vanilje-chokolade-cupcakes4

Skønne skønne vanilje cupcakes med hakket chokolade og vanilje frosting.

Ingredienser til vanilje cupcakes med hakket chokolade (ca. 24 stk 50mmx35mm)

370 g mel
2 ½ tsk. bagepulver
1/4 tsk. salt
113 g smør
340 g sukker
2 æg
2 1/4 tsk. vanilje essens
3 dl sødmælk (letmælk fungere også fint)
200 g hakket mørk chokolade

Fremgangsmåde

Alle ingredienser skal have stuetemperatur. Sukker og smør piskes godt sammen til det er let og luftigt, i ca. 3-5 min. Tilsæt et æg af gangen og pisk stille og roligt imellem hvert. Mel, bagepulver og salt blandes i en skål. Mælk blandes med vanilje essens i en anden. Tilsæt ca. 1/3 af melblandingen og mælkeblandingen og pisk stille og roligt. Det samme gentages 2 gange mere og der skrabes godt ned af siderne på skålen undervejs. Til sidst vendes hakket chokolade forsigtig i dejen.
Formene fyldes op lidt mindre end 2/3 og bages ved 177 grader i ca. 16-18 min. Tjek evt. undervejs med en tandstik.

Kagerne her bliver lækre svampet og luftige. Undlad hakket chokolade og du har almindelige vanilje cupcakes.

Ingredienser til vanilje frosting

250 g smør (stuetemp.)
500 g flormelis.
Vanilje essens efter smag (smag dig frem)
Lidt mælk til at få den rigtige konsistens. Ikke for hård og ikke for flydende.

Det hele piskes godt sammen i en skål (vent med mælken til du kan fornemme hvor meget der skal i) til det er let og luftigt og har den rette konsistens. Fyld frostingen på en sprøjtepose med den ønskede tyl og lav dine swirls.

Er du mere til en let og luftig frosting? Så har jeg en lækker opskrift på en vanilje frosting uden smør.

Print Friendly, PDF & Email

17 comments on “Vanilje cupcakes med hakket chokolade og vanilje frosting”

 1. Hej,

  Skal til at bage disse og vil blot sikre mig, at det ikke er en tastefejl. Synes det er meget sukker (440gr) i forhold til mel (370gr)?

  Susanne

  • Hej Susanne
   Ja det er desværre et lidt sent svar, men jeg har simpel hen ikke tid til at tjekke op på bloggen hver dag:(. Det er ikke en tastefejl, og det skyldes at det er en amerikansk opskrift. De bruger afsindig meget sukker i deres kager derover. Du kan evt. prøve med mindre, og se hvordan det går:). Jeg har en drøm om en dag at kunne få nogle opskrifter på bloggen, der ikke indeholder helt så meget sukker.

 2. Hej
  Jeg synes det er fantastisk opskrift, der skal rimelig meget sukker i, er det meningen og hvis kan man så komme citron i?

  • Hej Kirstine
   Årsagen til alt den sukker, er at opskriften oprindeligt er amerikansk. Jeg har selv planer om at eksperimentere med mindre sukker i flere af mine opskrifter, så hvis du har mod på det, kan du da sagtens prøve med mindre:). Ja prøv bare med citron også, det tror jeg du kan gøre som du vil:)

 3. Hej Annette. Har bagt disse cupcakes idag og vil sige at de smagte dejligt. Man kan dog sagtens udelade 100 gram sukker. De blev en tand for søde. Især med frosting på. Men ellers tak for en god opskrift 😊

  • Hej Heidi
   Skønt at opskriften kunne bruges:). Ja jeg er blevet meget opmærksom på det med sukker selv, og mange af de opskrifter jeg har brugt her på bloggen er amerikanske og derfor med enorme mængder af sukker. Men jeg retter lige til med 100 g sukker mindre;), tak fordi du deler dine tips:)

  • Hej Anna
   Nej det gør jeg ikke. Det er bare smør der kommer ud af køleskabet i god tid, så det kan blive blødt. Skulle man glemme at tage det ud i god tid, kan det piskes blødt alene i skålen:)

  • Hej Rikke
   Ja det kan du sagtens:). Det gør jeg selv tit hvis jeg skal have kagerne med på job men ikke har tid til at pynte dem om morgenen. Jeg har dem så bare på køl når først de er frostet:)

  • Hej Christine
   Det var da et fantastisk spørgsmål og jeg fandt frem til svaret. Det var uden de 100 g mindre, så tallet er nu rettet i opskriften:). Tak:)

 4. Mine naboer har godkendt disse, så det bliver dem, der skal bruges til en barnedåb næste weekend. Tak for opskrift 🙂

 5. Kære Annette

  Til vores bryllup brugte vi denne opskrift og “CHOKOLADE CUPCAKES MED ULTIMATE CHOCOLATE FROSTING” (dog med lidt videreudvikling/ændring af sidstnævnte). Vi og vores gæster var vilde med dem. Tusind tak!

  Kærlig hilsen
  Maria

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *