CaramelCupcakes

Saltet karamel cupcakes med karamel frosting. Disse cupcakes vil vække glæde hos alle karamel elskere. De smager helt fantastisk og især frostingen synes jeg selv er ret lækker. Den kan også sagtens bruges til for eks. en jordbær cupcake. Mums:)

Karamel opskrift

500 g sukker
1 spsk. vand
170 g smør
1 tsk. vanilje essens
2,5 dl flødeSukker og vand puttes i en gryde, og røres rundt indtil sukkeret er helt opløst og flydende. Pas på det ikke brænder på. Smør og vanilje tilsættes. Rør rundt indtil smørret er helt indarbejdet i massen. Tag det af pladen og tilsæt fløden stille og roligt. Pas på, det kan godt sprøjte og sprutte;). Lad karamellen køle af i ca. 20 min. og sæt den i køleskabet for at afkøle yderligere.

Karamel cupcakes opskrift

300 g mel
2½ tsk. bagepulver
1/4 tsk. salt
113 g smør (stue temp.)
395 g sukker
2 store æg (stue temp.)
2 1/4 tsk. vanilje essens
3 dl sødmælk
200 g karamel

Fremgangsmåden for saltet karamel cupcakes med karamel frosting

Mel, bagepulver og salt blandes i en skål og sættes til side. Smør og sukker piskes godt indtil det er let og luftigt, det er ca. 3-5 min. Æggene tilsættes et af gangen, og der piskes ind imellem. Vaniljen tilsættes. Langsomt tilsættes 1/3 af de tørre ingredienser efterfulgt af 1/3 af mælken. Pisk langsomt og tilsæt endnu 1/3 af de tørre ingredienser samt mælk. Pisk langsomt indtil det er blandet godt sammen. Skrab evt. siderne af skålen undervejs. Tilsæt den sidste 1/3 af de tørre ingredienser samt mælk og pisk indtil dejen er jævn. Tilsæt karamellen langsomt imens du stadig pisker, men pisk det ikke helt ind i dejen.
Fyld formene ca. 2/3 og bag dem ved 175 grader i 16-18 min.

Karamel Frosting

226 g smør (stue temp.)
440 g flormelis
1 tsk. sødmælk
1 tsk. salt
100 g karamel + lidt til at pynte med

Fremgangsmåden for karamel frosting

Det hele blandes i en skål og piskes indtil det er let og luftigt.
En rigtig lækker opskrift som gør at toppen af kagen bliver lidt sprød i det. Den kan helt klart anbefales og jeg skal snart bage den igen. Opskriften siger 12 cupcakes men jeg endte altså ud med 30. Der er lidt uoverensstemmelser med målene da den står i cups i bogen. Jeg har kigget mange steder på nettet, men målene for 1 cup er meget forskellige. Min egen vægt kan måle i cups, så jeg notere ned hvor meget det er i gram næste gang, og retter det til herinde. Jeg har brugt min 2D tyl og tilsat lidt karamel i sprøjte posen inden frostingen kom i. Jeg syns dog at det var lige flydende nok til det, da det væltede ud når jeg lavede min swirl. Men alt i alt en lækker cupcake disse saltet karamel cupcakes med karamel frosting.

Print Friendly, PDF & Email

2 comments on “Saltet karamel cupcakes med karamel frosting”

  1. Hej Annette.
    Sikke en lækker opskrift! Jeg står og skal bage cupcakes til min datters dåb, og vil gerne bruge karamelfrostingen oven på en chokoladecupcake. Er frostingportionen også til 30 cupcakes?
    Mvh. Lenette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *