørger bare hvis der er noget du synes mangler herinde, og jeg sysler faktisk med lidt projekter, så hold øje. Evt via mit nyhedsbrev😉🌸

 6. Hej Annette
  Jeg er helt vild med dine opskrifter! Jeg skulle lave lagkage til min søs dåb i weekenden og brugte din mudcake i bunden med chokoladeganache samt to vaniljebunde med en lag hindbærmousse. Det var en kæmpe susses på kaffebordet! Gid du ville lave en kogebog, jeg er allerede nu ved at hente inspiration til min kærestes 30 års fødselsdag, han vil gerne have den hindbærmousse igen!

 7. Hej Helle
  Ihh tusind tak for de meget søde ord:)
  Det er er faktisk et godt spørgsmål som du stiller. Jeg vil mene at den klassiske smørcreme er den der er mest stiv i det:). Men du kan også sagtens bruge marengs smørcremen til det, den skal nok holde formen. Den kan godt se lidt mere “glansfuld” ud og er måske også lidt lettere at sprøjte med. Hvorimod den klassiske godt kan være lidt hård i det, og også se lidt grov ud, afhængig af hvor meget væske der tilsættes:)

 8. Hej Annette😀
  God hjemmeside👍 Og flotte kager😀🍰.
  Jeg vil lige høre dig, hvilken frosting, der er bedst til at lave smørblomster i??? Den klassiske Smørcreme eller marengs-Smørcremen?. Hvilken er den “stiveste”😜
  Mvh. Helle

 9. Hej Anette

  Du skal bare lige vide, at næsten hver gang jeg søger en opskrift af den ene eller den anden slags, så ender jeg ofte på din side – stadigvæk 🙂
  Tak for alle dine opskrifter.
  Nanna (Pyntekagen)

 10. Hej Line
  Det har jeg desværre ikke, jeg har faktisk aldrig selv arbejdet med passionsfrugt. Så jeg kan ikke engang komme med et bud. Men jeg vil da overveje om det er noget som jeg skal kaste mig ud i snart:). Det smager jo fantastisk:)

 11. Hej Janni
  Jeg beklager mit sene svar, men det ville alligevel have været et nej, desværre. Jeg laver ikke kager på bestilling. Jeg håber at du har fundet en anden løsning:)

 12. Hey Annette.
  Er der slet ikke mulighed for at man kan bestille kager hos dig?
  Står nemlig og ska holde navngivning for min datter og kunne rigtigt godt tænke mig 60 cupcakes med hendes navn på.

  P.s det er virkelig nogen flotte kager du laver. 😍

 13. Hej Bettina
  Det er noget af et projekt du skal igang med, det lyder spændende. Ja jeg tror at et fordobling vil være fint. Dog skal du lige sætte opskrifterne op ved siden af hinanden og kigge på mængden af de ingredienser der skal i. Jeg tænker her at hvis der er stor forskel skal en af dem måske 3 dobles:)

 14. Hej Annette
  Jeg skal til at lave en stor lagkage (bradepande størrelse) og tænker at lave den i 3 lag. Blåbær/hindbær/jordbær mousse, chokolademousse og citronmousse.

  Tror du jeg skal fordoble dine mousse opskrifter for at der er nok til hele bradepanden ?

  Og vil jeg kunne lave hele kagen en uge i forvejen og fryse den. Tage den op dagen før og pynte med fondant ?

 15. Hej Janne
  Det er nok lidt sent at svare dig, men jeg holder ferie i øjeblikket:). Jeg ville personligt nok fordoble opskrifterne for at være sikker på at der er nok fyld. Jeg håber at du selv fandt en løsning:)

 16. Hej Anette
  Er igang med at lave en lagkage udfra din opskrift med en mudcake bund og 2 almindelige lagkagebunde på 30 cm, rund. Er bagt og ser fint ud.Skal nu lave fyld af toblerone- og hindbærmousse.Spørgsmålet er om jeg bare skal fordoble din toblerone – og hindbærmousse opskrift. Kagen er til 32 pers.
  Tak for en god blog:-) Mvh. Janne

 17. Hej Anette

  Hvis det er dig der lige har leveret en flot rød kage formet som 2 pakker til Poul Erik – Pemavej – Solrød, så vil jeg meget gerne tale med dig om en studenterhatkage til på søndag…. hvis det er muligt 🙂

  Du kan kontakte mig på 51393333

 18. Hej Anette
  Jeg vil gerne prøve dine vaniljecupcake med skyr og hindbær frosting.
  Jeg er i tvivl om hvor store de forme er som du bager dem i. Hvordan sikre jeg at kagerne bliver flade så jeg kan pynte dem?
  Hvor kan jeg købe de fine sølvforme du har brugt?

 19. Hej Isabella
  Jeg ser desværre først din kommentar nu, men jeg håber at du fandt en løsning. Personligt vil jeg nok selv vente med at putte marengstoppe på en kage til lige inden den skal serveres:). Jeg håber at det gik:)

 20. hej annette. jeg har virkelig brug for din hjælp. håber du når svare. jeg skal lave en tage til på søndag, med fondant. og har tænkt mig at lave små marengs toppe, og ligge rund i kanten. kan jeg det? bliver de bløde? og kan jeg ligge dem på i dag?:) mvh Isabella Runge

 21. Hej Annette
  Tak for svar, jo det er et stort (men også hyggeligt og sjovt projekt). Jeg har som du forslår afprøvet forskellige opskrifter på cupcakes – til stor fornøjelse for min mand og hans kollegaer 😊 de mener ikke man kan øve sig nok når det gælder kage. Jeg var bare ikke klar over om den klassiske frosting kunne fryses, så tak for hjælpen med svar på dette spørgsmål. Jeg lavede marengsfrostingen i går og den var simpelthen ubeskrivelig god, så jeg tror det bliver den jeg bruger til bryllupskagen.

  Venlig hilsen
  Susan

 22. Hej Susan
  Det lyder da som et spændende (og stort) projekt du skal igang med:). Om du skal vælge marengsfrosting eller klassisk frosting er i virkeligheden et spørgsmål om smag. Den klassiske med smør og flormelis kan man sige er lidt “grov” i det i forhold til marengsfrostingen, som er blank og let. Jeg fryser begge typer frostings og har kun god erfaring med det, så det kan du sagtens gøre. Det skal bare piskes godt op når først det er tøet. Og ja du kan sagtens lave og pynte cupcakes før tid og opbevare dem på køl. Det man skal være opmærksom på, er at udtørringen af kagerne går hurtigere igang af at stå i køleskabet. Men 1 enkelt dag eller 2 skulle der ikke ske noget ved. Men det kommer selvfølgelig helt an på den opskrift du bruger. Jeg har ikke oplevet det selv, med de opskrifter jeg har testet her på siden:). Men måske du skal teste det af inden den store dag.
  Jeg håber at det var svar nok, og ellers er du velkommen til at spørge igen:)

 23. Hej Annette
  Først tusind tak for en inspirende og super blog, som jeg faldt over da jeg manglede opskrifter til fyld i min datters bryllupskage – som jeg i et svagt øjeblik har lovet at lave 😊 jeg har lavet din hindbærmousse og tobleronecremen. Den er prøvebagt og smagt og det smager pragtfuldt. Testkagerne er smurt op med alm vanille frosting og pyntet med swirls, nu er jeg imidlertid blevet i tvivl om det ville være et bedre valg med marengsfrostingen (den med smør). Jeg kan se på bloggen, at sidstnævnte kan holde sig lang tid i køleskab og endda fryses, men hvordan med vanillefrostingen – kan den det? Jeg har også bagt forskellige cupcakes, der også skal pyntes samme dag så det vil være fint hvis jeg kan lave det meste i forvejen. Der er jo meget andet der skal forberedes så jeg har planlagt, at pynte kagerne dagen før og har læst på bloggen, at det ikke skulle være noget problem. Håber du kan hjælpe mig og endnu en gang tak for en inspirerende og informativ blog.
  Med venlig hilsen
  Susan

 24. Hej Maria
  Det lyder hyggeligt med et barnedåbs bageprojekt:).
  Ang. opskriften med hvid chokolade og hindbær, så er de 2 ingredienser sat sammen, fordi de går rigtig godt sammen. Hindbær og syrligt og hvid chokolade er meget sødt. Selvfølgelig kan du sætte det sammen med jordbær, men om smagskombinationen er god, tør jeg ikke sige noget om. Jordbær er jo søde ligesom den hvide chokolade. Måske jeg så ville bruge mørk chokolade istedet, som er lidt bitter. Men det er jo helt op til dig selv:).
  Ang. frostingen så er SMBC uden tvivl mest stabil. Nu ved jeg ikke om det er vanilje frostingen, som er i den cupcakes opskrift du spørger til. Men hvis det er den, så er den knap så stabil, fordi det er ren marengs. Den er fin nok og du kan sagtens bruge den. Men hvis den skal stå nogle timer i varmen på et bord, så ville jeg vælge den hvor der også er smør i:).
  Jordbær vil farve din frosting lyserød, det kan du ikke komme udenom. Men en vanilje frosting til hindbær/chokolade cupcakes er altså også lækker, og på den måde har du mulighed for, at farve den i de farver du ønsker.:)

 25. Hej Annette
  Håber du kan hjælpe mig.. Jeg står overfor min søns barnedåb og vil gerne lave dine cupcakes med hindbær og hvid chokolade.. Overvejer at skifte hindbærene ud med jordbær, da jeg er vild med jordbær.. Tror du det fungerer ret smagsmæssig?
  Et andet spørgsmål er omkring toppingen.. Over vejer din vaniliefrosting eller din SMBC. Hvad tænker du ville være bedst? Ville jo gerne have have lidt jordbær i denne også, men den skal have farven grøn og blå, så det dur ikke med den røde farve.. Kan man gøre noget der?
  Mvh. Maria

 26. hejsa Annette

  på dine to dåbskager har du lavet et mønstre hvilke redskab har du brugt der??
  minder lidt om en gammeldags klejne udruller

  mvh anja

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.