Den ultimative skilpadde cheesecakeElsker du cheesecake? Og synes du at Kæmpe Skilpadder fra Toms er helt fantastiske?

Så kan vi nok hurtigt blive enige om, at en kombination af de to ting kun kan gå godt.

Jeg har i min Skilpadde cheesecake taget udgangspunkt i min helt almindelige cheesecake her på Annetteskager. (Den er i øvrigt også et forsøg værd, hvis du ikke har lyst til andet end bare en cheesecake.) Det vil sige, at jeg har lavet cheesecakemoussen, som vi kender den og blot tilsat hakkede Skilpadder til kagen. Jeg har valgt at lægge dem i moussen, for ikke at stå med en meget sød cheesecake. Du kan sagtens prøve at vende de hakkede Skilpadder i din cheesecakemousse, så den bliver meget mere chokolade/karamel agtig. Det vil selvfølgelig give kagen et andet udseende og spille ind i forhold til smagen. Personligt kan jeg godt lide, at det ikke bare smager af sødt med sødt på. Med min metode vil der være små søde overraskelser inden i cheesecake, og det giver en helt fantastisk smagsoplevelse. Bemærk også at min cheesecake crust ikke er med Digestive kiks, da jeg simpelthen synes at det bliver for sødt.

Med hensyn til pynt på min Skilpadde cheesecake kan du bare slå dig løs hvis du ønsker mere pynt. Jeg ser mange Skilpadde cheesecakes med masser af snask på toppen, og det ser super lækkert ud. Jeg er dog ikke selv til alt det snask, så min cheesecake er pyntet helt simpelt. Når det er sagt, så ville jeg gerne have tilføjet lidt friske hindbær også, men det havde jeg ikke lige hjemme.

Ingredienser til no-bake cheesecake bunden

150 g havrekiks eller lign. Kan f.eks. købes til 10 kr i Rema1000
150 g Kellogs All Bran Regular
100 g mørk chokolade eller chokolade chips
100 g smør

Fremgangsmåde

 • Gør en kagering eller springform klar.
 • Smelt smørret uden at det bliver for varmt.
 • Hak den mørke chokolade hvis du bruger en plade. Bruger du chokolade chips vejes disse af i en skål, og sættes til side.
 • Hæld havrekiks og Kellogs All Bran Regular i en skål og knus det f.eks. med en kødhammer. Eller læg det i en frysepose og herefter med en ekstra frysepose udover, og bank posen ned i køkkenbordet. Det skal ikke pulveriseres fuldstændig, så lad gerne nogle grove stykker være tilbage.
 • Tilsæt smørret til de knuste kiks og Kellogs og rør det godt sammen.
 • Tilsæt den mørke chokolade til blandingen og rør det hele godt sammen.
 • Hæld nu blandingen i kageringen eller springformen og pres det godt ned. Du kan bruge lidt madpapir på bunden så du kan presse godt til, uden at blive fedtet helt ind. Jeg plejer også gerne at gøre bunden lidt ujævn at se på, det synes jeg ser super godt ud når formen fjernes.
 • Sæt cheesecake bunden i køleskabet så den kan sætte sig.

Ingredienser til Skilpadde cheesecakemoussen

400 g flødeost (ikke light, jeg bruger selv BUKO)
50 g flormelis
2 1/2 dl fløde
1 dl creme fraiche
Korn fra 1 vaniljestang
8 Kæmpe Skilpadder fra Toms

Lidt mørk chokolade drops/hakket chokolade og hakket karamel stykker til at drysse udover den færdige cheesecake.

Et stykke Skilpadde cheesecake?

Fremgangsmåde

 • Skær vaniljestangen på langs og skrab de fine vaniljekorn ud med en kniv. Skrab dem af på piskeriset du har gjort klar til at piske cheesecakemoussen med.
 • Pisk flødeosten blød, vaniljekornene vil samtidig blive pisket ind i flødeosten.
 • Tilsæt nu flormelis, fløde og creme fraiche til flødeosten og pisk det indtil det er lækkert cremet.
 • Tag cheesecakebunden ud af køleskabet.
 • Hak 4 Kæmpe Skilpadder og læg dem fordelt udover cheesecakebunden. Jeg holder dem gerne væk fra kanten, så man ikke kan se, at der er små lækkerier i cheesecaken. Det må godt være små overraskelser, når skilpadde kagen spises

Toms Skilpadder kage

 • Fordel nu halvdelen af cheesecakemoussen udover cheesecake bunden og de hakkede Chokolade Skilpadder.
 • Hak de sidste 4 Kæmpe Skilpadder og fordel dem i cheesecakemoussen.
 • Fordel resten af cheesecakemoussen udover de sidste Kæmpe Skilpadder og brug gerne en dejskraber så overfladen bliver så jævn som muligt.
 • Et alternativ til cheesecakemoussen kunne være at hakke alle Kæmpe Skilpadderne og vende dem sammen med cheesecakemoussen. Fordel moussen udover bunden og gør overfladen jævn med en spartel.
 • Sæt kagen på køl mens du laver chokoldesovsen.

Ingredienser til chokoladesovs til toppen

25 g mørk chokolade
3/4 dl fløde (ja det er skævt, men det gør chokoladen tilpas til at sprøjte ud og undgå at den stivner på kagen)

Fremgangsmåde

 • Hak chokoladen eller brug chokolade chips.
 • Put chokoladen i en skål til vandbad eller en lille gryde sammen med fløden og varm det langsomt op så chokoladen smelter.
 • Tag det af varmen så snart du har en ensartet chokoladesovs/chokoladeganache. Det er ikke meningen at det skal blive meget varmt, chokoladen skal bare smelte.
 • Lad det køle af, det tykner samtidig med at det køler af. Du kan evt. sætte skålen lidt i køleskabet, men hold øje så den ikke “stivner” for hurtigt. Med den mængde fløde som jeg bruger her, vil chokolade sovsen ikke sætte sig så hårdt. Det skal vi helst undgå i så blød en kage som en cheesecake, for ellers bliver kagen helt ødelagt, når du skærer i den hvis chokoladen er hård.
 • Fyld chokoladecremen på en sprøjtepose og sprøjt den ud på toppen af kagen. Du kan evt. lave et andet mønster end jeg har gjort, måske noget gitter. Slå dig løs.
 • Drys nu din chokolade og karamel udover. Jeg havde egentlig også drømt om lidt friske hindbær, det kunne være så fint og give en skøn kontrast til den søde kage.

Cheesecake med karamel

Din cheesecake er klar til servering

Den færdige cheesecake med skilpadder er nu klar til servering. Er du helt pjattet med Toms Skilpadder kan du evt. også pynte med mini skilpadder på toppen, for ligesom at indikere at det netop er en lækker skilpadde cheesecake du har serveret. Medmindre det skal være en overraskelse for de spisende gæster.
Hvis kagen ikke skal spises med det samme opbevares den på køl. Tag den gerne ud et kvarters tid før den skal serveres, så bunden ikke er helt hård. Cheesecake bunden er en smule porøs da den er så grov, men hvis du får trykket den godt sammen går det.

Hvis du spørger mig er det her klart den bedste cheesecake opskrift jeg nogensinde har smagt. Det er en no-bake cheesecake uden husblas og så er det en forholdsvis nem opskrift på cheesecake, som sætter sig hurtigt. Så får du af vide ved formiddagstid at du får spisegæster til aften, så kan du sagtens nå at lave en Kæmpe Skilpadde cheesecake klar.

Som en ekstra bonus kan jeg fortælle at jeg meget ofte finder tilbud på BUKO flødeost i 300 gram bøtter i Bilka eller Netto. De kan holde sig nogle måneder, så jeg får altid købt godt ind. Man ved aldrig hvornår man får lyst til cheesecake igen 🙂